SEF jagar ny generalsekreterare

2012 kom han, men nu har Mats Enquist  gjort sitt i Svensk Elitfotboll. Han meddelar att vid årsmötet i mars avgår han och någon annan får ta över som generalsekreterare.

Då: i framträdande roller, Amanda Lind som idrottsminister och Mats Enquist som generalsekreterare i Svensk Elitfotboll (SEF). I vår är inte någon av dem kvar i sin respektive huvudroll

”Det har blivit dags att lämna över stafettpinnen till någon annan”, säger han.

I samband med att Lars-Christer Olsson slutade som ordförande 2021, var 61-årige Mats Enquist tydlig kring sin framtid på elitklubbarnas intresseorganisation Svensk elitfotboll.

- Två år till, lovade han. Och så blir det.  

”Jag har gett allt jag kunnat i den här rollen men varje resa har sitt slut och nu är det dags för någon annan att ta över”, säger han i ett pressmeddelande.

Där står det även att Mats Enquist under övergångsperiod blir ”kvar i en roll som senior rådgivare för att stötta styrelsen och den nya generalsekreteraren” och att arbetet nu inleds med att rekrytera nästa generalsekreterare.

Han har också en bakgrund i Svenska Golfförbundet. Men 2008 avgick han efter sex år som generalsekreterare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.