"Erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt"

Peter Norman är ny styrelseordförande för AB Trav och Galopp (ATG). Han efterträder Bo Netz som i och med dagens bolagstämma i ATG lämnar styrelsen efter fem år som ordförande och totalt 12 år som styrelseledamot.

Peter Norman, 65 år, Norman är i dag bland annat styrelseordförande för Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm. Peter Norman har tidigare bland annat varit finansmarknadsminister, vd för Sjunde AP-fonden och riksbanksdirektör vid Sveriges Riksbank.

– ATG fortsätter arbetet med att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Jag ser framemot att tillsammans med övriga i styrelse och ledning arbeta med bolagets framtida utveckling, säger Peter Norman.

På ATG:s bolagsstämma valdes också två nya statliga styrelseledamöter in i styrelsen; Eva Listi, bland annat sakkunnig i digitaliseringsfrågor på Finansdepartement, och Marie Osberg, bland annat styrelseledamot i Almi och Collector Bank. De ersätter Agneta Gille och Birgitta Losman.

ATG:s avgående ordförande Bo Netz avrundar härmed sin tid i ATG:s styrelse.

– Det har varit ett stort nöje och en ära att arbeta med ATG under en period med stora förändringar på den svenska spelmarknaden. ATG står i dag starkt och är det största och mest lönsamma spelbolaget på den kommersiella licensmarknaden i Sverige. Jag önskar ATG under Peter Normans ledning all lycka framöver.

Fakta

Fakta, Peter Norman

Född: 1958

Styrelseordförande i ATG, statlig representant

Invald år: 2023

Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet.

Andra uppdrag: Styrelseordförande bland annat i Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm.

Bakgrund: Finansmarknadsminister, vd för Sjunde AP-fonden och riksbanksdirektör vid Sveriges Riksbank.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.