Maria Akraka värvad till Intersport

Maria Akraka ska få fler svenskar att bli aktiva och må bättre. Hon har rekryterats av Intersport som nu gör en satsning för att hänga på motionsvågen som sveper över hela Sverige. Akraka ska jobba på halvtid och stannar därmed på Sportcore.

Maria ska coacha sportkedjans kunder och även ansvara för utbildningen av medarbetare inför och under en nysatsning.

Uppdrgaet betyder dock inte att hon lämnar jobbet som vd vid företaget Sportcore. Hon står bl a bakom idén till de kommande mötena mellan Stefan Holm och Patrik Sjöberg, aktuella från SVT:s Mästarnas Mästare. Nu ska de båda höjdhopparna mötas och Sportcore håller i en föreläsning, "Holm vs Sjöberg - nio verbala ronder" med Maria Akraka som moderator och domare.

Över 4 miljarder i omsättning

Inför våren satsar Intersport på att hjälpa både de som just upptäckt den nya folksporten och redan frälsta löpare att bli lite bättre. Därför är Akraka värvad och hon ska bidra till att förverkliga visionen att få fler aktiva.

- Intersport har 50 års erfarenhet av att vägleda svenskarna inom sport. Men vi strävar hela tiden efter att bli bättre och rekryteringen av Maria Akraka är ett sätt att utveckla både våra och kundernas löparkunskaper ytterligare, säger Fredrik Johanson, VD Intersport.

Sportbranschen i allmänhet, och Intersport i synnerhet, har gått starkt det senaste året. I januari passerade sportkedjan 4 miljarder i omsättning och har därmed vuxit snabbare än branschen. Medan sportbranschen ökade med 7,7 procent under 2009 växte Intersport med 9,6 procent.

Kvinnor löper mera

Utvecklingen för försäljningen av löparskor beräknas bara öka. Totalt har Intersports försäljning av löparskor ökat med drygt 26 procent 2007-2009, och hela 37 procent gäller just damer. Att allt fler kvinnor intresserar sig för löpning tar Intersport fasta på i sin kommande löparkampanj.

- Jag brinner för sport och hälsa, och delar Intersports vilja att inspirera fler till ett aktivt liv. Det jag lärt mig från tiden som elitidrottare ska jag dela med mig av till mina nya medarbetare och kunder, säger Maria Akraka.

Hon tog under sin karriär 18 SM-guld, två svenska rekord och var rankad femma i världen på 800 m och 1500 meter inomhus. I sitt nya jobb ska hon bland annat att arbeta med kompetenshöjande utbildningar internt samt coacha kunder i butik och på webben.

Anonymous (inte verifierad)

fre, 2010-03-19 10:29

1. Lite fakta Maria Akraka

Maria var en duktig löperska, men hon var inte rankad femma i världen på 800m! Maria har aldrig sprungit en VM-eller OS-final utomhus. Har en en EM final på 1500m, där hon slutade tia. Inomhus saknar hon också finaler på 800m, men har blivit 8:a på EM och 6:a på VM på 1500m.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.