Eskilstunas klipp med SOK

Varje kommun strävar efter , på ett eller annat sätt, att få PR och marknadsföring via idrott. Nu måste Eskilstuna  räknas till vinnarna. Kommunen har tagit hem  ett avtal med Sveriges Olympisk kommité och i juli/augusti kommer runt 200 ledare och aktiva från landets idrottselit på besök. Eskilstuna blir värdstad för pre-camp inför OS 2024 i Paris. 

Tunavallen är Eskilstunas största arena när det gäller publikapacitet.

- Det är första gången vi har ett stort samlat förläger på svensk mark. Eskilstuna kan erbjuda det vi behöver för många olika idrotter, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Två veckor innan OS  startar OS startar kommer Sverige-eliten till Eskilstuna

- Jag är glad och stolt över att SOK har valt att förlägga sitt samlade för läger hos oss i Eskilstuna, säger kommundirektör Tommy Malm. Att vara värdstad för evenemang som det här stärker Eskilstuna som idrottsstad och är viktigt för besöksnäringen.

Fina idrottsanläggningar

Förlägret förväntas locka cirka 200 personer ur den svenska truppen till Eskilstuna, varav cirka 130 är aktiva. Eskilstuna har kapacitet att ta emot idrotter som badminton, beachvolleyboll, bordtennis, boxning, breaking, brottning, bågskytte, cykel, fotboll, friidrott, fäktning, gymnastik, handboll, judo, kanot, klättring, modern femkamp, rodd, simning, skyttesport och triathlon. Det är flera arenor och idrottsanläggningar i Eskilstuna som kommer användas:  STIGA Sports Arena, Munktellarenan, Vilstahallen, Friidrottsarenan, fotbollsplaner med naturgräs, Ekängshallen med flera.moderniserade Tunavallen är största publikarenan.

Eskilstuna valdes i konkurrens med en rad andra svenska orter.

- Eskilstuna har otroligt fina idrottsanläggningar samlade nära varandra. Detta tillsammans med Eskilstunas erkänt goda värdskap var avgörande i jämförelse med andra orter, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.

- Vi ser en stor fördel i att kunna bygga det svenska laget på hemmaplan nu när OS åter avgörs i Europa. Samarbetet med Eskilstuna kommun har klickat från första stund och vi känner oss väldigt välkomna hit, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Får träffa sina idoler

- Att samlas i min hemstad känns fantastiskt! I Eskilstuna finns ett brett och aktivt idrottsliv med fina förutsättningar inför laddningen i Paris, säger friidrottaren Maja Åskag som är aktuell för tävlingarna.

Lägret ger ringar på vattnet i Eskilstuna. Barn och ungdomar ska kunna ta del av utvalda delar av de olympiska tävlingsdeltagarnas förberedelse i olika idrotter till exempel träningsmatcher, föreläsningar, öppna träningar, idolmöten med autografskrivning med mera. Gemensamt ska SOK och Eskilstuna kommun även se över möjligheterna att barn och unga får prova på bredden av idrotter samt att få vara en del av den ”Olympiska rörelsen”.

- Det här förlägret ska bli en upplevelse för såväl de olympiska tävlingsdeltagarna som Eskilstunas invånare och besökare, säger Marie Svensson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Eskilstuna kommun. Det betyder också  mycket för barn och unga som får möjlighet att möta fina förebilder inom många olika idrotter.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.