"Erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt"

Peter Norman är ny styrelseordförande för AB Trav och Galopp (ATG). Han efterträder Bo Netz som i och med dagens bolagstämma i ATG lämnar styrelsen efter fem år som ordförande och totalt 12 år som styrelseledamot.

Peter Norman, 65 år, Norman är i dag bland annat styrelseordförande för Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm. Peter Norman har tidigare bland annat varit finansmarknadsminister, vd för Sjunde AP-fonden och riksbanksdirektör vid Sveriges Riksbank.

– ATG fortsätter arbetet med att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Jag ser framemot att tillsammans med övriga i styrelse och ledning arbeta med bolagets framtida utveckling, säger Peter Norman.

På ATG:s bolagsstämma valdes också två nya statliga styrelseledamöter in i styrelsen; Eva Listi, bland annat sakkunnig i digitaliseringsfrågor på Finansdepartement, och Marie Osberg, bland annat styrelseledamot i Almi och Collector Bank. De ersätter Agneta Gille och Birgitta Losman.

ATG:s avgående ordförande Bo Netz avrundar härmed sin tid i ATG:s styrelse.

– Det har varit ett stort nöje och en ära att arbeta med ATG under en period med stora förändringar på den svenska spelmarknaden. ATG står i dag starkt och är det största och mest lönsamma spelbolaget på den kommersiella licensmarknaden i Sverige. Jag önskar ATG under Peter Normans ledning all lycka framöver.

Fakta

Fakta, Peter Norman

Född: 1958

Styrelseordförande i ATG, statlig representant

Invald år: 2023

Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet.

Andra uppdrag: Styrelseordförande bland annat i Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm.

Bakgrund: Finansmarknadsminister, vd för Sjunde AP-fonden och riksbanksdirektör vid Sveriges Riksbank.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen