Korpen vill få dig att komma loss

I konsten att skapa uppmärksamhet gör nu Korpen ett rejält försök. Först skapas Motionslandslaget och sedan utses  Micael Dahlen till förbundskapten eller säg motionsprofet.

Uppvaknandet. Flera svenskar måste bli medvetna om de för sitt eget bästa måste röra på sig.

Ekonomiprofessorn ska bidra med träningstips som är kopplade till den glädje och lycka som fysisk aktivitet kan ge.

- Jag är glad och stolt över min nya roll, Välmående, hälsa och träning ligger mig varmt om hjärtat, säger Dahlen själv..

Att vi rör på oss för lite och sitter still för mycket är välbekant, men gör ändå inget åt saken. Enligt Världshälsoorganisationen WHO bör vuxna motionera minst 20-40 minuter varje dag, men många kommer inte ens i närheten av det. Inaktiviteten resulterar i att vi riskerar att bli både fysiskt och psykiskt sjuka. frivilligt, eftersom vi inte rör på oss.

- Vi är väl medvetna om att Korpen inte på egen hand kan lösa det folkhälsoproblemet, säger Erik Eng som, kommunikations- och marknadschef på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Därför är det här också en kampanj där vi hoppas på att skapa samarbeten med företag och organisationer som också de vill bidra till ett friskare Sverige.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har en lång tradition av att missioners för ett rikare liv.

- Vi har varit det breda alternativet i över 75 år. Nu är det viktigare än någonsin att vi hoppar upp ur soffan, kliver ur bilen, sliter oss från skärmarna och börjar använda våra kroppar, oavsett ålder, framhåller Eva Bjernudd som är generalsekreterare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. 

- Vi vill göra Sverige till ett föregångsland för hälsa och välmående.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.