Nu leder Emilie Volvos satsning

2005 nådde hon sin största framgång som skidåkare när hon vann VM-sprinten i tyska Oberstdorf. Nu pågår hennes nya karriär, 15 år efter skidkarriärens största upplevelse har Emelie Öhrstig blivit vd för Volvo Bil i Sverige.

Skidåkaren Emilie Öhrstig
Annons

 

Emilie har gjort karriär inom Volvo och varit delaktig i olika projekt. Nu har koncernen skapat en ny bilägarform med "Care by Volvo". 

Den person som leder satsningen är Emelie Öhrstig. 

Försvarar priset

– Jag tycker att det är ett rimligt pris, säger den tidigare skidåkaren apropå möjligheten att äga en Volvo i tre år för 3 000 kr i månaden, totalt 108 000, ett pris som har vållat diskussioner.

Men  det är allt fler människor som vill äga sin bil via privatleasing och antalet kunder ökar konstant.

Volvos "Care By Volvo" har sitt ursprung i vanlig privatleasing – men kopplat till fler bonustjänster. 

Frågan är om hon ska erövra guld även i sin nya roll. Emelie är van vid att det går bra. Född 27 februari 1978 i Borås och såväl under åren som cyklist och skidåkare var hon framgångsrik. Men det finns ett annorlunda inslag i historien. Vid nordiska mästerskapen i cykel i Lahtis 1999 fastnade hon i dopningskontrollen då höga halter av koffein visades. Något som räknas som dopning i större mängder. Men vid en medicinsk undersökning framkom att hon saknar ett enzym i levern som bryter ned koffein, vilket ledde till att hon friades från anklagelserna.

Expertkommentator

 2006 minskade motivationen. *Att hon ville bli bra på både skidor och cykel (Emilie blev året runt-idrottare tidigt då hon redan från åren vid skidgymnasiet I Piteå låtit idrotten varit ledande. Men från 2006 fick det vara nog. Under en period var hon expertkommentator hos Eurosport, hon Inför säsongen 2009/2010 skrev ett avtal med SVT om att ha samma roll. 2009 deltog hon för övrigt i "Mästarnas Mästare".

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten tog beslutet och meddelade att idrottsrörelsen bör avstå, i klartext ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.