Peter skrev många stora sponsorkontrakt

Peter Wiklander har avlidit i en ålder av 79 år. Han är en av de personer som främst kopplas samman med Idrottssponsringens utveckling under 80- och 90-taleti Sverige.

Peter Wiklander var under många år anställd som PR-chef vid Ica och profilerade både sig och varumärket starkt. Matvarujättens logo syntes mycket frekvent inom toppidrotten.

Göteborgaren Peter Wiklander älskade sitt IFK Göteborg. Här syns han vid Reine Almqvists 50-årsfirande tillsammans med andra framträdande IFK-are, Gunnar Larsson, Bosse Gentzel och Roger Gustafsson.

Under IFK Göteborgs framgångsår och på tusentals bilder blev IFK:s stjärnor och Ica synonymt eftersom Ica lyste i stora bokstäver på spelartröjorna.

Vid Peters bortgång skriver IFK Göteborg på hemsidan. ” Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet att Peter Wiklander har gått bort. Vi minns en blåvit ledare, sponsor och kamrat som stod för glädje i alla lägen. Vi minns en lojal eldsjäl som lämnar ett stort tomrum efter sig. Tack för minnena, Peter. Vila i frid.”

Han var en stor Blåvitt-supporter och under några år ingick han också i klubbens valberedning.

Peter skrev även stora avtal med Fotbollförbundet och Bandyförbundet och han reste och umgicks ofta med spelare och ledare vid landskamper och resor. Han var en godmodig man alltid nära skrattet.

Peter var också initiativtagare till Icas engagemangs i Vasaloppet och lanseringen av Kortvasan och  reklamen för Ica-kortet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Friidrottsförbundet och ideella Folkspel växlar upp sitt samarbete.

– Att våra föreningar genom åren tjänat över 269 miljoner på att sälja Folkspels produkter talar väl för sig självt om hur viktig Folkspel är som partner till oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet. 

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.