Kristian Huselius fantastiska kväll överträffade drömmen

TV4 har gjort ett klipp i värvningen av förre hockeyproffset Kristian Huselius, numera travexpert. Det här med att förutse hur hästarna ska springa är han bra på. Senast gav det runt 7 miljoner kronor.
Kusken Björn Goop, segerhästen Eclipse Boko och hästägaren Kristian Huselius som tog hem en sanslös travvinst.
Annons

 

Här hemma spelade han i klubbar som Färjestad, Frölunda och Linköping, men 2001 värvades han till Florida Panthers och kom sedan att göra NHL-säsonger även i Columbus Blue Jackets och Calgary. Totalt blev det tio år på andra sidan Atlanten innan han flyttade hem och avslutade karriären 2013 i AIK, men då besvärades han av skador ideligen.

Hästintresset har alltid funnits där och under åren har han också skaffat sig egna travhästar via Huselius Invest AB.

Men den här augustikvällen på Solvalla kommer för alltid att finnas kvar i minnet hos ex-proffset.

Och så vann hans egen häst

Han blev alltså nära 7 miljoner rikare. Och sättet han gjorde det på... Det var extremt.

Det fanns tio rader med åtta rätt. Fem av dem tillhörde Kristian Huselius.

6 321 575 kronor rakt in på banken.

Dessutom vann hans häst, Eclipse Boko, sitt lopp.

Utdelningen överträffade drömmen, med andra ord.

Spelade för 2 000 kr

Han hade lämnat in ett system för 2 000 kr.

Hans bong bestod av 3 360 rader och innehöll fyra spikar: Mountain Cleaver, Eclipse Boko, Kasper Roc och Order To Fly.

Vågat spelat, om än grundat via en kunskap om hästar och kuskar.

Men det är sådana här stunder som alla som spelar på hästar vill uppleva.

Då vann han också 6 miljoner

- En fantastisk kväll. Ja, herregud. Det är svårt att beskriva.

Vad skulle han säga, det var ju extremt.

- Jag tror inte att jag vunnit så mycket pengar förut. Det var en storvinst på Åby för många år sedan, men jag tror den var mindre, erinrade han sig.

Nja, lika stor, faktiskt. Han vann då 6 miljoner kr på V75. Men under åren har han kryssat ihop ett stort antal vinster mellan 500 000 kr och 1 miljon.

Som i oktober i fjol vid V64-tävlingar på Åby. Även då på ett något anmärkningsvärt sätt. Utdelningen för sex rätt blev 2 822 kronor.

Huselius satte inte mindre än 250 rader med sex rätt och kunde ta hem 705 000 kr.

"Du måste vara modig"

På Solvalla nu senast, säkerligen inte sist, var han lika glad över att hans egen häst hade lyckats. Eclipse Boko har haft det lite motigt, men vann sitt lopp i suverän stil trots att han galopperade.

Men du, något tips om hur man blir en vinnare?

- Vara modig, ta beslut och en hel del tur. Kanske spika i ett lopp där man skulle vilja ta tre hästar och så vidare.

Det blir vad han kommer att förmedla när han medverkar i TV4:s travprogram.

Och förresten, det är Åby Stora pris på lördag. Räkna med Huselius!

Kristian Huselius kupong, värd drygt 6 miljoner kronor, kostade 2000 kr att lämna och innehöll fyra spikar. Han själv twettade den efter att triumfen stor klar.

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.