Korpen vill få dig att komma loss

I konsten att skapa uppmärksamhet gör nu Korpen ett rejält försök. Först skapas Motionslandslaget och sedan utses  Micael Dahlen till förbundskapten eller säg motionsprofet.

Uppvaknandet. Flera svenskar måste bli medvetna om de för sitt eget bästa måste röra på sig.

Ekonomiprofessorn ska bidra med träningstips som är kopplade till den glädje och lycka som fysisk aktivitet kan ge.

- Jag är glad och stolt över min nya roll, Välmående, hälsa och träning ligger mig varmt om hjärtat, säger Dahlen själv..

Att vi rör på oss för lite och sitter still för mycket är välbekant, men gör ändå inget åt saken. Enligt Världshälsoorganisationen WHO bör vuxna motionera minst 20-40 minuter varje dag, men många kommer inte ens i närheten av det. Inaktiviteten resulterar i att vi riskerar att bli både fysiskt och psykiskt sjuka. frivilligt, eftersom vi inte rör på oss.

- Vi är väl medvetna om att Korpen inte på egen hand kan lösa det folkhälsoproblemet, säger Erik Eng som, kommunikations- och marknadschef på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Därför är det här också en kampanj där vi hoppas på att skapa samarbeten med företag och organisationer som också de vill bidra till ett friskare Sverige.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har en lång tradition av att missioners för ett rikare liv.

- Vi har varit det breda alternativet i över 75 år. Nu är det viktigare än någonsin att vi hoppar upp ur soffan, kliver ur bilen, sliter oss från skärmarna och börjar använda våra kroppar, oavsett ålder, framhåller Eva Bjernudd som är generalsekreterare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. 

- Vi vill göra Sverige till ett föregångsland för hälsa och välmående.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.