Beviset - många vinnare vid ett arrangemang

Betydelsen av att få ett arrangemang till en stad bevisas mer än väl vid JVM i ishockey i  årsskiftet. Framtidens stjärnor kommer till Göteborg, Och de är inte ensamma, nu förbereder sig Göteborgs restauranger och hotell för att ta emot tusentals hockeyfans.Men så är förberedelserna omfattande.

Göteborg kommer att fyllas av tusentals fans.

Mellandagarna är traditionellt inte de mest hektiska dagarna på året för stadens hotell och restauranger. Men i år väntas många besökare när Junior-VM i ishockey avgörs i Göteborg. Gothia Towers har 6500–7000 gästnätter som är direkt relaterade till JVM och vissa hotell som normalt stänger kommer att vara öppna.

Populärt med paketresor 

Speciellt märkts intresset från hockeytokiga Kanada av. För fjärde gången arrangerar kanadensiska Destiny Tours paketresor till JVM i Sverige och i år har de sin största bokning någonsin med 1000 hockeyfans. Utöver matcherna i Scandinavium och Frölundaborg har de en rad aktiviteter planerade i Göteborg.

– Vi kommer bland annat att ha guidade turer i stan, en lunchtur till skärgården som sålde slut snabbt och en populär ölvandring. Det blir också vårt största nyårsfirande någonsin, vilket vi ser fram emot. Sverige och Kanada har ett speciellt band genom hockeyn med alla fantastiska svenska spelare som varit i NHL. Både vi och våra gäster ser fram emot att JVM är tillbaka i Europa och att få uppleva Göteborg, säger John Carroll som är delägare av Destiny Tours.

På Göteborgs turistinformation, som är en del av Göteborg & Co, märks också intresset från kanadensarna av och flera hundra broschyrer har skickats över Atlanten, något som aldrig har hänt tidigare.

– Frågorna började komma tidigt. Mästerskapet börjar den 26 december, men många flyger in så de är i Göteborg redan den 24 eller 25 december. De vill då veta var de kan äta julmiddag och vad de kan uppleva. Vanligtvis har många restauranger stängt i juldagarna så det känns bra att flera väljer att hålla öppet i år, säger Ninna Kvarby, Teamledare på Göteborg & Co.

Efter att Göteborg & Co gått ut med förfrågningar till 275 restauranger över hela staden har ett tjugotal restauranger återkommit och meddelat att de håller öppet under jul.

Hotel Lorensberg öppnar speciellt

Några som normalt inte har öppet över jul och nyår är Hotel Lorensberg. När hotellet hörde att JVM skulle gå i Göteborg började funderingarna på att ändå ha öppet, och för ett och ett halvt år sedan kom de första förfrågningarna från Nordamerika.

– Vi tyckte det var kul när förfrågningarna kom in och bestämde att definitivt ha öppet i mellandagarna och över nyår. Nu slutar det med att vi kör på och har öppet hela tiden, även julafton och juldagen, alltså över hela helgerna. På julafton har vi 25 procent bokat men veckan efter ligger vi på 50–60 procents beläggning. Det är vi nöjda med, säger Kristofer Lind som driver Hotel Lorensberg.

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS är  angeläget.Om nu någon tvivlade är det bara att kolla med Sportbladets ledninn.  Där har man tagit beslutet att  att runt 20 personer ska bevaka händelserna i Paris. 16 journalister är på plats och hemmaredaktionen ärb emannad dygnet runt. Inte nog med det. ISportbladet  öppnar dessutom en specialsajt för att ge läsare tittare /lyssnare upplevelser av spelen.  Hur mycket klickandet leder inte det till..?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.