Han avgår och donerar 1 miljon

Kent Widding Persson måste lämna sin skapelse, LDB FC Malmö, av personliga skäl, men donerar samtidigt 1 miljoner kronor till klubben. Därmed ser det ut som om mästarlaget kan undgå stora ekonomiska problem.

Kent Widding Persson har alltså tillkännagivit att han backar ur LDB FC Malmö och han anger personliga skäl.

När han sa ja 2008 till att bli sponsor till damfotbollslaget och leda utvecklingen skrev han ett sponsoravtal på tre år.

Mångmiljonsponsring

Hans företag, Hardford, hade en option om ytterligare fem år och garanterade minst 3 miljoner kronor per år med förväntningar om investeringar av ännu större format. Inte minst angav han målet – mästartiteln och en värvning av Marta.

Mästartiteln erövrade laget i fjol, men Marta lockades det året av USA för att nu välja Tyresö när hon återvänder till Sverige.

Kent Widding Persson är en entreprenör som lagt hela sin själ och fysiska närvaro på att skapa koncernen Hardford. Han har byggt en förmögenhet tack vare sina hudvårdsprodukter, främst avsedda för kvinnor.

World Village i farozonen

Han har också satsat målmedvetet på damidrott. Först i LDB Malmö som blev det mästarlag han drömde om.

Han och it-miljardären Dan Olofsson ville också skapa världens främsta center för damidrott i Malmö.

Men planerna på ett internationellt forsknings- och utvecklingscenter, ”World Village of Women Sports”, på över 70 000 kvadratmeter vid Hästhagen mitt i Malmö är inte förverkligat. I dag är projektet uppskjutet och avskalat, omgivit av stora frågetecken.

Byter styrelse

Nu lämnar Kent Widding Persson den klubb han ändå tog till SM-guld tack vare sina resurser. Samtidigt offentliggör han sitt avsked.

I LDB FC Malmö gläds klubbdirektören Niclas Carlnén över gåvan.

- Med Kents miljon ser det ytterligare mycket ljusare ut. Den kan öppna för andra också, säger Carlnén till Sydsvenska Dagbladet.

- Sedan kommunen lämnade sina besked, har det lossnat med andra som också tvekade och vi har avtal på ytterligare 500 000 kronor på väg in.

Dessutom minskar klubben utgifterna genom att säga upp personal på kansliet. I fortsättningen ska styrelsens ledamöter jobba mer operativt mot bl a sponsorer.

En styrelse som för övrigt förändras till stora delar. Kent Widding Persson går, likaså  Patrik Andersson, ordföranden Cecilia Tholse Rogmark, Anna Nordström Carlsson ha rekryterats av Malmö FF samt , Lars Lanker, Gert Sparr.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.