Färjestad blev dubbel vinnare

Nattiné – ja, gärna för oss kan man tycka i Färjestad hockey i den pågående finalserien. Torsdagens märkliga möte med Luleå i Löfberg Arena blev unikt och gav mera i utbyte än vad någon annan finalmatch har gjort under åren.

Värmlänningarna blev dubbla segrare. Matchen gav intäkter som aldrig förr. Klubben satte nytt omsättningsrekord för ett enskilt evenemang.  Plus behållningen av segern, 3-2efter förlängning.

Luleås elitlag blev försenade vid avresan från Kallax och SM-finalen i Karlstad mot Färjestad kunde inte starta förrän två timmar efter utsatt tid.

Luleå hade det jobbigare. På grund av tekniska problem kunde inte Hockeygängets flygplan lyfta från Kallax i tid till den fjärde finalen i Karlstad och matchen sköts upp i nästan två timmar. Dessutom blev det en extremt lång match med förlängning och slutsignal först efter midnatt. 

Men värmlänningarna blev alltså dubbla vinnare. Många av de 8250 åskådarna kom troget och i tid. De spenderade pengar på dryck och mat på bl a den nya uteserveringen 

Efter matchen kunde FBK räkna ihop ett nytt omsättningsrekord för ett enskilt klubbevenemang.

– Vi har haft matcher genom åren som har genererat en hög omsättning. Men nu var det var en rejäl förändring. Folk drog sig ut till arenan i god tid och drev på omsättningen, säger Färjestads kommersiella chef Helén Högberg.

– Totalupplevelsen var magisk.

I lördags vann Luleå med 4-0 i hemmarinken och måndag kväll är det ny drabbbning (match 6 i finalserien) i Löfberg Arena.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.