Hellström vill hjälpa favoritklubben

När skulden var som störst saknades 11,6 miljoner kronor. Men via cykellopp, humorgala och insamlingar har Gais jobbat hårt. Nu ska också Håkan Hellström bidra i räddningskampanjen.
Gais-ordförande Tomas Andersson är lycklig sedan Håkan Hellström har gett klartecken, han medverkar vid Gais egen gala. Foto: Gais hemsida

 

Gais har haft ett par år där det ekonomiska resultatet har prioriterats före det sportsliga.

Det har handlat om överlevnad och nye ordföranden Tomas Andersson har fått jobba hårt. Hans familjeföretag gick till och med in och köpte Gais-gården.

Försäljningen som gav andrum

Försäljningen av Gaisgården innebar 11 miljoner kronor, varav 6 miljoner gick till att betala ett lån, och räddade den likviditetsprognos som Elitlicensnämnden krävde.

Men här framhåller Tomas Andersson att det finns förhoppningar om att köpa tillbaka Gaisgården

Fotbollens licensnämnd har jagat föreningen med blåslampa. Till den sista mars skulle de första positiva siffrorna presenteras och Gais-arna kände pressen.

Många initiativ

Det blev då ett godkännande av räddningsplanen och den 31 augusti  var nästa avstämning. Även då förhöll sig licensnämnden positiv till vad Gais hade åstadkommit och vad som mera var aktuellt.

Det har sannerligen inte saknats kreativitet. Insamlingar i klubben, initiativ till ett cykellopp vars koncept i sin tur såldes till Malmö FF och en Humorgala är några av arrangemangen. Sakta har Gais kommit på grön kvist.

Galan med Claes Malmberg, Peter Apelgren, Thomas von Brömssen, Per Andersson och ett inhopp av Håkan Hellström gav mersmak och inte minst, 800 000 kronor i överskott.

Hellström vill bidra

Därför blir det en musikgala i mars och nu har Håkan Hellström gett klartecken till medverkan. Hellström som har haft ett synnerligen lyckat 2013, med idel succéer under sina konserter.

Därmed torde Gais kunna räkna med en tämligen skaplig kassabehållning.

- Håkan har sagt till mig personligen att det är okej, jag kör. Vi bygger den (syftar på musikgalan) på honom, säger ordföranden Tomas Andersson till GP.

Fler artister

Han hoppas på flera artister.

- Punkbandet Attentat kommer vara med. Och Ebbot hoppas vi på.

Gais vill anordna musikgalan i samband med klubbens 120-årsjubileum den 11 mars. Antingen ska galan genomföras i ett tält på Heden eller i Lisebergshallen.

Ändå framgångsrikt

På Gais´ hemsida skriver Tomas Andersson om ett intensivt och framgångsrikt år i kampen mot underskotten.

”Stora och arbetsintensiva kostnadsreduceringar har gjorts samt görs och detta såväl personellt som i verksamheten i stort. Jag måste dock poängtera att vi även fortsatt sitter i åtaganden som gör att verksamheten 2014 blir ekonomiskt problematisk.”

Han tar också upp Göteborgsgirot där klubben behåller 40 procent, Frölunda har köpt 40 procent och resterande 20 procent ägs av GT/Expressen och att verksamheten nu drivs i ett separat aktiebolag med förre spelaren, Fredrik Lundgren, som vd.

1997 fick Percy Nilsson en av sina många idéer. Han såg möjligheter av åkrarna i Hyllie.

– Jag hade varit bosatt i Bryssel en längre tid och såg att det hände mycket i Malmö, med bron och citytunneln, men det var ingen som gjorde något av det, har han berättat flera gånger

Då jordbruksmark, nu en betydande del av Malmö, med utbyggd infrastruktur, därtill egen tågstation och närhet till en internationell flygplats.

Allt tack vare en stor evenemangsarena.

Göteborgs Friidrottsförbund har tillsammans med Gymnastikförbundet Väst fått ett positivt förhandsbesked från Byggnadsnämnden inom Göteborg stad för att återuppbygga den nedbrunna Slottskogshallen.

Pär-Magnus Roos är grundare av Sportseminarier och arrangör av konferensen Sport & Pengar.  Han gladde sig över stor uppslutning vid den senaste konferensen med många av sportens företrädare inom idrottens kommersiella sektor och då utsågs också vinnare inom en rad olika kategorier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

SVT tog beslutet att sända Sveriges samtliga matcher i innebandy-VM. Det blen lyckad satsning. På de sju sändningar SVT1+SVT2 genomförde i Uppsala (Sveriges matcher+bronsmatchen) blev det en total räckvidd på över 5,6 miljoner tittare.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.