Guldfesten med lyckliga smålänningar

En segerfest som hör till. På onsdagen gällde samling på Stortorget för lyckliga smålänningar. dit bygdens hjältar, ishockeyns mästarlag, Växjö Lakers kom för att hyllas av nära 10 000 personer.

kommunstyrelses ordförande Malin Lauber (s) hade ingen avundsvärd roll. Vad skulle hon ge en klubb som har 40 miljoner i eget kapital och där spelarna är högavlönade med sexsiffriga belopp..

Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, hittade en lösning. En check på 25 000 krono avsedd att gynna klubbens ungdomsverksamhet fick det bli.

- Det finns inget som slår ett sådant här mottagande, det är fantastiskt att så här många människor har kommit hit, betonade lagkaptenen Erik Josefsson.

Guldfirandet efter klubbens fjärde SM-guld pååtta år leddes av Carolina Toresson och Peter Jihde.

- Jag tror att jag pratar för alla Växjöbor nu – vi är så himla stolta, framhöll kommunordförande Malin Lauber (s) i ett hyllningstal.

Ett Växjö som var Öster och fotboll och nu är detLakers och ishockey som gäller.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.