Klart med ersättare till Baxter

Helsingborgs IF och Stuaresenteras inom kort.rt Baxter är gemensamt överens om att inte förlänga det utgående avtalet. Föreningen tackar huvudtränaren för ett väl genomfört uppdrag under 2023. Och därmed är ett tämligen attraktivt tränarjobb ledigt i fotbolls-Sverige.

Oh Hif har nått en snabb lösning - HIF och Klebér Saarenpää är överens om ett tvåårsavtal med option om ytterligare ett år. Huvudtränarens resterande ledarstab kommer att p

HIF:s bygge mot framtiden får ske utan Stuart Baxter. Foto: Anders Bjurö / TT

 Stuart Baxter tog i slutet av april över huvudtränaransvaret för HIF:s herrlag När Mattias Lindström och Alvaro Santos fick sparken som tränare fick Stuart Baxter uppdraget att rädda kvar HIF i superettan. Menn nu, efter  en tid av dialog är parterna överens om att det bästa för HIF, på kort och lång sikt, är att gå skilda vägar.

– Först och främst har vi den största respekt för Stuart som både person och fotbollstränare. Vi har haft en tät, daglig dialog sedan tillsättningen och har naturligtvis fortsatt med den även efter att säsongen avslutats. I slutändan har vi enats om att det, här och nu, är bäst att tillsätta en ny huvudtränare. Den rekryteringen startade tidigt och har pågått parallellt med dialogen vi har haft med Stuart, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

x

Klebér Saarenpää kommer från Uppsala och inledde sin fotbollsbana i Stäppens IF. Därefter representerade han Uppsala-Näs IK innan han i ungdomsåren flyttade till stadens stora lag - IK Sirius. Där inledde han seniorkarriären som spelare och representerade sedan även Djurgårdens IF, IFK Norrköping, Ålborg BK, Hammarby IF samt Vejle BK. När skorna lades på hyllan år 2008 kunde den dåvarande försvararen se tillbaka på en karriär med över 230 tävlingsmatcher på klubbnivå och elva A-landskamper för Sverige.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.