SVT satsar på att bli friidrottskanalen

Han har missat tre Finnkamper i rad. Men i september när det är dags igen på Stadion, då är han med. 2023 års tävling vill en förväntansfull Armand Duplantis vara med. Räkna med att biljettena kommer att säljas snabbt, 

"Det ska bli riktigt roligt", säger stavhoppsstjärnan.

Årets Finnkampen avgörs på Stockholms stadion 2–3 september, en vecka efter stavhoppsfinalen på VM i Budapest.

"Jag ser verkligen fram emot Finnkampen, att vara med och slåss för en svensk seger på hemmaplan", säger 23-åringen i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist:

"''Mondo' är världens bästa friidrottare alla kategorier. När han hör av sig, ger klartecken till Finnkampen och berättar hur taggad han är så blir man väldigt glad", säger hon och fortsätter:

"Finnkampen är i första hand en lagtävling, där varje poäng är lika mycket värd. Samtidigt betyder det oerhört mycket att våra största stjärnor vill vara en del av detta lag. Att 'Mondo' så här tidigt slår fast att han är med är viktigt för laget. Det är också ett fantastiskt besked både för Finnkampen och den svenska friidrottspubliken".

Mera friidrott - samtidigt står det klart att SVT har säkrat rättigheterna till europeiska friidrottsmästerskap 2024-2027. I avtalet ingår bland annat EM utomhus i Italien 2024 och Polen 2026, samt EM inomhus i Nederländerna 2025 och 2027 (ort ej fastställd). Dessutom ingår lag-EM 2025 och 2027, terräng-EM samt flera ungdoms- och juniormästerskap.

- Friidrott är en av de absolut mest populära sporterna hos vår publik, och med de här rättigheterna på plats kommer publiken kunna se de stora friidrottsmästerskapen hos SVT i många år framöver, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Fakta

SVT har sedan tidigare rättigheterna till bland annat utomhus-VM i friidrott 2025, 2027 och 2029 samt VM inomhus 2024, 2026 och 2028. Dessutom är det också klart att sommar-OS, där friidrotten är huvudsport, sänds i SVT 2028 och 2032.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.