Conny och favoritklubben i unik sponsring

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Conny Ryk bor själv i Enskede och har barn i verksamheten. Han är väl medveten om klubbens samhällsbetydelse. Det blev avgörande för hans beslut att bli klubben största sponsor någonsin. Enskede IK får ett miljonbelopp årligen de närmaste sex åren av Conny och hans familjeföretag.

Pengarna ska möjliggöra för EIK att växla upp sina befintliga satsningar på Enskedemodellen, som ligger till grund för all verksamhet inom föreningen, där målsättningen är att behålla många spelare från de egna leden i dam- och herrlaget.

- Vi har höga ambitioner med verksamheten där vi hittills har jobbat med begränsade resurser och ideella krafter. Den satsning som RYK GROUP nu gör på oss, skapar helt nya möjligheter att, kommenterar Pontus Gustafsson, vice ordförande i EIK.

Han själv bor i Enskede

Bakom RYK GROUP finns ägaren och Enskedebon Conny Ryk, som själv har barn i verksamheten. Han ser framför allt att EIK fyller en viktig samhällsfunktion a via en samlingsplats och en meningsfull fritid i området.

 - EIK erbjuder så mycket mer än bara fotboll, klubben är en viktig sammanhållande faktor mellan unga och föräldrar i området. målet är att få så många som möjligt att fortsätta hitta glädjen i fotbollen även i de övre tonåren, säger Conny Ryk. 

 - Samtidigt poängterar Conny Ryk vikten av att det också finns en fungerande elitförberedande verksamhet så att EIK kan hålla kvar unga talanger och utveckla dessa vidare.

 Avtalet träder i kraft med omedelbar verkan. Vid sidan av huvudsponsorn RYK GROUP har EIK sedan tidigare en rad sponsorer och partners som ICA BEA Kvantum, Stadium, Adidas, Makab, Kakelspecialisten med flera.

EIK bidrar till en livslång glädje och engagemang via en god fotbollsutveckling och skapa förutsättningar för att så många som möjligt spelar och engagerar sig så länge som möjligt. Enskedemodellen baseras på forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet kring spelarutveckling samt barns och ungdomars psykiska, fysiska och sociala utveckling. 2016 prisades EIK som Årets barn- och ungdomsförening av Svenska Fotbollförbundet.

 Enskedemodellen

 1. Sveriges trevligaste förening, alla ska agera respektfullt och vänligt mot varandra

2. Så många som möjligt så länge som möjligt, alla som vill spela fotboll är välkomna

3. Gedigen fotbollsutbildning, kunniga och utbildade ledare som får rätt stöd

4. Ambitionsindelning, en sen selektering görs dvs först vid 16 års ålder

5. Multiidrottande, det ses som positivt att spelarna ägnar sig åt fler aktiviteter

6. Social trygghet och individens utveckling, EIK eftersträvar en trygg och social miljö där alla är välkomna och där alla ska få spela

7. En inkluderande och jämställd förening, en förening för alla

8. Rimliga kostnader och EIK:s sociala fond, möjliggör att alla får vara med oavsett ekonomi

9. Stöttande föräldraskap, föräldrar ska följa den värdegrund EIK står för

10. Kontinuerlig utvärdering, för att löpande kunna utveckla EIK till att bli bättre

Fakta

 Om RYK GROUP

En familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag med ett tydligt tillväxtfokus. RYK GROUP har en långsiktig ägarhorisont och gedigen historik när det kommer till att bygga och förvalta framgångsrika bolag.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.