Kajsas nya karriär tar fart

Från höjdhopp till vin. Nu utvecklar Kajsa Bergqvist sitt stora vinintresse ytterligare och har antagit uppgiften att ingå i styrelsen för ett bolag som ska in på aktietorget.

Kajsa Bergqvist är känd för sina stora framgångar i EM, VM och OS. Hon har också hunnit med att utbilda sig inom reklam och marknadsföring vid universitet i Dallas. Hon hade en kort anställning på halvtid som eventansvarig på Carnegies marknadsavdelning innan upproret där.

I Sydafrika väcktes intresset

Höjdhoppandet är avslutat, men det var just under återkommande friidrottsläger i Sydafrika som hon gjorde upptäckter.

- I Stellenbosch tog det nya intresset ordentlig fart. Jag fick en inblick i vinets värld när jag reste runt bland de vackra gårdarna och doftade, smakade och pratade med vinodlarna, säger Kajsa som är utbildad sommelier via Restaurang Akademin. 

Nu är det full satsning på sitt eget företag, Kajsa Wines, med egen vinimport. Nyligen medverkade hon vid mässan ”Det Goda Köket” vid Stockholmsmässan.

Under fyra timmar i New York Marathon

Då hade hon precis kommit hem från New York Marathon, där hon deltog via sin roll i TV4:s program ”Sverige Springer”. Trots vissa problem, inte minst en fotledsstukning, under veckorna innan loppet gjorde hon en grann insats. Målet var att komma under fyra timmar och det klarade hon. Tiden blev 3.56.57.

Nu är hon utnämnd till ny styrelseledamot i företaget, Cerfour Wine & Beverage, som tillverkar och säljer vin förpackat i engångsglas av plast.

Kajsa Bergqvist betonar att hon vill ta en aktiv roll i Cefours globala expansion och det är därför som hon vill lägga tid på sitt nya engagemang.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.