Färjestad blev dubbel vinnare

Nattiné – ja, gärna för oss kan man tycka i Färjestad hockey i den pågående finalserien. Torsdagens märkliga möte med Luleå i Löfberg Arena blev unikt och gav mera i utbyte än vad någon annan finalmatch har gjort under åren.

Värmlänningarna blev dubbla segrare. Matchen gav intäkter som aldrig förr. Klubben satte nytt omsättningsrekord för ett enskilt evenemang.  Plus behållningen av segern, 3-2efter förlängning.

Luleås elitlag blev försenade vid avresan från Kallax och SM-finalen i Karlstad mot Färjestad kunde inte starta förrän två timmar efter utsatt tid.

Luleå hade det jobbigare. På grund av tekniska problem kunde inte Hockeygängets flygplan lyfta från Kallax i tid till den fjärde finalen i Karlstad och matchen sköts upp i nästan två timmar. Dessutom blev det en extremt lång match med förlängning och slutsignal först efter midnatt. 

Men värmlänningarna blev alltså dubbla vinnare. Många av de 8250 åskådarna kom troget och i tid. De spenderade pengar på dryck och mat på bl a den nya uteserveringen 

Efter matchen kunde FBK räkna ihop ett nytt omsättningsrekord för ett enskilt klubbevenemang.

– Vi har haft matcher genom åren som har genererat en hög omsättning. Men nu var det var en rejäl förändring. Folk drog sig ut till arenan i god tid och drev på omsättningen, säger Färjestads kommersiella chef Helén Högberg.

– Totalupplevelsen var magisk.

I lördags vann Luleå med 4-0 i hemmarinken och måndag kväll är det ny drabbbning (match 6 i finalserien) i Löfberg Arena.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Sommaren 2019  föll Sverige/Stockholm med röstsiffrorna 47-34 mot Milano /Cortina om värdskapet för 2026 års olympiska vinterspel. Folkopinionen och Stockholms stad, som vägrade att lämna ekonomiska garantier, var avgörande för IOK:s val.

Fyra år senare är SOK, Sveriges Olympiska Kommitté och RF, Riksidrottsförbundet samt Sveriges Paraolympiska Kommitté beredda att ännu en gång pröva lyckas hos IOK.  Sverige har sökt OS värdskap inte mindre än nio gånger tidigare – utan att ha lyckats. Tionde gången gillt?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.