Skillnad på pamp och pamp...

Hans Vestberg, Svenska Handbollsförbundets ordförande och tillika vd på Ericsson, är belåten med VM så här långt. Sportsligt har landslaget skött sig och han är övertygad om att arrangemanget slutar med en bra vinst för förbundet.

- Vi räknar med ett positivt ekonomiskt resultat. Jag ser ingen anledning att ändra på den prognosen, säger Hans Vestberg, en gång målvakt i Stockholmsklubb.

Handboll i sitt hjärta

- De sportsliga kraven på landslaget är uppfyllda. Det finns ett lag som är riktigt bra och det är Frankrike, sedan finns det sex sju lag som är ganska jämna och bland dem finns Sverige, säger Vestberg.

Han finns på läktaren så ofta en fulltecknad dagbok medger. Han gillar handboll skarpt och har både insikt och kunskap. Handboll är hans sport, helt enkelt.

- Jag har ett hjärta som tickar otroligt för att det gå bra för Sverige.

En långsiktig plan

45-åringen upplever hur sporten utvecklas. Junior- och seniorlandslagen har kvalat in till samtliga stora mästerskap, säger han i en intervju med TT.

- Det här är en del i en lång resa som bygger på en långsiktig plan att ta hem så många stora mästerskap som möjligt. Målsättningen är att få ännu fler att spela handboll och ännu starkare landslag.

Hans Vestberg är så långt ifrån att vara en idrottspamp som det bara är möjligt.

Skillnad mot Moustafa

Det är lite annat med Dr Hassan Moustafa, president i Internationella handbollförbundet (IHF). Det är mannen som höjde sin lön från motsvarande 208 000 kronor till nästan 3,5 miljon, enligt tyska tidningen Der Spiegel.

Styrelsen röstade ja till Moustafas förslag. Till saken hör att de också fick en släng av sleven. Ledamöterna tjänar tillsammans drygt 9,2 miljoner kronor. En skaplig höjning från tidigare arvoden på totalt 1,4 miljoner.  Men de har också traktamenten om nära 2 800 kronor om dagen plus fritt boende och mat.

Det gäller alltså att hålla sig vän med han som styr… Det gjorde inte Carin Nilsson-Green som jobbat internationellt i 13 år.

- Jag är uppvuxen i svensk idrottsrörelse, där man tillåts ha en egen uppfattning och respekteras för den. Men det som hänt är inte relevant att diskutera nu när vi har ett VM hos oss. Jag vill inte ha konflikter, säger hon till tidningen Göteborgs-Posten.

Inte lika för damerna

Samtidigt har Dr Hassan Moustafa bidragit till att prispengarna i VM har ökat betydligt och att IHF också står för spelarförsäkring numera.

Det gäller än så länge bara herrarna, inte damerna i deras VM.

- Vi börjar med herrarna, har Moustafa svarat.

Komma närmare hockeyn

Göteborgs-Posten fick en intervju med denne man.

- Jag älskar handboll, säger han, men jag vill att den hela tiden ska utvecklas.

- Jag vill att vi ska närma oss ishockeyn, att det hela tiden ska hända något.

ViI ska kanske minska målen

Det ska vara ett intensivt skeende på planen.

- Antingen kan vi göra målen mindre, eller också flyttar vi målgårdslinjen från sex till sju meter.

Och så avslutar han:

- Jag ser mycket handboll, säger Dr Moustafa, men aldrig som vanlig åskådare. Jag kan allt, jag ser allt som expert.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.