Hockeyförbundet kör Skoda

Svenska ishockeyförbundet skriver avtal med Skoda Sverige. Uppgörelsen innebär också att förbundsfolket ska köra Skoda Superb. Bilmärket för övrigt har ett internationellt sponsorrekord som partner till VM i 17 år.

Avtalet löper över två år med en intensiv start med ett kommande OS och VM i början av nästa år. Skoda ska synas i samband med Tre Kronors landskamper och den legendariska ungdomsturneringen TV-pucken.

- Skoda är ett företag som redan är starkt förknippat med ishockey. Därför känns det här som ett klockrent upplägg för oss, säger Jörgen Lindgren, Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare.

Samarbetsavtalet ska integreras i Skodas marknadskommunikation och kopplingen till ishockey blir ännu tydligare.

- Tillsammans med Skoda Autos satsning på ishockey-VM och nu Skoda Sveriges samarbete med Svenska Ishockeyförbundet ger det oss en bra plattform att bygga vidare på, säger Henrik Svensson sponsringsansvarig på Skoda Sverige.

Internationellt är kopplingen mellan Skoda och ishockey mycket stark. För 17:e året i rad är Skoda Auto huvudsponsor av ishockey-VM som 2010 spelas i Tyskland. Sponsorskapet har till och med gett en plats i Guinness Rekordbok där inget annat företag har sponsrat ett större världsmästerskap under en så lång period.

- Vi kommer att hitta flera kreativa samarbeten under avtalsperioden som är intressant med OS och VM. Helt klart kommer det att pratas ishockey, säger Rainer Jonsson märkeschef Skoda Sverige. 

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.