Eskilstunas klipp med SOK

Varje kommun strävar efter , på ett eller annat sätt, att få PR och marknadsföring via idrott. Nu måste Eskilstuna  räknas till vinnarna. Kommunen har tagit hem  ett avtal med Sveriges Olympisk kommité och i juli/augusti kommer runt 200 ledare och aktiva från landets idrottselit på besök. Eskilstuna blir värdstad för pre-camp inför OS 2024 i Paris. 

Tunavallen är Eskilstunas största arena när det gäller publikapacitet.

- Det är första gången vi har ett stort samlat förläger på svensk mark. Eskilstuna kan erbjuda det vi behöver för många olika idrotter, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Två veckor innan OS  startar OS startar kommer Sverige-eliten till Eskilstuna

- Jag är glad och stolt över att SOK har valt att förlägga sitt samlade för läger hos oss i Eskilstuna, säger kommundirektör Tommy Malm. Att vara värdstad för evenemang som det här stärker Eskilstuna som idrottsstad och är viktigt för besöksnäringen.

Fina idrottsanläggningar

Förlägret förväntas locka cirka 200 personer ur den svenska truppen till Eskilstuna, varav cirka 130 är aktiva. Eskilstuna har kapacitet att ta emot idrotter som badminton, beachvolleyboll, bordtennis, boxning, breaking, brottning, bågskytte, cykel, fotboll, friidrott, fäktning, gymnastik, handboll, judo, kanot, klättring, modern femkamp, rodd, simning, skyttesport och triathlon. Det är flera arenor och idrottsanläggningar i Eskilstuna som kommer användas:  STIGA Sports Arena, Munktellarenan, Vilstahallen, Friidrottsarenan, fotbollsplaner med naturgräs, Ekängshallen med flera.moderniserade Tunavallen är största publikarenan.

Eskilstuna valdes i konkurrens med en rad andra svenska orter.

- Eskilstuna har otroligt fina idrottsanläggningar samlade nära varandra. Detta tillsammans med Eskilstunas erkänt goda värdskap var avgörande i jämförelse med andra orter, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.

- Vi ser en stor fördel i att kunna bygga det svenska laget på hemmaplan nu när OS åter avgörs i Europa. Samarbetet med Eskilstuna kommun har klickat från första stund och vi känner oss väldigt välkomna hit, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Får träffa sina idoler

- Att samlas i min hemstad känns fantastiskt! I Eskilstuna finns ett brett och aktivt idrottsliv med fina förutsättningar inför laddningen i Paris, säger friidrottaren Maja Åskag som är aktuell för tävlingarna.

Lägret ger ringar på vattnet i Eskilstuna. Barn och ungdomar ska kunna ta del av utvalda delar av de olympiska tävlingsdeltagarnas förberedelse i olika idrotter till exempel träningsmatcher, föreläsningar, öppna träningar, idolmöten med autografskrivning med mera. Gemensamt ska SOK och Eskilstuna kommun även se över möjligheterna att barn och unga får prova på bredden av idrotter samt att få vara en del av den ”Olympiska rörelsen”.

- Det här förlägret ska bli en upplevelse för såväl de olympiska tävlingsdeltagarna som Eskilstunas invånare och besökare, säger Marie Svensson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna kommun. Det betyder också  mycket för barn och unga som får möjlighet att möta fina förebilder inom många olika idrotter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.