Nu belönas Armand med miljoner

Armando Duplantis belönas rikligt. Hans magiska söndag kväll i VM gav närmare 2 miljoner kronor och mer kommer. Från skosponsor och andra partners. Armands manager, hans manager Daniel Wessfeldt, är lyrisk:

- Han växer alltid med uppgiften och hittar alltid utmaningar i varje tävling. Speciellt i de här sammanhangen. han bjuder på en show och alla vet att det kan bli nya världsrekordförsök i varje tävling.

Armand Duplantis firarar tillsammans med pappa Greg.

- Den större delen kommer från hans skosponsor och alla andra sponsorer han har. Han har klausuler i alla kontrakt, säger Wessfeldt.

Duplantis och hans agent sitter i en guldsits. Företag ringer ideligen och vill göra affärer.

Wessfeldt betonar i en intervju i Sportbladet: 

– Han var redan världens hetaste friidrottare inför den här VM-segern och världsrekordet och han hade groteska erbjudanden bara för att tävla på vissa galor.

Wessfeldt ser också in i framtiden: framtiden

– Han kan hålla på i minst tio år till. Han hittar alltid nya utmaningar och vill alltid bli bättre. Han är långt ifrån färdig. Hans mål är att bli en legend och jag tror han är på god väg.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.