De är världens bäst betalda

Världens bäst betalde fotbollsspelare kommer till Malmö på tisdagen. Real Madrid med Cristiano Ronaldo i spetsen flyger in för onsdagens match mot MFF i Champions League.
Lionel Messi och Cristiano Ronaldo på samma scén och inte på fotbollsplan där de annars gör succé. De tjänar mest av alla fotbollsspelare i världen. Foto: TT
Annons

 

Ronaldo kom upp i 80 miljoner dollar, enligt Forbes traditionsenliga lista som senast gällde perioden 1 juni 2014 till 1 juni 2015.

Tio Super Stars, oavsett idrott, tio förmögna och tio oberoende tjänade tillsammans 951 miljoner dollar inklusive löner, prispengar och sponsorintäkter. 

Inte en kvinna

Listan innehåller inga överraskande namn, men en person har tappat rejält i ersättning.

Tiger Woods drog in 115 miljoner dollar 2008, men har sedan dess rasat ordentligt på lönelistan. Han fick nöja sig med 50,6 miljoner dollar den senaste perioden. 

Annars är det boxarna Floyd Mayweather och Manny Pacquiao som lyser mest. De kammade hem 300 respektive 160 miljoner dollar.

Zlatan Ibrahimovic? Han återfinns på 14:e plats med 322 miljoner kronor på tolv månader.

Notera också att det inte finns en enda kvinna bland de tio främsta...

Här är listan över de bästa (beloppen i dollar):

Här är listan

1) Floyd Mayweather, 300 

Floyd Mayweather står i särklass, mycket tack vare titelmatcherna mot Manny Pacquiao.

2) Manny Pacquiao, 160 miljoner 

Förlust mot Mayweather, men trösten bestod av skapligt mycket pengar.

3) Cristiano Ronaldo, 80 

Cristiano Ronaldo är stor var han än kommer. Vad sägs om 102 miljoner följare på Facebook och 35 miljoner följare på Twitter?

4) Lionel Messi, 74 

Skaplig löneförhöjning på 9 miljoner dollar, och 74 totalt räcker rätt långt.

5) Roger Federer, 67

Roger Federer är den tennisspelare i världen som har tjänat mest.

6) LeBron James, 65.

Bytet från Miami till Cleveland gav skapligt... Ingen annan basketspelare tjänar mera i ligan.

7) Kevin Durant, 54,2 

Enbart hans tio-årskontrakt med Nike ger 300 miljoner dollar.

8) Phil Mickelson, 50,8 

Han lutar sig mot en rad framträdande sponsorer.

9) Tiger Woods, 50,6 

Han har lönerekord, det gäller från 2008 2008 och omfattade 115 miljoner dollar (125 miljoner justerat för inflation). I dag får hannöja sig med lägre belopp.  

10) Kobe Bryant, 49, 5 miljoner 

Ännu en basketspelare som också tjänar stora pengar via gigantiska sponsorkontrakt.

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Världsstjärnan Annika Sörenstam fortsätter att ge tillbaka till golfen. Just nu pågår den nionde upplagan av ANNIKA Invitational Europe och ANNIKA Cup på Isaberg Golfklubb i Småland, 15-17 juni. Ett samarrangemang med Svenska Golfförbundet där Annika frikostigt bjuder på sig själv och tips ur sin långa och framgångsrika karriär till morgondagens stjärnor inom damgolfen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.