Nu leder Emilie Volvos satsning

2005 nådde hon sin största framgång som skidåkare när hon vann VM-sprinten i tyska Oberstdorf. Nu pågår hennes nya karriär, 15 år efter skidkarriärens största upplevelse har Emelie Öhrstig blivit vd för Volvo Bil i Sverige.

Skidåkaren Emilie Öhrstig

 

Emilie har gjort karriär inom Volvo och varit delaktig i olika projekt. Nu har koncernen skapat en ny bilägarform med "Care by Volvo". 

Den person som leder satsningen är Emelie Öhrstig. 

Försvarar priset

– Jag tycker att det är ett rimligt pris, säger den tidigare skidåkaren apropå möjligheten att äga en Volvo i tre år för 3 000 kr i månaden, totalt 108 000, ett pris som har vållat diskussioner.

Men  det är allt fler människor som vill äga sin bil via privatleasing och antalet kunder ökar konstant.

Volvos "Care By Volvo" har sitt ursprung i vanlig privatleasing – men kopplat till fler bonustjänster. 

Frågan är om hon ska erövra guld även i sin nya roll. Emelie är van vid att det går bra. Född 27 februari 1978 i Borås och såväl under åren som cyklist och skidåkare var hon framgångsrik. Men det finns ett annorlunda inslag i historien. Vid nordiska mästerskapen i cykel i Lahtis 1999 fastnade hon i dopningskontrollen då höga halter av koffein visades. Något som räknas som dopning i större mängder. Men vid en medicinsk undersökning framkom att hon saknar ett enzym i levern som bryter ned koffein, vilket ledde till att hon friades från anklagelserna.

Expertkommentator

 2006 minskade motivationen. *Att hon ville bli bra på både skidor och cykel (Emilie blev året runt-idrottare tidigt då hon redan från åren vid skidgymnasiet I Piteå låtit idrotten varit ledande. Men från 2006 fick det vara nog. Under en period var hon expertkommentator hos Eurosport, hon Inför säsongen 2009/2010 skrev ett avtal med SVT om att ha samma roll. 2009 deltog hon för övrigt i "Mästarnas Mästare".

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ytterligheternas klubb – FC Barcelona. Tidigt i våras framkom uppgifter om att klubben hade runt 10 miljarder i skulder. Nu redovisar klubbens styrande en sensationell vinst på 1 miljard - trots spelarköp på nära 2 miljarder blev det en vinst på 98 miljoner euro, motsvarande cirka 1miljard svenska kronor, enligt klubbens pressmeddelande.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.