Sponsorer går samman mot bråken

Fem av fotbollens största sponsorer har gått samman för att få stopp på läktarskandalerna. Företagen är beredda att bidra med pengar och resurser och avslöjarplanerna efter skandalen i Malmö.

Sponsorerna har träffats under ett halvår och diskuterat de återkommande skandalerna inom fotbollen. Ica, TV4-gruppen, Ericsson, Svenska Spel och Swedbank har reagerat kraftigt och tagit kontakt med både Svensk Elitfotboll och ett antal klubbar för att diskutera händelserna och vilka åtgärder som måste sättas in.

"Får inte upprepas"

- Det här är inte svensk fotboll. Det är viktigt att alla goda krafter samlas och ser till att det här inte upprepas, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Swedbank, i en intervju med Svt.

De vill och ska bidra med både pengar och andra resurser.

- Ingen ska tveka att gå på en fotbollsmatch. Ingen ska tveka att ta med sina barn på ett derby i Stockholm, Göteborg eller Malmö, säger Thomas Backteman.

Icas mardröm

Målet är uttalat – tillsammans med myndigheter och klubbar ska de verka för att busarna ska bort och fotbollen överleva.

Efter deras egna diskussioner vid ett antal tillfällen och dessutom möten med representanter för sporten blev Huliganattacken i Malmö droppen.

Just där gjorde Ica entré som ny tröjsponsor till Malmö FF. Tajmingen kunde inte ha blivit sämre.

Matkedjan tar alltså klivet från IFK Göteborg till MFF. Egentligen handlar det om en återkomst då ICA var tröjsponsor för MFF under klubbens glansdagar med spelare som Martin Dahlin, Jonas Thern, Stefan Schwarz på 1980-talet.

"Huliganklausul"

Icas röda logga ska synas på tröjorna i allsvenskan, svenska cupen och vid Europaspel.

- Det är ett av de större avtalen sedan vi gick in i Swedbank Stadium under 2009. Ica blir därmed en av våra största partners, säger Magnus Svensson, försäljningschef för Malmö FF.

- Det var en katastrofstart för oss. Det är fruktansvärt att något sådant kan inträffa, säger säger ICA:s varumärkesdirektör Teddy Falkenek till dagensmedia.se.

Falkenek bekräftar att det finns en s k ”huliganklausul” i parternas överenskommelse, men Ica har inga avsikter på att aktivera den.

Tuben (inte verifierad)

tors, 2011-05-26 09:57

1. 5 st Sponsorer ?

Ännu har ingen nämnt vilka dessa 5 st sponsorer är ? Förutom Swedbank och ICA !!

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.