Föräldrar kan söka bidrag ur miljonfond

Över tusen förhoppningsfulla ansökningar från föräldrar och ledare nådde Hockeyfonden under förra säsongen. Över 200 ungdomsklubbar runt om i Sverige fick ett efterlängtat ja. Nu fortsätter den uppskattade miljonsatsningen.
Tommy och Tora Sedin, föräldrar till Daniel och Henrik, och Tommy Boustedt, ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef, ingår i juryn för Hockeyfonden.

 
Genom Hockeyfonden uppmanas föräldrar, ledare och andra engagerade att söka pengar till allt från prova-på-utrustningar, slipmaskiner eller ekonomiskt bidrag till turneringar och fler istider.

Fondens tredje år

Bilföretaget Skoda startade Hockeyfonden 2010 för att stötta de ungdomsklubbar som behöver allt från material till ekonomisk stöttning. 1 miljon kronor har delats ut per säsong, och nu fyller alltså Skoda på med ytterligare 1 miljon kronor och öppnar upp Hockeyfonden.se för tredje året i rad.

- Idag finns det över 40 000 ungdomsspelare registrerade hos Svenska Ishockeyförbundet. Många av dessa spelar i klubbar med små resurser. Hockeyfonden syftar till att lösa några av deras behov, säger Mikael Sandberg, ansvarig för Hockeyfonden på Skoda.

Företaget fick under förra säsongen in över 1 000 ansökningar och har totalt delat ut bidrag till över 200 ungdomsklubbar runt om i Sverige. I år ligger fokus på att öka kännedomen om satsningen och involvera ännu fler människor och klubbar.

Uppmuntra familjer och eldsjälar

- Vi ger stöd till ungdomshockeyn samtidigt som vi vill ge något tillbaka till de eldsjälar som hela tiden hjälper till att förbättra ungdomsishockeyn i Sverige. Därför har vi tagit fram Most Valuable Parent, MVP, för att visa att deras engagemang är otroligt viktigt, säger Mikael Sandberg.

Med MVP kan vem som helst nominera en person som gör extra mycket för ungdomsishockey i Sverige. Detta sker via Hockeyfondens Facebookvägg. Vinnare utses månadsvis och årsvis.

De klubbar som vill söka pengar ur Hockeyfonden fyller i en ansökan på fondens hemsida. Varje månad väljer en jury ut de ansökningar som beviljas pengar. I juryn ingår som tidigare år bland andra Ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef Tommy Boustedt och bröderna Sedins föräldrar, Tommy och Tora.

- Skodas initiativ till att stötta och uppmuntra ungdomsidrotten via Hockeyfonden är ett föredömligt exempel på ett värdeskapande sponsorskap. Jag hoppas att fler klubbar tar chansen och söker pengar den här tredje säsongen, säger Tommy Boustedt, ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef.

Förutom 1 miljon tillför företaget ytterligare 20 kronor för varje person som ”gillar” fonden på hemsidan hockeyfonden.se. Den gångna säsongen ”gillade” över 2 600 personer Hockeyfonden vilket motsvarade ett ytterligare tillskott på 52 000 kronor.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.