Klubbdirektören sa upp sig

Nu slutar ytterligare en klubbdirektör för en elitförening. Det är Helsingborgs IF:s David Brodetsky som tvingas lämna klubben knappt ett år efter det han kom.
Mycket av arbetet i HIF koncentreras runt ombyggnaden av Olympia. Arenan förändras till stora delar.

 

I somras konstaterade Idrottens Affärer i en artikel hur han elva av 26 sportchefer hade slutat sin anställning de senaste åtta månaderna samtidigt som fyra VD:ar inom SHL/Allsvenskan också hade lämnat sina jobb.

Han sa upp sig

Sedan dess har ytterligare avhopp skett. Nu sker det också i Helsingborgs IF där David Brodetsky har sagt upp sig efter mindre ett år som klubbdirektör. 

Brodetsky har ett förflutet i Skåne, men också en bakgrund i bl a Frankrike och Mexiko innan han tog jobbet i HIF. Nu fortsätter han arbeta till månadsskiftet februari-mars innan han av personliga skäl återvänder till Frankrike.

- HIF är en fantastisk fotbollsklubb med en stark tradition. Jag har verkligen uppskattat min tid här. Jag hoppas och tror att jag har bidragit väl och att jag lämnar klubben i en bättre position än den var när jag kom. Jag kommer att sakna HIF. 

Snart klart med ersättare

HIF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund har känt till beslutet i några veckor.

- Jag har själv arbetat utomlands och vet alltför väl hur svårt det kan vara att få tillräckligt med tid över för familjen där hemma. Därför förstår jag David.

- Han har varit central i arbetet med att få kontroll över HIF:s ekonomi och tillsammans med organisationen har han skapat en bra plattform för framtiden, fortsätter Sten-Åke Tjärnlund.

Rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare pågår.

- Vi har redan kommit så pass långt i sökandet efter en efterträdare att vi hoppas komma till avslut inom kort.

Även HIF:s tränare Henrik Larsson beklagar David Brodetskys avgång:

- David har gjort en stor insats för HIF genom att skapa struktur i verksamheten. Även om mitt huvudansvar ligger på fotbollen, så ser jag att organisationen i övrigt fått en högre professionalitet och kvalitet. 

Nu finns förhoppningar om att skandalen med visselblåsarnas aktion och förstörelse bland friidrottsentusiasterna i Eskilstuna-föreningen Ärla IF har blåst över.

- Ja, det vill jag tro, Vi pratar med alla parter och har nått en överenskommelse, säger Stefan Axberg vid Eskilstuna Fritid.

Täby GK planerar en rejäl renovering. Ambitionen är att bygga om bana, träningsområde  och klubbhus Det är en investering på cirka 35 miljoner kronor där aktieägarna, tillika medlemmar, tillsammans behöver bidra med tio miljoner.  I november ska de få säga sitt om satsningen ska bli verklighet, eller inte. 

Speedwaymästarna Smederna firade sitt sjätte SM-guld med 2 000 jublande fans på Fristadstorget i Eskilstuna på onsdagen. 1973,1977,2017, 2018, 2019, 2022, utgör klubbens praktfulla mästarrad.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Aldrig tidigare har det visats så mycket ishockey i mobiler, surfplattor, datorer, streamingtjänster  och smart TV-apparater som den här säsongen. En kommersiell satsning som totalt uppgår till flera miljarder kronor visar  Idrottens Affärers unika granskning..

Nuvarande TV-avtal,  som tecknats mellan SHL-organisationen och C More, moderbolag är Teila, garanterar de 14 ligalagen årligen cirka 45 miljoner kronor per lag. Parterna har redan enats om nytt sexårigt avtal, 2024-2030. SHL-lagens intäktsdel kommer över tid att öka från 45 miljoner till 65 miljoner.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.