Klubbdirektören sa upp sig

Nu slutar ytterligare en klubbdirektör för en elitförening. Det är Helsingborgs IF:s David Brodetsky som tvingas lämna klubben knappt ett år efter det han kom.
Mycket av arbetet i HIF koncentreras runt ombyggnaden av Olympia. Arenan förändras till stora delar.

 

I somras konstaterade Idrottens Affärer i en artikel hur han elva av 26 sportchefer hade slutat sin anställning de senaste åtta månaderna samtidigt som fyra VD:ar inom SHL/Allsvenskan också hade lämnat sina jobb.

Han sa upp sig

Sedan dess har ytterligare avhopp skett. Nu sker det också i Helsingborgs IF där David Brodetsky har sagt upp sig efter mindre ett år som klubbdirektör. 

Brodetsky har ett förflutet i Skåne, men också en bakgrund i bl a Frankrike och Mexiko innan han tog jobbet i HIF. Nu fortsätter han arbeta till månadsskiftet februari-mars innan han av personliga skäl återvänder till Frankrike.

- HIF är en fantastisk fotbollsklubb med en stark tradition. Jag har verkligen uppskattat min tid här. Jag hoppas och tror att jag har bidragit väl och att jag lämnar klubben i en bättre position än den var när jag kom. Jag kommer att sakna HIF. 

Snart klart med ersättare

HIF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund har känt till beslutet i några veckor.

- Jag har själv arbetat utomlands och vet alltför väl hur svårt det kan vara att få tillräckligt med tid över för familjen där hemma. Därför förstår jag David.

- Han har varit central i arbetet med att få kontroll över HIF:s ekonomi och tillsammans med organisationen har han skapat en bra plattform för framtiden, fortsätter Sten-Åke Tjärnlund.

Rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågår.

- Vi har redan kommit så pass långt i sökandet efter en efterträdare att vi hoppas komma till avslut inom kort.

Även HIF:s tränare Henrik Larsson beklagar David Brodetskys avgång:

- David har gjort en stor insats för HIF genom att skapa struktur i verksamheten. Även om mitt huvudansvar ligger på fotbollen, så ser jag att organisationen i övrigt fått en högre professionalitet och kvalitet. 

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.