Fredrik huvudsponsor i moderklubben

Fredrik Ljungberg är tillbaka i Halmstads BK. I samband med etableringen av sportbaren Freddie’s går han in som huvudpartner till sin moderklubb. Fredriks logotype finns nu på bröstet på matchtröjan.
Fredrik Ljungberg är mån om sina rötter. Nu satsar han på en sportbar i Halmstad och blir samtidigt en av huvudsponsorerna i HBk. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

- Jag har funderat länge på hur jag bäst skulle kunna hjälpa klubben och kom fram till det här, säger Ljungberg till Hallandsposten.se.

Nu har den nyblivne pappan träffatklubbens marknadschef Glenn Silverholt i London och skrivit under ett kontrakt.

Fredrik Ljungberg tar den plats som Ica haft i drygt 25 år.

HBK kan nu stoltsera med sponsorer som Gyllene Tider och Fredrik Ljungberg. Det är lite svårslaget.

Minst en halv miljon

- Vi kommentera inte vad Freddie´s har satt in i HBK. Men den prislista vi har för våra huvudpartners är från 500 000 kronor och upppåt, säger Glenn Silverholt.

Fredrik började i HBK:s fotbollsskola när han var fem år och i tonåren tog karriären fart. Han var 17 år vid debuten i Allsvenskan 1994 mot AIK på Råsunda. Sejouren i HBK kröntes med SM-guld 1997 innan flyttlasset gick till London för spel i Arsenal och en mängd landskamper.

Fredrik Ljungberg har aldrig glömt sina rötter. HBK ligger nära hjärtat och därför väljer han nu, efter avslutad karriär, att gå in i klubben som huvudpartner.

Vill öppna fler Freddie´s

Han gör det med varumärket Freddie’s, en sportbar som inom kort slår upp dörrarna nere vid Nissan i hemstaden Halmstad.

Glenn Silverholt, försäljnings- och marknadschef i HBK, är oerhört nöjd över att ha ett nytecknat avtal med Freddie’s, som bland annat innebär exponering centralt på matchdräkten.

- Fredrik är en viktig del av HBK:s historia och det känns oerhört tillfredsställande att han nu blir en viktig del av HBK:s nutid. Vi är otroligt stolta, ödmjuka och lyckliga över att han väljer att visa hjärta för klubben på det här sättet. Självklart hoppas vi även att samarbetet ska ge Freddie’s en skjuts i samband med etableringen av verksamheten, säger Silverholt.

- Tanken är väl att på sikt öppna fler Freddie’s ute i landet och då var det naturligt att börja i sin hemstad, säger Fredrik Ljungberg.

Oskar (inte verifierad)

tors, 2013-03-28 20:22

1. Inte förvånad

Inte förvånad att Fredrik ger tillbaka till HBK. Fredrik har alltid som jag har lärt känna Fredrik vilja ge tillbaka. Fredrik har skänkt pengar till bl.a barnsjukhus när han var aktiv. En väldigt mjuk och fin person. Vill önska HBK lycka till i årets allsvenska.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.