Sponsorer går samman mot bråken

Fem av fotbollens största sponsorer har gått samman för att få stopp på läktarskandalerna. Företagen är beredda att bidra med pengar och resurser och avslöjarplanerna efter skandalen i Malmö.

Sponsorerna har träffats under ett halvår och diskuterat de återkommande skandalerna inom fotbollen. Ica, TV4-gruppen, Ericsson, Svenska Spel och Swedbank har reagerat kraftigt och tagit kontakt med både Svensk Elitfotboll och ett antal klubbar för att diskutera händelserna och vilka åtgärder som måste sättas in.

"Får inte upprepas"

- Det här är inte svensk fotboll. Det är viktigt att alla goda krafter samlas och ser till att det här inte upprepas, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Swedbank, i en intervju med Svt.

De vill och ska bidra med både pengar och andra resurser.

- Ingen ska tveka att gå på en fotbollsmatch. Ingen ska tveka att ta med sina barn på ett derby i Stockholm, Göteborg eller Malmö, säger Thomas Backteman.

Icas mardröm

Målet är uttalat – tillsammans med myndigheter och klubbar ska de verka för att busarna ska bort och fotbollen överleva.

Efter deras egna diskussioner vid ett antal tillfällen och dessutom möten med representanter för sporten blev Huliganattacken i Malmö droppen.

Just där gjorde Ica entré som ny tröjsponsor till Malmö FF. Tajmingen kunde inte ha blivit sämre.

Matkedjan tar alltså klivet från IFK Göteborg till MFF. Egentligen handlar det om en återkomst då ICA var tröjsponsor för MFF under klubbens glansdagar med spelare som Martin Dahlin, Jonas Thern, Stefan Schwarz på 1980-talet.

"Huliganklausul"

Icas röda logga ska synas på tröjorna i allsvenskan, svenska cupen och vid Europaspel.

- Det är ett av de större avtalen sedan vi gick in i Swedbank Stadium under 2009. Ica blir därmed en av våra största partners, säger Magnus Svensson, försäljningschef för Malmö FF.

- Det var en katastrofstart för oss. Det är fruktansvärt att något sådant kan inträffa, säger säger ICA:s varumärkesdirektör Teddy Falkenek till dagensmedia.se.

Falkenek bekräftar att det finns en s k ”huliganklausul” i parternas överenskommelse, men Ica har inga avsikter på att aktivera den.

Tuben (inte verifierad)

tors, 2011-05-26 10:57

1. 5 st Sponsorer ?

Ännu har ingen nämnt vilka dessa 5 st sponsorer är ? Förutom Swedbank och ICA !!

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Rafael Nadal har gett klartecken! Han kommer till Båstad och ska medverka i Nordea Open i sommar. På torsdagen kom klartecknet från den spanska tenniskungen.  Båstad-generalen Christer Hult är lyrisk:

-Det härär väldigt stort förstås En av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open! Vi har sedan många år en bra relation och en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, berättar Christer Hult.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.