8 miljoner kr i belöning till ungdomar

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige städade mer än någonsin i fjol. Rekordmånga 23 966 idrottsungdomar och -ledare deltog i arbetet för ett skräpfritt Sverige, fyllandes säck efter säck med plast, fimpar och annat skräp. Nytt rekord blev det också i antalet kronor till idrotten, där 8 miljoner kronors-gränsen passerades!

Hela 23 966 deltagare städade Sverige i fjol. Det står klart när idrottens miljöorganisation Städa Sverige summerar sitt 2022. Aldrig förr har organisationen engagerat så många i sina miljöstädningar runtom i Sverige under ett år.

Deltagarna i Städa Sveriges miljöprojekt plockar skräp i sin närmiljö, tillsammans i sitt lag eller sin förening. Dessa idrottsungdomar och -ledare utför med sin städning en aktivitet som inte bara är rolig och lärorik. Den ger också en ekonomisk ersättning till de gemensamma drömmarna. 2022 gick totalt hela 8,2 miljoner kronor ut till de deltagande lagen.

- Att vår verksamhet kan bidra med över 8 miljoner kronor till den svenska idrotten känns otroligt roligt, särskilt då vi vet att pengarna gör väldigt stor skillnad för de som är med. Det är så många som nu har kunnat åka på sina drömcuper, genomfört verksamhet där alla kan vara med, köpt ny sportutrustning att träna med och allt vad det är, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Det är Städa Sveriges partners från företag, kommuner och andra organisationer som möjliggör all städning. Deras stöd gör dubbelt gott; konkret nytta för idrotten, konkret nytta för miljön. Tillsammans fyllde fjolårets alla deltagare nämligen över 24 500 stora gula säckar med skräp från vår miljö, och plockade stora mängder större skrot utöver det.

- Oavsett om man städar utefter kusten, längs en väg eller i ett stadsområde så hittas mängder av sådant som inte hör hemma där. Allra mest fimpar och plastskräp i antal, ser vi i våra skräpanalyser, säger Josefin Warg, kommunikationsansvarig på Städa Sverige.

Städningen har skett i 193 kommuner, inklusive tre norska diton dit ett projekt med Bauhaus tog Städa Sverige.

Trots ett fint resultat och flera satta rekord 2022 lutar sig Städa Sverige inte tillbaka. Målet 2023 är att städa med ännu fler deltagare i ännu fler kommuner, och därigenom göra Sverige mer skräpfritt och samtidigt bidra till en ännu större finansiering till idrottsrörelsen.

Fakta

23 966 deltagare

24 553 säckar med skräp

193 städade kommuner

8 152 000 kronor till idrotten

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.