Färjestad blev dubbel vinnare

Nattiné – ja, gärna för oss kan man tycka i Färjestad hockey i den pågående finalserien. Torsdagens märkliga möte med Luleå i Löfberg Arena blev unikt och gav mera i utbyte än vad någon annan finalmatch har gjort under åren.

Värmlänningarna blev dubbla segrare. Matchen gav intäkter som aldrig förr. Klubben satte nytt omsättningsrekord för ett enskilt evenemang.  Plus behållningen av segern, 3-2efter förlängning.

Luleås elitlag blev försenade vid avresan från Kallax och SM-finalen i Karlstad mot Färjestad kunde inte starta förrän två timmar efter utsatt tid.

Luleå hade det jobbigare. På grund av tekniska problem kunde inte Hockeygängets flygplan lyfta från Kallax i tid till den fjärde finalen i Karlstad och matchen sköts upp i nästan två timmar. Dessutom blev det en extremt lång match med förlängning och slutsignal först efter midnatt. 

Men värmlänningarna blev alltså dubbla vinnare. Många av de 8250 åskådarna kom troget och i tid. De spenderade pengar på dryck och mat på bl a den nya uteserveringen 

Efter matchen kunde FBK räkna ihop ett nytt omsättningsrekord för ett enskilt klubbevenemang.

– Vi har haft matcher genom åren som har genererat en hög omsättning. Men nu var det var en rejäl förändring. Folk drog sig ut till arenan i god tid och drev på omsättningen, säger Färjestads kommersiella chef Helén Högberg.

– Totalupplevelsen var magisk.

I lördags vann Luleå med 4-0 i hemmarinken och måndag kväll är det ny drabbbning (match 6 i finalserien) i Löfberg Arena.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.