Peter skrev många stora sponsorkontrakt

Peter Wiklander har avlidit i en ålder av 79 år. Han är en av de personer som främst kopplas samman med Idrottssponsringens utveckling under 80- och 90-taleti Sverige.

Peter Wiklander var under många år anställd som PR-chef vid Ica och profilerade både sig och varumärket starkt. Matvarujättens logo syntes mycket frekvent inom toppidrotten.

Göteborgaren Peter Wiklander älskade sitt IFK Göteborg. Här syns han vid Reine Almqvists 50-årsfirande tillsammans med andra framträdande IFK-are, Gunnar Larsson, Bosse Gentzel och Roger Gustafsson.

Under IFK Göteborgs framgångsår och på tusentals bilder blev IFK:s stjärnor och Ica synonymt eftersom Ica lyste i stora bokstäver på spelartröjorna.

Vid Peters bortgång skriver IFK Göteborg på hemsidan. ” Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet att Peter Wiklander har gått bort. Vi minns en blåvit ledare, sponsor och kamrat som stod för glädje i alla lägen. Vi minns en lojal eldsjäl som lämnar ett stort tomrum efter sig. Tack för minnena, Peter. Vila i frid.”

Han var en stor Blåvitt-supporter och under några år ingick han också i klubbens valberedning.

Peter skrev även stora avtal med Fotbollförbundet och Bandyförbundet och han reste och umgicks ofta med spelare och ledare vid landskamper och resor. Han var en godmodig man alltid nära skrattet.

Peter var också initiativtagare till Icas engagemangs i Vasaloppet och lanseringen av Kortvasan och  reklamen för Ica-kortet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.