Bara två dagar kvar till VM-premiären

Det återstår bara dagar till sommarens höjdpunkt - otbolls-VM för damer.

Viaplay ramar in turneringen med studiosändningar, nyhetsbevakning på plats i Australien och Nya Zeeland samt kommentatorer på arenorna.

– Viaplays VM-sändningar blir ett perfekt sällskap under sommarmorgnarna. Vår heltäckande liverapportering kommer ta fotbollsfesten hela vägen hem till de svenska skärmarna, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Sverige.

Lugnet råder fortfarande vid VM-arenan i Wellington. Men nu är premiären nära och på torsdag gör ett gäng blågula tjejer också sin första match här.

Snart är väntan över. Den 20 juli är det VM-premiär när värdnationen Nya Zeeland möter Norge. Och den 23 juli är det dags för Sverige att kliva in i turneringen mot Sydafrika i Wellington.

– I VM-studion på hemmaplan basar Niklas Jihde och Suzanne Sjögren med initierad expertis i form av Johanna Frisk och Lisa Dahlkvist. Därtill ska Lars Lagerbäck, med egenmästerskapsrutin från Sverige, Nigeria och Island, ge inblickar i det komplexa förbundskaptensjobbet under en turnering, framhåller Folcker.  

Jennifer Kücükaslan och Bojan Djordjic är  på plats i Nya Zeeland med huvuduppgift att bevaka Peter Gerhardssons svenska landslag medan kommentatorerna Henrik Strömblad och Saga Fredriksson följer dramatiken på arenorna. I Australien punktmarkerar kommentatorn/reportern Claes Andersson och experten Pär Lagerström de övriga storlagens matcher.

– Jag har sagt minst kvartsfinal, och om samtliga bitar sitter kan Sverige slå alla lag. Men vi har också en lägstanivå som gör att vi kan förlora mot många lag. Vi måste producera framåt mot defensiva lag. Här måste våra offensiva stjärnor Rolfö, Blackstenius, Rytting Kaneryd och Janogy ta initiativ och agera. Sedan är skadeläget ett frågetecken, hur mår truppen egentligen? Kan nyckelspelare komma tillbaka från skador?, säger en av de utvalda, Saga Fredriksson.

Klassiska VM-ögonblick

Mästerskapets samtliga 64 matcher streamas på Viaplay med TV6 som linjär huvudkanal och TV10 med en kompletterande funktion. Varje VM-dag avslutas dessutom med ett highlightsprogram på TV10. Den 20 augusti sätter finalen i Sydney punkt för en intensiv VM-månad.

Viaplays VM-bevakning inleddes redan den 16 juli på Viaplay och TV6 med Preview Series som analyserar samtliga lag och grupper. Samma dag. den 16:e var det även premiär för Viaplayproduktionen ”En match med” där programledaren Richard Henriksson återupplever klassiska svenska VM-ögonblick med huvudrollsinnehavarna – Victoria Sandell, Lotta Schelin, Lisa Dahlkvist och Peter Gerhardsson.

Fakta

Viaplays VM-team

Programledare: Niklas Jihde och Suzanne Sjögren.

Reporter/programledare: Jennifer Kücükaslan.

Experter: Lisa Dahlkvist, Bojan Djordjic, Saga Fredriksson, Johanna Frisk, Pontus Kåmark, Lars Lagerbäck och Pär Lagerström.

Kommentatorer: Henrik Strömblad, Claes Andersson, Axel Olsson, Tobias Dahlberg, Lars Sandberg.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.