Nu är han också modekung...

Inte en dag utan Zlatan Ibrahimovic. Inget område är heller uteslutet. Nu betraktas han som svensk idrotts – modekung! Han själv fick nog sig ett gott skratt.
De sista prylarna bars på fredagen ut av en flyttfirma från huset som Zlatan Ibrahimovic köpte i Malmö 2007. Lyxvillan uppges nu vara såld till hockeyproffset Carl Söderberg. Foto: Erland Vinberg, TT

 

Mycket är han känd för. Både det som är sant och osant. Han är van, han bryr sig inte, då skulle han bli tokig.

I dagarna har han exempelvis flyttat. Det stämmer att han äntligen har sålt villan i Malmö. Men där har han ju egentligen aldrig bott. Frågan är om han också ska lämna Paris. Är det inte till den ena klubben, så är det till den andra. Det är bara läsa kvällstidningarna. 

Och mitt uppe i alltihopa, Volvos film "Made by Sweden" med Zlatan Ibrahimovic vann Grand Prix i "Årets kampanj" på Stockholm Media Week.

En man med stil

Men åter till saken, modekung. Det hade han nog aldrig kunnat tänka sig. Det är King, modemagasinet för män, som för nionde året i rad presenterar det som kallas ”den prestigefyllda listan”, nämligen  Herrmode-sveriges 100 mäktigaste.

En lista över de personer som har mest inflytande på det svenska herrmodet. På listan finns programledare, modeprofiler, artister och chefer för modebranschens tyngsta företag. Men även ett antal idrottsstjärnor.

I år har fyra idrottare platsat. Främst av dem – Zlatan!

Vid nomineringarna tar juryn hänsyn till uttryckssätt och konsten att behärska dem med ämnen som dofter, hudvård, bilar och digitala accessoarer. 100 personer, hela listan avslöjas i helgen, men fyra idrottare är alltså. Här är listan (med motiveringarna):

11. Zlatan Ibrahimovic 

Under året har Zlatan, till mång¬as förvåning, överträffat sin bollskicklig¬het med en makalös känsla för pr. Hans namnkunniga reklamfilm för Volvo, enligt ryktet regisserad av Leni Riefenstahl via medium, fick sådant genomslag att inte ens den uppföljande Robynfilmen för¬ mådde normalisera den numera kinesiska biltillverkarens eskalerande försäljningssiffror. Vidare botade han, vid en match, världssvälten genom att avtäcka en överkropp prydd med hennatatueringar av femtio svältoffers namn.   

50. Henrik Lundqvist 

Han har prytt Kings omslag hundra gånger och redaktionen känner alls ingen ånger, han är stilig och snäll.

57. Alex ”The Mauler” Gustafsson 

Under sin MMA-¬karriär har Alexander bara förlorat två matcher. Vi tror och hoppas att den olyckliga hemmaförlusten mot Anthony Johnson får liknande effekt, så att det mästarbälte vi väntat på äntligen kan bli svensk egendom. 

89. Albin Ekdal, Cagliari, fotbollsproffs

Årets mittfältare på Fotbollsgalan 2014, son till TV-¬profilen Lennart Ekdal och har via genetikens nyck blivit bildskön och atletisk. Karriären hittills stavas Brommapojkarna–Juventus–Siena– Bologna–Cagliari. 

Karin Torneklint kommer direkt från rollen som mycket framgångsrik förbundskapten för svensk friidrott och den mediabelysta OS-scenen, guld- och silverbehängd som hon är och tar nästa steg i bandyns lågprofilerade värld. 

Och inte nog med det. Svenska Bandyförbundet vill också anställa en youtuber. En unik rekrytering pågår

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

Är det inte Qatar så är det covid19 som stoppar eller försvårar internationellt umgänge inom idrotten.  

Nu har i allla fall Svenska Fotbollförbundet agerat.  I ett brev betonar förbundet sitt missnöje med Qatars behandling av två norska journalister som greps i Qatar ochfrihetsberövades i över trettio timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Johannes Hösflot Kläbo var storfavorit till segern i sprinterfinalen vid Världscup-premiären i finska Ruka. Men mycket sensationellt vann den nya ryskstjärnan, Alexander Terentev, som utklassade fältet, inklusive Kläbo med just norrmannens egen segerstil attspringandes på skidorna knäcka och genera övriga åkare.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Uppladdningen pågår. Lördag morgon startar TV-kriget. Vinterstudion mot Viaplay Vinter. Det blir ett fullmatat veckoslut för båda kanalerna sänder i timslånga block från helgens vinteridrotter.

Det är etablerade och uppskattade Vinterstudion i SVT mot utmanaren och uppstickaren Nent Group och Viaplay Vinter i sexan som ny dedikerad vintersport-kanal.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.