Nu är han också modekung...

Inte en dag utan Zlatan Ibrahimovic. Inget område är heller uteslutet. Nu betraktas han som svensk idrotts – modekung! Han själv fick nog sig ett gott skratt.
De sista prylarna bars på fredagen ut av en flyttfirma från huset som Zlatan Ibrahimovic köpte i Malmö 2007. Lyxvillan uppges nu vara såld till hockeyproffset Carl Söderberg. Foto: Erland Vinberg, TT
Annons

 

Mycket är han känd för. Både det som är sant och osant. Han är van, han bryr sig inte, då skulle han bli tokig.

I dagarna har han exempelvis flyttat. Det stämmer att han äntligen har sålt villan i Malmö. Men där har han ju egentligen aldrig bott. Frågan är om han också ska lämna Paris. Är det inte till den ena klubben, så är det till den andra. Det är bara läsa kvällstidningarna. 

Och mitt uppe i alltihopa, Volvos film "Made by Sweden" med Zlatan Ibrahimovic vann Grand Prix i "Årets kampanj" på Stockholm Media Week.

En man med stil

Men åter till saken, modekung. Det hade han nog aldrig kunnat tänka sig. Det är King, modemagasinet för män, som för nionde året i rad presenterar det som kallas ”den prestigefyllda listan”, nämligen  Herrmode-sveriges 100 mäktigaste.

En lista över de personer som har mest inflytande på det svenska herrmodet. På listan finns programledare, modeprofiler, artister och chefer för modebranschens tyngsta företag. Men även ett antal idrottsstjärnor.

I år har fyra idrottare platsat. Främst av dem – Zlatan!

Vid nomineringarna tar juryn hänsyn till uttryckssätt och konsten att behärska dem med ämnen som dofter, hudvård, bilar och digitala accessoarer. 100 personer, hela listan avslöjas i helgen, men fyra idrottare är alltså. Här är listan (med motiveringarna):

11. Zlatan Ibrahimovic 

Under året har Zlatan, till mång¬as förvåning, överträffat sin bollskicklig¬het med en makalös känsla för pr. Hans namnkunniga reklamfilm för Volvo, enligt ryktet regisserad av Leni Riefenstahl via medium, fick sådant genomslag att inte ens den uppföljande Robynfilmen för¬ mådde normalisera den numera kinesiska biltillverkarens eskalerande försäljningssiffror. Vidare botade han, vid en match, världssvälten genom att avtäcka en överkropp prydd med hennatatueringar av femtio svältoffers namn.   

50. Henrik Lundqvist 

Han har prytt Kings omslag hundra gånger och redaktionen känner alls ingen ånger, han är stilig och snäll.

57. Alex ”The Mauler” Gustafsson 

Under sin MMA-¬karriär har Alexander bara förlorat två matcher. Vi tror och hoppas att den olyckliga hemmaförlusten mot Anthony Johnson får liknande effekt, så att det mästarbälte vi väntat på äntligen kan bli svensk egendom. 

89. Albin Ekdal, Cagliari, fotbollsproffs

Årets mittfältare på Fotbollsgalan 2014, son till TV-¬profilen Lennart Ekdal och har via genetikens nyck blivit bildskön och atletisk. Karriären hittills stavas Brommapojkarna–Juventus–Siena– Bologna–Cagliari. 

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Nu lanserar GIH en egen podd. Det första avsnittet bjuder på ett samtal om idrottsskador, idrottspsykologi och ishockey, med forskaren Ulrika Tranaeus och ishockeylegendaren Anders Hedberg 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.