Beviset - många vinnare vid ett arrangemang

Betydelsen av att få ett arrangemang till en stad bevisas mer än väl vid JVM i ishockey i  årsskiftet. Framtidens stjärnor kommer till Göteborg, Och de är inte ensamma, nu förbereder sig Göteborgs restauranger och hotell för att ta emot tusentals hockeyfans.Men så är förberedelserna omfattande.

Göteborg kommer att fyllas av tusentals fans.

Mellandagarna är traditionellt inte de mest hektiska dagarna på året för stadens hotell och restauranger. Men i år väntas många besökare när Junior-VM i ishockey avgörs i Göteborg. Gothia Towers har 6500–7000 gästnätter som är direkt relaterade till JVM och vissa hotell som normalt stänger kommer att vara öppna.

Populärt med paketresor 

Speciellt märkts intresset från hockeytokiga Kanada av. För fjärde gången arrangerar kanadensiska Destiny Tours paketresor till JVM i Sverige och i år har de sin största bokning någonsin med 1000 hockeyfans. Utöver matcherna i Scandinavium och Frölundaborg har de en rad aktiviteter planerade i Göteborg.

– Vi kommer bland annat att ha guidade turer i stan, en lunchtur till skärgården som sålde slut snabbt och en populär ölvandring. Det blir också vårt största nyårsfirande någonsin, vilket vi ser fram emot. Sverige och Kanada har ett speciellt band genom hockeyn med alla fantastiska svenska spelare som varit i NHL. Både vi och våra gäster ser fram emot att JVM är tillbaka i Europa och att få uppleva Göteborg, säger John Carroll som är delägare av Destiny Tours.

På Göteborgs turistinformation, som är en del av Göteborg & Co, märks också intresset från kanadensarna av och flera hundra broschyrer har skickats över Atlanten, något som aldrig har hänt tidigare.

– Frågorna började komma tidigt. Mästerskapet börjar den 26 december, men många flyger in så de är i Göteborg redan den 24 eller 25 december. De vill då veta var de kan äta julmiddag och vad de kan uppleva. Vanligtvis har många restauranger stängt i juldagarna så det känns bra att flera väljer att hålla öppet i år, säger Ninna Kvarby, Teamledare på Göteborg & Co.

Efter att Göteborg & Co gått ut med förfrågningar till 275 restauranger över hela staden har ett tjugotal restauranger återkommit och meddelat att de håller öppet under jul.

Hotel Lorensberg öppnar speciellt

Några som normalt inte har öppet över jul och nyår är Hotel Lorensberg. När hotellet hörde att JVM skulle gå i Göteborg började funderingarna på att ändå ha öppet, och för ett och ett halvt år sedan kom de första förfrågningarna från Nordamerika.

– Vi tyckte det var kul när förfrågningarna kom in och bestämde att definitivt ha öppet i mellandagarna och över nyår. Nu slutar det med att vi kör på och har öppet hela tiden, även julafton och juldagen, alltså över hela helgerna. På julafton har vi 25 procent bokat men veckan efter ligger vi på 50–60 procents beläggning. Det är vi nöjda med, säger Kristofer Lind som driver Hotel Lorensberg.

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.