Nu leder Emilie Volvos satsning

2005 nådde hon sin största framgång som skidåkare när hon vann VM-sprinten i tyska Oberstdorf. Nu pågår hennes nya karriär, 15 år efter skidkarriärens största upplevelse har Emelie Öhrstig blivit vd för Volvo Bil i Sverige.

Skidåkaren Emilie Öhrstig

 

Emilie har gjort karriär inom Volvo och varit delaktig i olika projekt. Nu har koncernen skapat en ny bilägarform med "Care by Volvo". 

Den person som leder satsningen är Emelie Öhrstig. 

Försvarar priset

– Jag tycker att det är ett rimligt pris, säger den tidigare skidåkaren apropå möjligheten att äga en Volvo i tre år för 3 000 kr i månaden, totalt 108 000, ett pris som har vållat diskussioner.

Men  det är allt fler människor som vill äga sin bil via privatleasing och antalet kunder ökar konstant.

Volvos "Care By Volvo" har sitt ursprung i vanlig privatleasing – men kopplat till fler bonustjänster. 

Frågan är om hon ska erövra guld även i sin nya roll. Emelie är van vid att det går bra. Född 27 februari 1978 i Borås och såväl under åren som cyklist och skidåkare var hon framgångsrik. Men det finns ett annorlunda inslag i historien. Vid nordiska mästerskapen i cykel i Lahtis 1999 fastnade hon i dopningskontrollen då höga halter av koffein visades. Något som räknas som dopning i större mängder. Men vid en medicinsk undersökning framkom att hon saknar ett enzym i levern som bryter ned koffein, vilket ledde till att hon friades från anklagelserna.

Expertkommentator

 2006 minskade motivationen. *Att hon ville bli bra på både skidor och cykel (Emilie blev året runt-idrottare tidigt då hon redan från åren vid skidgymnasiet I Piteå låtit idrotten varit ledande. Men från 2006 fick det vara nog. Under en period var hon expertkommentator hos Eurosport, hon Inför säsongen 2009/2010 skrev ett avtal med SVT om att ha samma roll. 2009 deltog hon för övrigt i "Mästarnas Mästare".

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.