Kändisar och hjältar på guldfesten

Årets varmaste och viktigaste gala är genomförd. På Cirkus i Stockholm hyllades våra vardagshjältar och ideella krafter. Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Eldsjäl. Under drygt tre timmar var det dels fest, glitter och glamour, men framför allt en afton då fokus var på eldsjälar. 

Petra Jacob gratuleras av av Magdalena Andersson, tidigare statsminister och nuvarande partiledare för Socialdemokraterna.

Socialdemokraternas partiledare och tidigare statsminister, Magdalena Andersson delade ut pris i kategori ledarskap, en utmärkelse som gick till Petra Jacob från Södertälje, fyrabarnsmamma och tidigare elitspelare i basket, som brinner för att barn– och ungdomar ska ha en aktiv fritid och hitta till föreningslivet istället för att välja destruktiva vägar i livet.

Fick Specialpriset

Utöver äran bestod prissumman av totalt 75 kronor, att fördela på ett eget stipendium samt ett projekt i föreningen Lebi Skol IF.

Parasportstjärnan Ebba Årsjö fick ta emot Årets Specialpris av Expressens chefredaktör, Klas Granström och Carina Olofsson, projektledare från Folkspel för Årets Eldsjäl.

På plats fanns även Sonja Dousa som fick ta emot det nyinstiftade priset ”Adams Kompis”, en hyllning till bortgångna profilen och föreningsmänniskan Adam Alsing.

Från scen ledde Clara Henry galan för tredje året i följd, lika galant och avspänd som vanligt. 

Gästerna bjöds dessutom på musikalisk underhållning av högsta klass, levererat av Jill Johnson och Nike Sellmar, vinnare av Idol 2022. Exempelvis en magisk version av Bruce Springsteens ”Born to Run”.

Vi fick en hälsning från Daniel Norberg, ny programledare i BingoLotto från och med i höst.

Vi såg Tusse, Jenny Strömstedt och fjolårets Årets Eldsjäl, Felix Brink.

Ett stort antal idrottsprofiler hedrade också alla eldsjälar med sin närvaro. Exempelvis handbollsikonen Magnus Wislander, damerna förbundskapten Peter Gerhardsson, innehavaren av svenska rekordet i längdhopp, Erica Johansson, simhopperskan Anna Lindberg, diskusbjässen Simon Pettersson och många, många fler.

Samarbete med RF 

I den inledande akten väntade en smakfull meny bestående av en Ceviche med sötpotatiskräm och kasawachips, röding med havskräftsås och pannacotta med champagneinkokta hjortron. 

Vid ett av borden stiligt uppklädda deltagare i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0, ett samarbete mellan Folkspel och Riksidrottsförbundet – som i samband med galan hade sin examen efter ett år fyllt av såväl förväntan som förkovran.

En magisk kväll avslutades sedan med att Petra Jacob fick ta emot pris som Årets Eldsjäl alla kategorier. 

Precis som tidigare blev det en afton fylld av värme och hyllning tillägnad landets eldsjälar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UK satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har man minskat sina energikostnader betydligt genom den kombinerade satsning på ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.