Striden hårdnar om fotbollens makt

Striden om att bli ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet tilltar. Nu finns det plötsligt inte mindre än åtta kandidater. 

Det senaste nya namnet är Hélène Barnekow, 58, med ett förflutet som vd för Microsoft Sverige och vd för Telia Sverige. Hon har blivit  nominerad av Skånes fotbollsförbund.

Formellt nominerade och accepterade av valberedningen är nu dessa personer akrtuella inför årsmötet den 25 mars, då Karl-Erik Nilsson avgår.

+ Caroline Waldheim, 49 år, hållbarhetschef på SvFF. Nominerad av Jämtland/Härjedalens FF och Smålands FF.

+ Birger Jonsson, 61 år, ordförande i Västmanlands fotbollsförbund. Nominerad av Västmanlands FF.

+ Annika Grälls, 59 år, ordförande i Elitfotboll dam. Nominerad av Södermanlands FF.

+ Jens T Andersson, 50 år, övergripande landslagschef på SvFF. Nominerad av BK Häcken.

+ Tommy Andersson, 56 år, ordförande i Blekinge fotbollsförbund. Nominerad av Norrbottens FF.

+ Fredrik Reinfeldt, 57 år, konsult, tidigare statsminister (M). Nominerad av IF Brommapojkarna.

+ Lars-Christer Olsson, 72 år, tidigare generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet och före detta ordförande i  SEF(Svensk elitfotboll). Nominerad av Västerbottens FF.

Hélène Barnekow, 58 år, Tidigare vd för Microsoft Sverige och vd för Telia Sverige. Hon Nominerad av Skånes fotbollsförbund.

Sista dag för nomineringar är 15 januari. Därefter bearbetar valberedningen kandidaterna och presenterar ett förslag senast den 15 februari.

Här alla tidigare ordföranden i fotbollförbundet:

• Clarence von Rosen (1904–1907)

• Wilhelm Friberg (1908–1917)

• Elof Ericsson (1937–1949)

• Gunnar Danielson (1949–1953)

• Gunnar Lange (1953-1968)

• Tore G. Brodd (1969)

• Gunnar Ericsson (1970–1975)

• Tore G. Brodd (1975–1983)

• Lennart Johansson (1984–1990)

• Lars-Åke Lagrell (1991–2011)

• Karl-Erik Nilsson (2012–)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.