Brons med samma värde som guld

Sista föreställningen är vad som återstår. Damlandslaget har bjudit på nära tre veckor av fotbollsfest och här hemma har miljoner svenskar fått nya favoriter och lärt sig namnen på alla spelare. Nu återstår bara en fråga. Kan tjejerna erövra ett VM-brons på lördagsförmiddagen?

I Brisbane väntas 75 000 åskådare ta plats och bland dessa finns ett par-tre hundra svenskar som ska försöka synas och höras.

Härlig stämning med fokus på matchen, Det kännetecknade svenskarnas sista träning inför bronsmatchen.Foto: Pontus Lundahl / TT

Den 23 juli tog allt sin början för Sverige. Det blev 2-1 mot Sydafrika och vem kunde vänta sig en sådan succártad fortsättning.

Segrarna har staplats på varandra. Sydafrika 2–1, Italien 5–0, Argentina 2–0, USA (åttondelsfinal) 0–0 (5–4 efter straffar), Japan (kvartsfinal) 2–1, Spanien (semifinal) 1–2.

I den matchen orkade inte tjejerna behålla koncentrationen hela tiden, vilket blev dyrbart.

Men VM-insatsen överträffar förhoppningarna hos åtskilliga, även de själva tycks det som. Fotbollstjejerna har charmat svenskarna vid sändningarna från Australien och Nya Zeeland. 

På lördagen är förutsättningarna något annorlunda… hemmapubliken kommer att ge favoriterna ett gigantiskt stöd. Til saken hör att Australien aldrig tidigare har nått så långt medan Sverige har vunnit tre av tre bronsmatcher sedan första VM 1991.

Och apopå intresset : Semifinalen mot England var den mest sedda idrottssändningen någonsin i Australien. Såväl arenorna, parkerna med storbildsskärmar som pubarna fylldes till sista plats över hela landet vid varje match, och alla har överallt har det spekulerats om fotbollstjejernas öden. Intresset har också utmynnat i en ekonomisk konsekvens då  människor engagerats till den graden.

Men om det blir full blågul utdelning på lördagen uppstår det motbjudande faktum att tjejerna inte kan hyllas vid hemkomsten till Sverige.

Svenska Fotbollförbundet har tagit beslutet att ett eventuellt medaljfirande skjuts upp på grund av att terrorhotnivån i Sverige har höjts. Spelarna har förståelse för beslutet.

– Det är ett beslut som fattats av välinformerade personer. Men givetvis är det tråkigt, säger Magdalena Eriksson från Brisbane.

Oavsett, Båda lagen är maximalt laddade inför matchen. Brons har ett lika stort värde som guld för både Sverige och Australien. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen