Kristian Huselius fantastiska kväll överträffade drömmen

TV4 har gjort ett klipp i värvningen av förre hockeyproffset Kristian Huselius, numera travexpert. Det här med att förutse hur hästarna ska springa är han bra på. Senast gav det runt 7 miljoner kronor.
Kusken Björn Goop, segerhästen Eclipse Boko och hästägaren Kristian Huselius som tog hem en sanslös travvinst.

 

Här hemma spelade han i klubbar som Färjestad, Frölunda och Linköping, men 2001 värvades han till Florida Panthers och kom sedan att göra NHL-säsonger även i Columbus Blue Jackets och Calgary. Totalt blev det tio år på andra sidan Atlanten innan han flyttade hem och avslutade karriären 2013 i AIK, men då besvärades han av skador ideligen.

Hästintresset har alltid funnits där och under åren har han också skaffat sig egna travhästar via Huselius Invest AB.

Men den här augustikvällen på Solvalla kommer för alltid att finnas kvar i minnet hos ex-proffset.

Och så vann hans egen häst

Han blev alltså nära 7 miljoner rikare. Och sättet han gjorde det på... Det var extremt.

Det fanns tio rader med åtta rätt. Fem av dem tillhörde Kristian Huselius.

6 321 575 kronor rakt in på banken.

Dessutom vann hans häst, Eclipse Boko, sitt lopp.

Utdelningen överträffade drömmen, med andra ord.

Spelade för 2 000 kr

Han hade lämnat in ett system för 2 000 kr.

Hans bong bestod av 3 360 rader och innehöll fyra spikar: Mountain Cleaver, Eclipse Boko, Kasper Roc och Order To Fly.

Vågat spelat, om än grundat via en kunskap om hästar och kuskar.

Men det är sådana här stunder som alla som spelar på hästar vill uppleva.

Då vann han också 6 miljoner

- En fantastisk kväll. Ja, herregud. Det är svårt att beskriva.

Vad skulle han säga, det var ju extremt.

- Jag tror inte att jag vunnit så mycket pengar förut. Det var en storvinst på Åby för många år sedan, men jag tror den var mindre, erinrade han sig.

Nja, lika stor, faktiskt. Han vann då 6 miljoner kr på V75. Men under åren har han kryssat ihop ett stort antal vinster mellan 500 000 kr och 1 miljon.

Som i oktober i fjol vid V64-tävlingar på Åby. Även då på ett något anmärkningsvärt sätt. Utdelningen för sex rätt blev 2 822 kronor.

Huselius satte inte mindre än 250 rader med sex rätt och kunde ta hem 705 000 kr.

"Du måste vara modig"

På Solvalla nu senast, säkerligen inte sist, var han lika glad över att hans egen häst hade lyckats. Eclipse Boko har haft det lite motigt, men vann sitt lopp i suverän stil trots att han galopperade.

Men du, något tips om hur man blir en vinnare?

- Vara modig, ta beslut och en hel del tur. Kanske spika i ett lopp där man skulle vilja ta tre hästar och så vidare.

Det blir vad han kommer att förmedla när han medverkar i TV4:s travprogram.

Och förresten, det är Åby Stora pris på lördag. Räkna med Huselius!

Kristian Huselius kupong, värd drygt 6 miljoner kronor, kostade 2000 kr att lämna och innehöll fyra spikar. Han själv twettade den efter att triumfen stor klar.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Sverige fortsätter att söka internationella handbollsmästerskap och har gått ihop med Danmark och Norge med ambitionen att arrangera herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. Den skandinaviska trion är den enda kandidaten inför Europeiska Handbollförbundets extrakongress den 20 november då det formella beslutet ska fattas. – Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara internationella mästerskap, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.