Nu är han också modekung...

Inte en dag utan Zlatan Ibrahimovic. Inget område är heller uteslutet. Nu betraktas han som svensk idrotts – modekung! Han själv fick nog sig ett gott skratt.
De sista prylarna bars på fredagen ut av en flyttfirma från huset som Zlatan Ibrahimovic köpte i Malmö 2007. Lyxvillan uppges nu vara såld till hockeyproffset Carl Söderberg. Foto: Erland Vinberg, TT

 

Mycket är han känd för. Både det som är sant och osant. Han är van, han bryr sig inte, då skulle han bli tokig.

I dagarna har han exempelvis flyttat. Det stämmer att han äntligen har sålt villan i Malmö. Men där har han ju egentligen aldrig bott. Frågan är om han också ska lämna Paris. Är det inte till den ena klubben, så är det till den andra. Det är bara läsa kvällstidningarna. 

Och mitt uppe i alltihopa, Volvos film "Made by Sweden" med Zlatan Ibrahimovic vann Grand Prix i "Årets kampanj" på Stockholm Media Week.

En man med stil

Men åter till saken, modekung. Det hade han nog aldrig kunnat tänka sig. Det är King, modemagasinet för män, som för nionde året i rad presenterar det som kallas ”den prestigefyllda listan”, nämligen  Herrmode-sveriges 100 mäktigaste.

En lista över de personer som har mest inflytande på det svenska herrmodet. På listan finns programledare, modeprofiler, artister och chefer för modebranschens tyngsta företag. Men även ett antal idrottsstjärnor.

I år har fyra idrottare platsat. Främst av dem – Zlatan!

Vid nomineringarna tar juryn hänsyn till uttryckssätt och konsten att behärska dem med ämnen som dofter, hudvård, bilar och digitala accessoarer. 100 personer, hela listan avslöjas i helgen, men fyra idrottare är alltså. Här är listan (med motiveringarna):

11. Zlatan Ibrahimovic 

Under året har Zlatan, till mång¬as förvåning, överträffat sin bollskicklig¬het med en makalös känsla för pr. Hans namnkunniga reklamfilm för Volvo, enligt ryktet regisserad av Leni Riefenstahl via medium, fick sådant genomslag att inte ens den uppföljande Robynfilmen för¬ mådde normalisera den numera kinesiska biltillverkarens eskalerande försäljningssiffror. Vidare botade han, vid en match, världssvälten genom att avtäcka en överkropp prydd med hennatatueringar av femtio svältoffers namn.   

50. Henrik Lundqvist 

Han har prytt Kings omslag hundra gånger och redaktionen känner alls ingen ånger, han är stilig och snäll.

57. Alex ”The Mauler” Gustafsson 

Under sin MMA-¬karriär har Alexander bara förlorat två matcher. Vi tror och hoppas att den olyckliga hemmaförlusten mot Anthony Johnson får liknande effekt, så att det mästarbälte vi väntat på äntligen kan bli svensk egendom. 

89. Albin Ekdal, Cagliari, fotbollsproffs

Årets mittfältare på Fotbollsgalan 2014, son till TV-¬profilen Lennart Ekdal och har via genetikens nyck blivit bildskön och atletisk. Karriären hittills stavas Brommapojkarna–Juventus–Siena– Bologna–Cagliari. 

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.