Kändisar och hjältar på guldfesten

Årets varmaste och viktigaste gala är genomförd. På Cirkus i Stockholm hyllades våra vardagshjältar och ideella krafter. Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Eldsjäl. Under drygt tre timmar var det dels fest, glitter och glamour, men framför allt en afton då fokus var på eldsjälar. 

Petra Jacob gratuleras av av Magdalena Andersson, tidigare statsminister och nuvarande partiledare för Socialdemokraterna.

Socialdemokraternas partiledare och tidigare statsminister, Magdalena Andersson delade ut pris i kategori ledarskap, en utmärkelse som gick till Petra Jacob från Södertälje, fyrabarnsmamma och tidigare elitspelare i basket, som brinner för att barn– och ungdomar ska ha en aktiv fritid och hitta till föreningslivet istället för att välja destruktiva vägar i livet.

Fick Specialpriset

Utöver äran bestod prissumman av totalt 75 kronor, att fördela på ett eget stipendium samt ett projekt i föreningen Lebi Skol IF.

Parasportstjärnan Ebba Årsjö fick ta emot Årets Specialpris av Expressens chefredaktör, Klas Granström och Carina Olofsson, projektledare från Folkspel för Årets Eldsjäl.

På plats fanns även Sonja Dousa som fick ta emot det nyinstiftade priset ”Adams Kompis”, en hyllning till bortgångna profilen och föreningsmänniskan Adam Alsing.

Från scen ledde Clara Henry galan för tredje året i följd, lika galant och avspänd som vanligt. 

Gästerna bjöds dessutom på musikalisk underhållning av högsta klass, levererat av Jill Johnson och Nike Sellmar, vinnare av Idol 2022. Exempelvis en magisk version av Bruce Springsteens ”Born to Run”.

Vi fick en hälsning från Daniel Norberg, ny programledare i BingoLotto från och med i höst.

Vi såg Tusse, Jenny Strömstedt och fjolårets Årets Eldsjäl, Felix Brink.

Ett stort antal idrottsprofiler hedrade också alla eldsjälar med sin närvaro. Exempelvis handbollsikonen Magnus Wislander, damerna förbundskapten Peter Gerhardsson, innehavaren av svenska rekordet i längdhopp, Erica Johansson, simhopperskan Anna Lindberg, diskusbjässen Simon Pettersson och många, många fler.

Samarbete med RF 

I den inledande akten väntade en smakfull meny bestående av en Ceviche med sötpotatiskräm och kasawachips, röding med havskräftsås och pannacotta med champagneinkokta hjortron. 

Vid ett av borden stiligt uppklädda deltagare i utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0, ett samarbete mellan Folkspel och Riksidrottsförbundet – som i samband med galan hade sin examen efter ett år fyllt av såväl förväntan som förkovran.

En magisk kväll avslutades sedan med att Petra Jacob fick ta emot pris som Årets Eldsjäl alla kategorier. 

Precis som tidigare blev det en afton fylld av värme och hyllning tillägnad landets eldsjälar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.