Repris på VM-semin, men inga biljetter återstår

Fotbollstjejernas succé fortsätter. Nu rapporteras om nästan slutsålt när landslaget kommer till Göteborg i slutet av september.

Då ska Sverige ta emot Spanien på Gamla Ullevi. Redan nu är matchen nästan helt slutsåld. Ett sådant intresse har tjejerna skapat via insatsen i VM.

– Det kommer att bli härligt, säger biljettansvarige Christoffer Lund till GP.

Det är revansch som gäller.

När lagen möttes i VM-semifinal vann Spanien som också besegrade England i  finalen och erövrade VM-guld.

Nu blir det en ny uppgörelse. Båda trupperna har bara runt tre veckors vila efter VM. Matchen spelas den 22 september och veckan innan samlas spelarna. Maten ingår i Nations League, där belöningen blir en OS-biljett

– Just nu är finns det ytterst få icke sålda biljetter, bara enstaka eller inga alls ute till försäljning. Det vi nu tittar på är att kunna släppa upp vissa block. Vi vill sätta stolar på södra nere (där bortaklacken oftast står). Det är första gången vi gör det, säger Christoffer Lund, biljett- och publikansvarig på förbundet.

Dryga 14  000 biljetter är sålda, men genom omdisponera ytor hoppas arrangörerna att kunna skapa uppemot 1 500 nya biljetter.

– Vi hoppas kunna komma över 16 000 när vi har varje stol ute. Det blir en härlig fotbollsfest, säger Lund

Gamla Ullevi är utsedd till nationalarena för damlandslaget

När laget spelar i Göteborg är publiksiffrorna ofta uppe i liknande nivå som denna gång. Däremot brukar huvuddelen av biljetterna vara så kallade gruppbiljetter, avsedda för klubbar. Nu ser förbundet en ökning i försäljningen av singelbiljetter – vilket tyder på ett ökat intresse bland enskilda supportrar.

I samband med matchen planeras också en hyllning till bronslaget från VM.

 

 Den 14 år gamla arenan har som mest tagit emot 18 454 åskådare

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.