Conny och favoritklubben i unik sponsring

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Conny Ryk bor själv i Enskede och har barn i verksamheten. Han är väl medveten om klubbens samhällsbetydelse. Det blev avgörande för hans beslut att bli klubben största sponsor någonsin. Enskede IK får ett miljonbelopp årligen de närmaste sex åren av Conny och hans familjeföretag.

Pengarna ska möjliggöra för EIK att växla upp sina befintliga satsningar på Enskedemodellen, som ligger till grund för all verksamhet inom föreningen, där målsättningen är att behålla många spelare från de egna leden i dam- och herrlaget.

- Vi har höga ambitioner med verksamheten där vi hittills har jobbat med begränsade resurser och ideella krafter. Den satsning som RYK GROUP nu gör på oss, skapar helt nya möjligheter att, kommenterar Pontus Gustafsson, vice ordförande i EIK.

Han själv bor i Enskede

Bakom RYK GROUP finns ägaren och Enskedebon Conny Ryk, som själv har barn i verksamheten. Han ser framför allt att EIK fyller en viktig samhällsfunktion a via en samlingsplats och en meningsfull fritid i området.

 - EIK erbjuder så mycket mer än bara fotboll, klubben är en viktig sammanhållande faktor mellan unga och föräldrar i området. målet är att få så många som möjligt att fortsätta hitta glädjen i fotbollen även i de övre tonåren, säger Conny Ryk. 

 - Samtidigt poängterar Conny Ryk vikten av att det också finns en fungerande elitförberedande verksamhet så att EIK kan hålla kvar unga talanger och utveckla dessa vidare.

 Avtalet träder i kraft med omedelbar verkan. Vid sidan av huvudsponsorn RYK GROUP har EIK sedan tidigare en rad sponsorer och partners som ICA BEA Kvantum, Stadium, Adidas, Makab, Kakelspecialisten med flera.

EIK bidrar till en livslång glädje och engagemang via en god fotbollsutveckling och skapa förutsättningar för att så många som möjligt spelar och engagerar sig så länge som möjligt. Enskedemodellen baseras på forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet kring spelarutveckling samt barns och ungdomars psykiska, fysiska och sociala utveckling. 2016 prisades EIK som Årets barn- och ungdomsförening av Svenska Fotbollförbundet.

 Enskedemodellen

 1. Sveriges trevligaste förening, alla ska agera respektfullt och vänligt mot varandra

2. Så många som möjligt så länge som möjligt, alla som vill spela fotboll är välkomna

3. Gedigen fotbollsutbildning, kunniga och utbildade ledare som får rätt stöd

4. Ambitionsindelning, en sen selektering görs dvs först vid 16 års ålder

5. Multiidrottande, det ses som positivt att spelarna ägnar sig åt fler aktiviteter

6. Social trygghet och individens utveckling, EIK eftersträvar en trygg och social miljö där alla är välkomna och där alla ska få spela

7. En inkluderande och jämställd förening, en förening för alla

8. Rimliga kostnader och EIK:s sociala fond, möjliggör att alla får vara med oavsett ekonomi

9. Stöttande föräldraskap, föräldrar ska följa den värdegrund EIK står för

10. Kontinuerlig utvärdering, för att löpande kunna utveckla EIK till att bli bättre

Fakta

 Om RYK GROUP

En familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag med ett tydligt tillväxtfokus. RYK GROUP har en långsiktig ägarhorisont och gedigen historik när det kommer till att bygga och förvalta framgångsrika bolag.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.