Maria Akraka värvad till Intersport

Maria Akraka ska få fler svenskar att bli aktiva och må bättre. Hon har rekryterats av Intersport som nu gör en satsning för att hänga på motionsvågen som sveper över hela Sverige. Akraka ska jobba på halvtid och stannar därmed på Sportcore.

Maria ska coacha sportkedjans kunder och även ansvara för utbildningen av medarbetare inför och under en nysatsning.

Uppdrgaet betyder dock inte att hon lämnar jobbet som vd vid företaget Sportcore. Hon står bl a bakom idén till de kommande mötena mellan Stefan Holm och Patrik Sjöberg, aktuella från SVT:s Mästarnas Mästare. Nu ska de båda höjdhopparna mötas och Sportcore håller i en föreläsning, "Holm vs Sjöberg - nio verbala ronder" med Maria Akraka som moderator och domare.

Över 4 miljarder i omsättning

Inför våren satsar Intersport på att hjälpa både de som just upptäckt den nya folksporten och redan frälsta löpare att bli lite bättre. Därför är Akraka värvad och hon ska bidra till att förverkliga visionen att få fler aktiva.

- Intersport har 50 års erfarenhet av att vägleda svenskarna inom sport. Men vi strävar hela tiden efter att bli bättre och rekryteringen av Maria Akraka är ett sätt att utveckla både våra och kundernas löparkunskaper ytterligare, säger Fredrik Johanson, VD Intersport.

Sportbranschen i allmänhet, och Intersport i synnerhet, har gått starkt det senaste året. I januari passerade sportkedjan 4 miljarder i omsättning och har därmed vuxit snabbare än branschen. Medan sportbranschen ökade med 7,7 procent under 2009 växte Intersport med 9,6 procent.

Kvinnor löper mera

Utvecklingen för försäljningen av löparskor beräknas bara öka. Totalt har Intersports försäljning av löparskor ökat med drygt 26 procent 2007-2009, och hela 37 procent gäller just damer. Att allt fler kvinnor intresserar sig för löpning tar Intersport fasta på i sin kommande löparkampanj.

- Jag brinner för sport och hälsa, och delar Intersports vilja att inspirera fler till ett aktivt liv. Det jag lärt mig från tiden som elitidrottare ska jag dela med mig av till mina nya medarbetare och kunder, säger Maria Akraka.

Hon tog under sin karriär 18 SM-guld, två svenska rekord och var rankad femma i världen på 800 m och 1500 meter inomhus. I sitt nya jobb ska hon bland annat att arbeta med kompetenshöjande utbildningar internt samt coacha kunder i butik och på webben.

Anonymous (inte verifierad)

fre, 2010-03-19 10:29

1. Lite fakta Maria Akraka

Maria var en duktig löperska, men hon var inte rankad femma i världen på 800m! Maria har aldrig sprungit en VM-eller OS-final utomhus. Har en en EM final på 1500m, där hon slutade tia. Inomhus saknar hon också finaler på 800m, men har blivit 8:a på EM och 6:a på VM på 1500m.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Det är inte varje dag som två ekonomiska tungviktare, oberoende av varann, vill kliva sin som externa huvudägare i en golfklubb. Det är verklighet för Haninge GK på Södertörn, söder om Stockholm.

På medlemsmöte kommer föreningens cirka 1000 medlemmar att ta ställning till två budgivare som båda lovar investeringar i flermiljonklassen. Anläggningen har 27 hål och är skuldtyngd, cirka 20 miljoner, efter ombyggnad och renovering av två nio håls slingor.

 Sverige finns det närmare en halv miljon golfspelare.En majoritet av dem lär ha gjort samma sak i helgen -  tillbringat timmar helgen framför tv:n trots stundtals härligt väder. Men SVT serverade direktbilder från södra Spanien och uppgörelsen  mellan Europa och USA i Solheim Cup.Tre dagar med ca sju timmar varje dag innebar att det inte var lätt att slita sig. Det blev också en riktigkamp mellan världens bästa damer in på potytkanten  på den soldränkta banan några mil från Gibraltar - med fem svenskor i huvudroller.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen