E.ON backar ur med tio miljoner pund

Tyska energijätten E.ON drar sig ur som sponsor för engelska FA-cupen i fotboll när kontraktet går ut efter den här säsongen. Därmed försvinner tio miljoner pund - årligen.

Avtalet med det engelska fotbollsförbundet har varit på fyra år och värderats till 10 miljoner pund årligen. Företaget, som är världens största privatägda elbolag, har inte kommenterat anledningen till varför man inte förlänger sitt ändå framgångsrika sponsoravtal.

Men beslutet tros ha med det faktum att göra, att det engelska förbundet inte lyckats hitta en köpare till tv-rättigheterna för FA-cupen sedan dessa rättigheter hamnade på marknaden igen då den brittiska delen av betal-tv-koncernen Setanta gick i konkurs.

Tur då att förbundet förlängt ett annat sponsoravtal. Det är bryggerijätten Carlsberg som förlänger sitt nuvarande avtal med fyra år. Carlsberg blir då officiell leverantör av öl till landslaget och FA-cupen, får exklusiv försäljningsrätt på Wembley - samt blir titelsponsor för det engelska förbundets domarprogram, som ska stödja och rekrytera domare på så kallad gräsrotsnivå.

Vi som alltid undrat vad det är som lockar människor att bli fotbollsdomare. Kan det vara så enkelt att det är ölen? (Sportbusiness)

 

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu har beskedet kommit. Riksidrottsförbundet tilldelas 200 miljoner för att idrotten ska nå ungdomar via förbättrade idrottsanläggningar och samtidigt ska pengarna användas till att stärka fritidskortets introduktion.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.