Fredrik huvudsponsor i moderklubben

Fredrik Ljungberg är tillbaka i Halmstads BK. I samband med etableringen av sportbaren Freddie’s går han in som huvudpartner till sin moderklubb. Fredriks logotype finns nu på bröstet på matchtröjan.
Fredrik Ljungberg är mån om sina rötter. Nu satsar han på en sportbar i Halmstad och blir samtidigt en av huvudsponsorerna i HBk. Foto: Björn Larsson Rosvall, Scanpix

 

- Jag har funderat länge på hur jag bäst skulle kunna hjälpa klubben och kom fram till det här, säger Ljungberg till Hallandsposten.se.

Nu har den nyblivne pappan träffatklubbens marknadschef Glenn Silverholt i London och skrivit under ett kontrakt.

Fredrik Ljungberg tar den plats som Ica haft i drygt 25 år.

HBK kan nu stoltsera med sponsorer som Gyllene Tider och Fredrik Ljungberg. Det är lite svårslaget.

Minst en halv miljon

- Vi kommentera inte vad Freddie´s har satt in i HBK. Men den prislista vi har för våra huvudpartners är från 500 000 kronor och upppåt, säger Glenn Silverholt.

Fredrik började i HBK:s fotbollsskola när han var fem år och i tonåren tog karriären fart. Han var 17 år vid debuten i Allsvenskan 1994 mot AIK på Råsunda. Sejouren i HBK kröntes med SM-guld 1997 innan flyttlasset gick till London för spel i Arsenal och en mängd landskamper.

Fredrik Ljungberg har aldrig glömt sina rötter. HBK ligger nära hjärtat och därför väljer han nu, efter avslutad karriär, att gå in i klubben som huvudpartner.

Vill öppna fler Freddie´s

Han gör det med varumärket Freddie’s, en sportbar som inom kort slår upp dörrarna nere vid Nissan i hemstaden Halmstad.

Glenn Silverholt, försäljnings- och marknadschef i HBK, är oerhört nöjd över att ha ett nytecknat avtal med Freddie’s, som bland annat innebär exponering centralt på matchdräkten.

- Fredrik är en viktig del av HBK:s historia och det känns oerhört tillfredsställande att han nu blir en viktig del av HBK:s nutid. Vi är otroligt stolta, ödmjuka och lyckliga över att han väljer att visa hjärta för klubben på det här sättet. Självklart hoppas vi även att samarbetet ska ge Freddie’s en skjuts i samband med etableringen av verksamheten, säger Silverholt.

- Tanken är väl att på sikt öppna fler Freddie’s ute i landet och då var det naturligt att börja i sin hemstad, säger Fredrik Ljungberg.

Oskar (inte verifierad)

tors, 2013-03-28 19:22

1. Inte förvånad

Inte förvånad att Fredrik ger tillbaka till HBK. Fredrik har alltid som jag har lärt känna Fredrik vilja ge tillbaka. Fredrik har skänkt pengar till bl.a barnsjukhus när han var aktiv. En väldigt mjuk och fin person. Vill önska HBK lycka till i årets allsvenska.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.