100 000 kr en skänk från ovan!

Den sjätte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Inger Westerlund från Östhammar vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Gräsö Norrskedika IF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.
”Det var en riktigt bra överraskning och välkomna pengar. Vi driver dubbla anläggningar och allt finansiellt stöd är såklart viktigt för föreningen”, säger Patrik Eriksson, ordförande Gräsö Norrskedika IF.

 

I fredags drogs den sjätte win-win-vinnaren i det nya JOYNA-lotteriet från föreningslivets eget spelbolag, Folkspel. Inger Westerlund från Östhammar vann 100 000 kronor - och som en win-win, fick Gräsö Norrskedika IF som sålt lotten till henne, lika mycket.
”Jag ville stötta Gräsö Norrskedika IF då mitt barnbarn spelar i föreningen. Det var han som sålde lotten till mig. Det är jätteroligt – först trodde jag inte riktigt att det var sant!”, säger Inger Westerlund.
Gräsö Norrskedika IF startades 2014 genom en sammanslagning av Herrlagen Gräsö IF och Norrskedika IF. Föreningen har pojk-och flicklag, ett seniorlag, arrangerar fotbollsskolor och arbetar aktivt med initiativet GNIF support – en satsning som strävar efter att stödja barn och ungdomar inom klubben genom att möjliggöra ansökningar om ekonomisk ersättning för fotbollsrelaterade kostnader.
”Överlag kommer pengarna användas till vår satsning på barn och ungdomar och till att försöka vara den bästa föreningen vi kan. GNIF support är såklart en viktig del av föreningen och finns till för att exempelvis hjälpa de som inte har möjlighet att köpa träningskläder eller fotbollsskor”, avslutar Patrik Eriksson.
JOYNA – en win-win
Det nya digitala prenumerationslotteriet JOYNA gör det enkelt för föreningar att sälja lotter, vilket i sin tur bidrar till att stärka det svenska föreningslivet. För varje månadsprenumeration föreningen säljer, får de behålla 50 kronor, samtidigt som de har chansen att få ytterligare 100 000 kronor om lotten de säljer visar sig vara veckans win-win.
Folkspel, som bland annat tillhandahåller produkterna Bingolotto och Sverigelotten och nu senast JOYNA, är föreningslivets eget spelbolag. 
”Överskottet från alla våra lotter går direkt tillbaka till föreningarna som säljer dem. Sedan starten 1991 har vi genererat över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. JOYNA är ett lotteri där alla vinner tillsammans – lottköparen och den förening eller organisation vinnaren har valt att stödja”, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel. 

Fakta

Tidigare win-win vinnare:
IFK Karlskrona, RBU Värmland, Barnarps IF Jönköping, Vapnö IF Halmstad, Rydsgårds IF

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Vinnaren tar hem en check på cirka 255 miljoner kronor (25 miljoner dollar).

Spelarna på PGA-tourens finaltävling Atlanta i Georgia börjar bli lite trötta på allt snack runt pengarna, även om ingen kan förneka att en kvarts miljard vore välkommen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Den tolfte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Malin Svensson från Bjärnum vann 100 000 kronor. Farstorps GoIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även dem med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet. 

Nu är vi långt från Tipsextra...  Premier Legaue i TV serveras  vid tio supersöndagar med  välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.

– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

Landslagsbacken Hanna Glas är lycklig – hon byter klubb från Kansas City till Seattle.

Samtidigt påvisar en rapport om transfermarknaden från  Fifa att det är på damsidan inom fotbollen som rekorden slås rejält när detgäller spelarköp, enligt TT.

Fast  mest noterbart är Kylian Mbappe övergång från Paris Saint-Germain till Real Madrid. han stod utan kontrakt och  därför fick han själv gigantiska 703 miljoner.