Conny och favoritklubben i unik sponsring

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Conny Ryk bor själv i Enskede och har barn i verksamheten. Han är väl medveten om klubbens samhällsbetydelse. Det blev avgörande för hans beslut att bli klubben största sponsor någonsin. Enskede IK får ett miljonbelopp årligen de närmaste sex åren av Conny och hans familjeföretag.

Pengarna ska möjliggöra för EIK att växla upp sina befintliga satsningar på Enskedemodellen, som ligger till grund för all verksamhet inom föreningen, där målsättningen är att behålla många spelare från de egna leden i dam- och herrlaget.

- Vi har höga ambitioner med verksamheten där vi hittills har jobbat med begränsade resurser och ideella krafter. Den satsning som RYK GROUP nu gör på oss, skapar helt nya möjligheter att, kommenterar Pontus Gustafsson, vice ordförande i EIK.

Han själv bor i Enskede

Bakom RYK GROUP finns ägaren och Enskedebon Conny Ryk, som själv har barn i verksamheten. Han ser framför allt att EIK fyller en viktig samhällsfunktion a via en samlingsplats och en meningsfull fritid i området.

 - EIK erbjuder så mycket mer än bara fotboll, klubben är en viktig sammanhållande faktor mellan unga och föräldrar i området. målet är att få så många som möjligt att fortsätta hitta glädjen i fotbollen även i de övre tonåren, säger Conny Ryk. 

 - Samtidigt poängterar Conny Ryk vikten av att det också finns en fungerande elitförberedande verksamhet så att EIK kan hålla kvar unga talanger och utveckla dessa vidare.

 Avtalet träder i kraft med omedelbar verkan. Vid sidan av huvudsponsorn RYK GROUP har EIK sedan tidigare en rad sponsorer och partners som ICA BEA Kvantum, Stadium, Adidas, Makab, Kakelspecialisten med flera.

EIK bidrar till en livslång glädje och engagemang via en god fotbollsutveckling och skapa förutsättningar för att så många som möjligt spelar och engagerar sig så länge som möjligt. Enskedemodellen baseras på forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet kring spelarutveckling samt barns och ungdomars psykiska, fysiska och sociala utveckling. 2016 prisades EIK som Årets barn- och ungdomsförening av Svenska Fotbollförbundet.

 Enskedemodellen

 1. Sveriges trevligaste förening, alla ska agera respektfullt och vänligt mot varandra

2. Så många som möjligt så länge som möjligt, alla som vill spela fotboll är välkomna

3. Gedigen fotbollsutbildning, kunniga och utbildade ledare som får rätt stöd

4. Ambitionsindelning, en sen selektering görs dvs först vid 16 års ålder

5. Multiidrottande, det ses som positivt att spelarna ägnar sig åt fler aktiviteter

6. Social trygghet och individens utveckling, EIK eftersträvar en trygg och social miljö där alla är välkomna och där alla ska få spela

7. En inkluderande och jämställd förening, en förening för alla

8. Rimliga kostnader och EIK:s sociala fond, möjliggör att alla får vara med oavsett ekonomi

9. Stöttande föräldraskap, föräldrar ska följa den värdegrund EIK står för

10. Kontinuerlig utvärdering, för att löpande kunna utveckla EIK till att bli bättre

Fakta

 Om RYK GROUP

En familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag med ett tydligt tillväxtfokus. RYK GROUP har en långsiktig ägarhorisont och gedigen historik när det kommer till att bygga och förvalta framgångsrika bolag.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress. Fotot kompletterades med orden ”Landslaget är en dröm som gått i uppfyllelse. Men vi hade aldrig varit här utan dom som trodde på oss från början. Dom som fick oss att älska fotboll och börja drömma. Tack för allt ni gjort för oss. Tack till våra moderklubbar".   En snygg gest som mottogs med sympati och uppskattning från många håll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.