"Tråkigt med såna här konflikter"

Henrik Stenson är tillbaka – leende i en intervju, där han intygar sin tillhörighet till svensk golf

Jonas Arnesen i tidningen Epoch Times har träffat Henrik på tu man hand och Henrik gör sin första intervju  med en svensk journalist på flera månader. Han betonar att han ser fram emot säsongen, för övrigt hans 25:e som professionell golfspelare:

– Det viktigaste för mig är att känna att jag fortfarande är konkurrenskraftig när spelet är okej och att det är kul att träna och tävla!

Stensons val att byta till LIV-touren utlöste en enorm kritikstorm såväl internationellt som i Sverige. Han tappade kaptensrollen i Ryder Cup, några av golfkompisarna kritiserade honom rejält och på sociala medier skapades ett drev där många kommentarer var hatiska .

När förbundet bröt med honom

Konsekvensen blev att Golfförbundet avbröt samarbetet med sportens största blågula profil som under drygt tio år också stöttat svensk junior- och paragolf via Henrik Stenson Foundation.

Den satsningen har inte påverkats av förbundets beslut.

–Vårt engagemang för svensk ungdoms- och paragolf är starkare än någonsin, säger Henrik bestämt.

– Att ge tillbaka till min sport som har gett mig så otroligt mycket har alltid varit en del i det vi gör och var så långt innan LIV Tourer och konflikter var det som stod i centrum, säger Henrik.

Om samarbetet med golfförbundet kommer att återupptas eller inte är dock ovisst i nu-läget.

– Vad gäller relationen till SGF så är det väl inte så mycket mer att säga än att både Marcus Norman (sportchef,) och Gunnar Håkansson (generalsekreterare) vet var jag finns om de vill diskutera något.

– Även om de inte pratade med mig direkt när dom valde att avsluta vårt samarbete så tror jag att de har mitt telefonnummer, tillägger Henrik.

Han påpekar att han inte accepterar förbundets förklaring till varför han vändes ryggen.

– Angående skälet till att förbundet ville bryta med mig för att LIV är en stängd tour så stämmer ju det lika dåligt nu som tidigare.

"Fokuserar på mitt"

– Det har aldrig varit tanken att LIV-touren ska vara stängd och för en månad sedan avslutades just ett kval in till 2024 års LIV Tour.

– Men när det  gäller framtiden och vart allt tar vägen så vet inte jag mer än någon annan. 

–  Jag fokuserar på mitt spel och att göra så bra ifrån mig som jag kan på banan under den sista delen av min karriär.  Jag gjorde en klart godkänd säsong förra året men både jag själv och mitt lag kan göra det bättre så det är målet för 2024. 

Han betonar sin hållning till golfens splittring.

– Jag som så många andra tycker ju att det är tråkigt att det behövde bli sådana här konflikter inom vår sport men det faller ju på de ledande personerna och organen som vägrade att ta möten och diskutera med en ny intressent som ville komma in i golfen. 

–  Men jag är hoppfull inför framtiden och tror att saker och ting kan redas ut på sikt.

–Om och i så fall när det kan ske och vad som krävs för att nå samförstånd finns det i nuläget inget svar på.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.