Peter skrev många stora sponsorkontrakt

Peter Wiklander har avlidit i en ålder av 79 år. Han är en av de personer som främst kopplas samman med Idrottssponsringens utveckling under 80- och 90-taleti Sverige.

Peter Wiklander var under många år anställd som PR-chef vid Ica och profilerade både sig och varumärket starkt. Matvarujättens logo syntes mycket frekvent inom toppidrotten.

Göteborgaren Peter Wiklander älskade sitt IFK Göteborg. Här syns han vid Reine Almqvists 50-årsfirande tillsammans med andra framträdande IFK-are, Gunnar Larsson, Bosse Gentzel och Roger Gustafsson.

Under IFK Göteborgs framgångsår och på tusentals bilder blev IFK:s stjärnor och Ica synonymt eftersom Ica lyste i stora bokstäver på spelartröjorna.

Vid Peters bortgång skriver IFK Göteborg på hemsidan. ” Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet att Peter Wiklander har gått bort. Vi minns en blåvit ledare, sponsor och kamrat som stod för glädje i alla lägen. Vi minns en lojal eldsjäl som lämnar ett stort tomrum efter sig. Tack för minnena, Peter. Vila i frid.”

Han var en stor Blåvitt-supporter och under några år ingick han också i klubbens valberedning.

Peter skrev även stora avtal med Fotbollförbundet och Bandyförbundet och han reste och umgicks ofta med spelare och ledare vid landskamper och resor. Han var en godmodig man alltid nära skrattet.

Peter var också initiativtagare till Icas engagemangs i Vasaloppet och lanseringen av Kortvasan och  reklamen för Ica-kortet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.