Ska jobba med nya fastigheter

Thomas Perslund var den som ledde etableringen från det att Friends Arena var en byggarbetsplats till att arenan stod klar. I somras sa han upp sig och och nu har han klart med nytt jobb.
Thomas Perslund var med om att skapa en ny nationalarena, nu ska han jobba med spännande bostäder.

 

Thomas Perslund blir vice vd i Oscar Properties. Innan Perslund kom till Friends hade han ledande befattningar på Stockholms Stads stadsledningskontor och fastighetskontor. 

Så blev han Friendschef

Om skiftet 2011 berättade Thomas Perslund i en intervju här på IA i augusti:

”Jag stötte på Svante Paulsson, son till Peabs grundare Erik Paulsson, och nämnde att jag hade lämnat jobbet inom Stockholm stad. 

Två dagar senare ringde Erik Paulsson och frågade om de inte kunde träffas.

- Hemma i hans trädgård hade vi ett samtal och jag betonade en sak ”jag vill inte jobba med Solna-arenan då jag har varit väldigt involverad i Stockholmsarenan” och Erik nickade. Sedan gick det några månader, en dag briserade alla anklagelser om det ena med det andra runt arenan som verkligen hamnade i blåsväder.

- Det var en jobbig tid för alla inblandade. För mig var det självklart att kliva in och stötta upp i detta läge. Tanken var att jag bara skulle vara kvar till och med invigningen 2012. Men eftersom jag blev allt djupare involverad och kände ett starkt engagemang och passion så ändrades planerna". 

"Friends i en ny fas"

Fyra år med ständiga diskussioner och åsikter om nationalarenan krävde sin man. Förra sommaren kände han att det fick vara nog:

- Friends Arena är inne i en ny fas. Det är vissa projekt kvar, de ska jag göra färdigt och jag står till tjänst fram till årsskiftet. Men sedan har jag gjort mitt, jag har fullföljt mitt uppdrag i och med att vi nu har en stabil driftspartner med Lagardère Unlimited. Vi har kommit över svårigheterna och Friends Arena är på plats, så att säga.

Han avslutade intervjun med:

- Friends Arena behöver inte mig längre. Jag är en problemlösare och utvecklare som gillar att ha utmaningar att ta tag i. Både för ägarna, arenan och mig är det bättre med en annan person i ledningen framöver.

Han tillträder sitt nya jobb som vice vd den 18 januari och ingår den nya ledningsgruppen. Oscar Properties grundades 2004 och har sedan starten utvecklat och sålt fastigheter för cirka 3,5 miljarder och dessutom producerat cirka 600 bostäsder. 

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.