Peter skrev många stora sponsorkontrakt

Peter Wiklander har avlidit i en ålder av 79 år. Han är en av de personer som främst kopplas samman med Idrottssponsringens utveckling under 80- och 90-taleti Sverige.

Peter Wiklander var under många år anställd som PR-chef vid Ica och profilerade både sig och varumärket starkt. Matvarujättens logo syntes mycket frekvent inom toppidrotten.

Göteborgaren Peter Wiklander älskade sitt IFK Göteborg. Här syns han vid Reine Almqvists 50-årsfirande tillsammans med andra framträdande IFK-are, Gunnar Larsson, Bosse Gentzel och Roger Gustafsson.

Under IFK Göteborgs framgångsår och på tusentals bilder blev IFK:s stjärnor och Ica synonymt eftersom Ica lyste i stora bokstäver på spelartröjorna.

Vid Peters bortgång skriver IFK Göteborg på hemsidan. ” Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet att Peter Wiklander har gått bort. Vi minns en blåvit ledare, sponsor och kamrat som stod för glädje i alla lägen. Vi minns en lojal eldsjäl som lämnar ett stort tomrum efter sig. Tack för minnena, Peter. Vila i frid.”

Han var en stor Blåvitt-supporter och under några år ingick han också i klubbens valberedning.

Peter skrev även stora avtal med Fotbollförbundet och Bandyförbundet och han reste och umgicks ofta med spelare och ledare vid landskamper och resor. Han var en godmodig man alltid nära skrattet.

Peter var också initiativtagare till Icas engagemangs i Vasaloppet och lanseringen av Kortvasan och  reklamen för Ica-kortet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.