Eskilstunas klipp med SOK

Varje kommun strävar efter , på ett eller annat sätt, att få PR och marknadsföring via idrott. Nu måste Eskilstuna  räknas till vinnarna. Kommunen har tagit hem  ett avtal med Sveriges Olympisk kommité och i juli/augusti kommer runt 200 ledare och aktiva från landets idrottselit på besök. Eskilstuna blir värdstad för pre-camp inför OS 2024 i Paris. 

Tunavallen är Eskilstunas största arena när det gäller publikapacitet.

- Det är första gången vi har ett stort samlat förläger på svensk mark. Eskilstuna kan erbjuda det vi behöver för många olika idrotter, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Två veckor innan OS  startar OS startar kommer Sverige-eliten till Eskilstuna

- Jag är glad och stolt över att SOK har valt att förlägga sitt samlade för läger hos oss i Eskilstuna, säger kommundirektör Tommy Malm. Att vara värdstad för evenemang som det här stärker Eskilstuna som idrottsstad och är viktigt för besöksnäringen.

Fina idrottsanläggningar

Förlägret förväntas locka cirka 200 personer ur den svenska truppen till Eskilstuna, varav cirka 130 är aktiva. Eskilstuna har kapacitet att ta emot idrotter som badminton, beachvolleyboll, bordtennis, boxning, breaking, brottning, bågskytte, cykel, fotboll, friidrott, fäktning, gymnastik, handboll, judo, kanot, klättring, modern femkamp, rodd, simning, skyttesport och triathlon. Det är flera arenor och idrottsanläggningar i Eskilstuna som kommer användas:  STIGA Sports Arena, Munktellarenan, Vilstahallen, Friidrottsarenan, fotbollsplaner med naturgräs, Ekängshallen med flera.moderniserade Tunavallen är största publikarenan.

Eskilstuna valdes i konkurrens med en rad andra svenska orter.

- Eskilstuna har otroligt fina idrottsanläggningar samlade nära varandra. Detta tillsammans med Eskilstunas erkänt goda värdskap var avgörande i jämförelse med andra orter, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.

- Vi ser en stor fördel i att kunna bygga det svenska laget på hemmaplan nu när OS åter avgörs i Europa. Samarbetet med Eskilstuna kommun har klickat från första stund och vi känner oss väldigt välkomna hit, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Får träffa sina idoler

- Att samlas i min hemstad känns fantastiskt! I Eskilstuna finns ett brett och aktivt idrottsliv med fina förutsättningar inför laddningen i Paris, säger friidrottaren Maja Åskag som är aktuell för tävlingarna.

Lägret ger ringar på vattnet i Eskilstuna. Barn och ungdomar ska kunna ta del av utvalda delar av de olympiska tävlingsdeltagarnas förberedelse i olika idrotter till exempel träningsmatcher, föreläsningar, öppna träningar, idolmöten med autografskrivning med mera. Gemensamt ska SOK och Eskilstuna kommun även se över möjligheterna att barn och unga får prova på bredden av idrotter samt att få vara en del av den ”Olympiska rörelsen”.

- Det här förlägret ska bli en upplevelse för såväl de olympiska tävlingsdeltagarna som Eskilstunas invånare och besökare, säger Marie Svensson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna kommun. Det betyder också  mycket för barn och unga som får möjlighet att möta fina förebilder inom många olika idrotter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

Racingserien STCC  åtyerkommer i Göteborg och det innebär att en 625  meter lång bana ska byggas mitt inne i stan till premiären den 8-9 juni.. I dag  avslöjas att ett stort tävlingsområde ska anläggas vid sidan av Ullevi för premiären av världens första 100- procentiga elektriska nationella mästerskap.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.