Conny och favoritklubben i unik sponsring

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Conny Ryk bor själv i Enskede och har barn i verksamheten. Han är väl medveten om klubbens samhällsbetydelse. Det blev avgörande för hans beslut att bli klubben största sponsor någonsin. Enskede IK får ett miljonbelopp årligen de närmaste sex åren av Conny och hans familjeföretag.

Pengarna ska möjliggöra för EIK att växla upp sina befintliga satsningar på Enskedemodellen, som ligger till grund för all verksamhet inom föreningen, där målsättningen är att behålla många spelare från de egna leden i dam- och herrlaget.

- Vi har höga ambitioner med verksamheten där vi hittills har jobbat med begränsade resurser och ideella krafter. Den satsning som RYK GROUP nu gör på oss, skapar helt nya möjligheter att, kommenterar Pontus Gustafsson, vice ordförande i EIK.

Han själv bor i Enskede

Bakom RYK GROUP finns ägaren och Enskedebon Conny Ryk, som själv har barn i verksamheten. Han ser framför allt att EIK fyller en viktig samhällsfunktion a via en samlingsplats och en meningsfull fritid i området.

 - EIK erbjuder så mycket mer än bara fotboll, klubben är en viktig sammanhållande faktor mellan unga och föräldrar i området. målet är att få så många som möjligt att fortsätta hitta glädjen i fotbollen även i de övre tonåren, säger Conny Ryk. 

 - Samtidigt poängterar Conny Ryk vikten av att det också finns en fungerande elitförberedande verksamhet så att EIK kan hålla kvar unga talanger och utveckla dessa vidare.

 Avtalet träder i kraft med omedelbar verkan. Vid sidan av huvudsponsorn RYK GROUP har EIK sedan tidigare en rad sponsorer och partners som ICA BEA Kvantum, Stadium, Adidas, Makab, Kakelspecialisten med flera.

EIK bidrar till en livslång glädje och engagemang via en god fotbollsutveckling och skapa förutsättningar för att så många som möjligt spelar och engagerar sig så länge som möjligt. Enskedemodellen baseras på forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet kring spelarutveckling samt barns och ungdomars psykiska, fysiska och sociala utveckling. 2016 prisades EIK som Årets barn- och ungdomsförening av Svenska Fotbollförbundet.

 Enskedemodellen

 1. Sveriges trevligaste förening, alla ska agera respektfullt och vänligt mot varandra

2. Så många som möjligt så länge som möjligt, alla som vill spela fotboll är välkomna

3. Gedigen fotbollsutbildning, kunniga och utbildade ledare som får rätt stöd

4. Ambitionsindelning, en sen selektering görs dvs först vid 16 års ålder

5. Multiidrottande, det ses som positivt att spelarna ägnar sig åt fler aktiviteter

6. Social trygghet och individens utveckling, EIK eftersträvar en trygg och social miljö där alla är välkomna och där alla ska få spela

7. En inkluderande och jämställd förening, en förening för alla

8. Rimliga kostnader och EIK:s sociala fond, möjliggör att alla får vara med oavsett ekonomi

9. Stöttande föräldraskap, föräldrar ska följa den värdegrund EIK står för

10. Kontinuerlig utvärdering, för att löpande kunna utveckla EIK till att bli bättre

Fakta

 Om RYK GROUP

En familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag med ett tydligt tillväxtfokus. RYK GROUP har en långsiktig ägarhorisont och gedigen historik när det kommer till att bygga och förvalta framgångsrika bolag.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS-invigningen är bara ett par dagar bort.  Det må vara världens största idrottsfest, men det är också den särklassigt dyraste. Totalkostnaden för olympiska spelen har skjutit i höjden till över 187 miljarder dollar sedan 2000, tre gånger mer än planerat. För att vara värd kommer Paris sannolikt att spendera över 9,6 miljarder dollar, mer än turismintäkterna ger och 76 procent mer än planerat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.