Föräldrar kan söka bidrag ur miljonfond

Över tusen förhoppningsfulla ansökningar från föräldrar och ledare nådde Hockeyfonden under förra säsongen. Över 200 ungdomsklubbar runt om i Sverige fick ett efterlängtat ja. Nu fortsätter den uppskattade miljonsatsningen.
Tommy och Tora Sedin, föräldrar till Daniel och Henrik, och Tommy Boustedt, ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef, ingår i juryn för Hockeyfonden.

 
Genom Hockeyfonden uppmanas föräldrar, ledare och andra engagerade att söka pengar till allt från prova-på-utrustningar, slipmaskiner eller ekonomiskt bidrag till turneringar och fler istider.

Fondens tredje år

Bilföretaget Skoda startade Hockeyfonden 2010 för att stötta de ungdomsklubbar som behöver allt från material till ekonomisk stöttning. 1 miljon kronor har delats ut per säsong, och nu fyller alltså Skoda på med ytterligare 1 miljon kronor och öppnar upp Hockeyfonden.se för tredje året i rad.

- Idag finns det över 40 000 ungdomsspelare registrerade hos Svenska Ishockeyförbundet. Många av dessa spelar i klubbar med små resurser. Hockeyfonden syftar till att lösa några av deras behov, säger Mikael Sandberg, ansvarig för Hockeyfonden på Skoda.

Företaget fick under förra säsongen in över 1 000 ansökningar och har totalt delat ut bidrag till över 200 ungdomsklubbar runt om i Sverige. I år ligger fokus på att öka kännedomen om satsningen och involvera ännu fler människor och klubbar.

Uppmuntra familjer och eldsjälar

- Vi ger stöd till ungdomshockeyn samtidigt som vi vill ge något tillbaka till de eldsjälar som hela tiden hjälper till att förbättra ungdomsishockeyn i Sverige. Därför har vi tagit fram Most Valuable Parent, MVP, för att visa att deras engagemang är otroligt viktigt, säger Mikael Sandberg.

Med MVP kan vem som helst nominera en person som gör extra mycket för ungdomsishockey i Sverige. Detta sker via Hockeyfondens Facebookvägg. Vinnare utses månadsvis och årsvis.

De klubbar som vill söka pengar ur Hockeyfonden fyller i en ansökan på fondens hemsida. Varje månad väljer en jury ut de ansökningar som beviljas pengar. I juryn ingår som tidigare år bland andra Ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef Tommy Boustedt och bröderna Sedins föräldrar, Tommy och Tora.

- Skodas initiativ till att stötta och uppmuntra ungdomsidrotten via Hockeyfonden är ett föredömligt exempel på ett värdeskapande sponsorskap. Jag hoppas att fler klubbar tar chansen och söker pengar den här tredje säsongen, säger Tommy Boustedt, ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef.

Förutom 1 miljon tillför företaget ytterligare 20 kronor för varje person som ”gillar” fonden på hemsidan hockeyfonden.se. Den gångna säsongen ”gillade” över 2 600 personer Hockeyfonden vilket motsvarade ett ytterligare tillskott på 52 000 kronor.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.