Nu är han också modekung...

Inte en dag utan Zlatan Ibrahimovic. Inget område är heller uteslutet. Nu betraktas han som svensk idrotts – modekung! Han själv fick nog sig ett gott skratt.
De sista prylarna bars på fredagen ut av en flyttfirma från huset som Zlatan Ibrahimovic köpte i Malmö 2007. Lyxvillan uppges nu vara såld till hockeyproffset Carl Söderberg. Foto: Erland Vinberg, TT

 

Mycket är han känd för. Både det som är sant och osant. Han är van, han bryr sig inte, då skulle han bli tokig.

I dagarna har han exempelvis flyttat. Det stämmer att han äntligen har sålt villan i Malmö. Men där har han ju egentligen aldrig bott. Frågan är om han också ska lämna Paris. Är det inte till den ena klubben, så är det till den andra. Det är bara läsa kvällstidningarna. 

Och mitt uppe i alltihopa, Volvos film "Made by Sweden" med Zlatan Ibrahimovic vann Grand Prix i "Årets kampanj" på Stockholm Media Week.

En man med stil

Men åter till saken, modekung. Det hade han nog aldrig kunnat tänka sig. Det är King, modemagasinet för män, som för nionde året i rad presenterar det som kallas ”den prestigefyllda listan”, nämligen  Herrmode-sveriges 100 mäktigaste.

En lista över de personer som har mest inflytande på det svenska herrmodet. På listan finns programledare, modeprofiler, artister och chefer för modebranschens tyngsta företag. Men även ett antal idrottsstjärnor.

I år har fyra idrottare platsat. Främst av dem – Zlatan!

Vid nomineringarna tar juryn hänsyn till uttryckssätt och konsten att behärska dem med ämnen som dofter, hudvård, bilar och digitala accessoarer. 100 personer, hela listan avslöjas i helgen, men fyra idrottare är alltså. Här är listan (med motiveringarna):

11. Zlatan Ibrahimovic 

Under året har Zlatan, till mång¬as förvåning, överträffat sin bollskicklig¬het med en makalös känsla för pr. Hans namnkunniga reklamfilm för Volvo, enligt ryktet regisserad av Leni Riefenstahl via medium, fick sådant genomslag att inte ens den uppföljande Robynfilmen för¬ mådde normalisera den numera kinesiska biltillverkarens eskalerande försäljningssiffror. Vidare botade han, vid en match, världssvälten genom att avtäcka en överkropp prydd med hennatatueringar av femtio svältoffers namn.   

50. Henrik Lundqvist 

Han har prytt Kings omslag hundra gånger och redaktionen känner alls ingen ånger, han är stilig och snäll.

57. Alex ”The Mauler” Gustafsson 

Under sin MMA-¬karriär har Alexander bara förlorat två matcher. Vi tror och hoppas att den olyckliga hemmaförlusten mot Anthony Johnson får liknande effekt, så att det mästarbälte vi väntat på äntligen kan bli svensk egendom. 

89. Albin Ekdal, Cagliari, fotbollsproffs

Årets mittfältare på Fotbollsgalan 2014, son till TV-¬profilen Lennart Ekdal och har via genetikens nyck blivit bildskön och atletisk. Karriären hittills stavas Brommapojkarna–Juventus–Siena– Bologna–Cagliari. 

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.