Hockeyförbundet kör Skoda

Svenska ishockeyförbundet skriver avtal med Skoda Sverige. Uppgörelsen innebär också att förbundsfolket ska köra Skoda Superb. Bilmärket för övrigt har ett internationellt sponsorrekord som partner till VM i 17 år.

Avtalet löper över två år med en intensiv start med ett kommande OS och VM i början av nästa år. Skoda ska synas i samband med Tre Kronors landskamper och den legendariska ungdomsturneringen TV-pucken.

- Skoda är ett företag som redan är starkt förknippat med ishockey. Därför känns det här som ett klockrent upplägg för oss, säger Jörgen Lindgren, Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare.

Samarbetsavtalet ska integreras i Skodas marknadskommunikation och kopplingen till ishockey blir ännu tydligare.

- Tillsammans med Skoda Autos satsning på ishockey-VM och nu Skoda Sveriges samarbete med Svenska Ishockeyförbundet ger det oss en bra plattform att bygga vidare på, säger Henrik Svensson sponsringsansvarig på Skoda Sverige.

Internationellt är kopplingen mellan Skoda och ishockey mycket stark. För 17:e året i rad är Skoda Auto huvudsponsor av ishockey-VM som 2010 spelas i Tyskland. Sponsorskapet har till och med gett en plats i Guinness Rekordbok där inget annat företag har sponsrat ett större världsmästerskap under en så lång period.

- Vi kommer att hitta flera kreativa samarbeten under avtalsperioden som är intressant med OS och VM. Helt klart kommer det att pratas ishockey, säger Rainer Jonsson märkeschef Skoda Sverige. 

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.