Conny och favoritklubben i unik sponsring

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Conny Ryk bor själv i Enskede och har barn i verksamheten. Han är väl medveten om klubbens samhällsbetydelse. Det blev avgörande för hans beslut att bli klubben största sponsor någonsin. Enskede IK får ett miljonbelopp årligen de närmaste sex åren av Conny och hans familjeföretag.

Pengarna ska möjliggöra för EIK att växla upp sina befintliga satsningar på Enskedemodellen, som ligger till grund för all verksamhet inom föreningen, där målsättningen är att behålla många spelare från de egna leden i dam- och herrlaget.

- Vi har höga ambitioner med verksamheten där vi hittills har jobbat med begränsade resurser och ideella krafter. Den satsning som RYK GROUP nu gör på oss, skapar helt nya möjligheter att, kommenterar Pontus Gustafsson, vice ordförande i EIK.

Han själv bor i Enskede

Bakom RYK GROUP finns ägaren och Enskedebon Conny Ryk, som själv har barn i verksamheten. Han ser framför allt att EIK fyller en viktig samhällsfunktion a via en samlingsplats och en meningsfull fritid i området.

 - EIK erbjuder så mycket mer än bara fotboll, klubben är en viktig sammanhållande faktor mellan unga och föräldrar i området. målet är att få så många som möjligt att fortsätta hitta glädjen i fotbollen även i de övre tonåren, säger Conny Ryk. 

 - Samtidigt poängterar Conny Ryk vikten av att det också finns en fungerande elitförberedande verksamhet så att EIK kan hålla kvar unga talanger och utveckla dessa vidare.

 Avtalet träder i kraft med omedelbar verkan. Vid sidan av huvudsponsorn RYK GROUP har EIK sedan tidigare en rad sponsorer och partners som ICA BEA Kvantum, Stadium, Adidas, Makab, Kakelspecialisten med flera.

EIK bidrar till en livslång glädje och engagemang via en god fotbollsutveckling och skapa förutsättningar för att så många som möjligt spelar och engagerar sig så länge som möjligt. Enskedemodellen baseras på forskning, vetenskap och beprövad erfarenhet kring spelarutveckling samt barns och ungdomars psykiska, fysiska och sociala utveckling. 2016 prisades EIK som Årets barn- och ungdomsförening av Svenska Fotbollförbundet.

 Enskedemodellen

 1. Sveriges trevligaste förening, alla ska agera respektfullt och vänligt mot varandra

2. Så många som möjligt så länge som möjligt, alla som vill spela fotboll är välkomna

3. Gedigen fotbollsutbildning, kunniga och utbildade ledare som får rätt stöd

4. Ambitionsindelning, en sen selektering görs dvs först vid 16 års ålder

5. Multiidrottande, det ses som positivt att spelarna ägnar sig åt fler aktiviteter

6. Social trygghet och individens utveckling, EIK eftersträvar en trygg och social miljö där alla är välkomna och där alla ska få spela

7. En inkluderande och jämställd förening, en förening för alla

8. Rimliga kostnader och EIK:s sociala fond, möjliggör att alla får vara med oavsett ekonomi

9. Stöttande föräldraskap, föräldrar ska följa den värdegrund EIK står för

10. Kontinuerlig utvärdering, för att löpande kunna utveckla EIK till att bli bättre

Fakta

 Om RYK GROUP

En familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag med ett tydligt tillväxtfokus. RYK GROUP har en långsiktig ägarhorisont och gedigen historik när det kommer till att bygga och förvalta framgångsrika bolag.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

All mat som blir över från Blodomloppet Stockholm den 13-14 juni skaskänkas till akutboenden i staden redan samma kväll. Initiativet, som görs i samarbete med Stockholms Stadsmission och DB Schenker, innebär att fler människor som lever i utsatthet kan äta sig mätta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Expressen har tagit ett nytt, kreativt grepp.  Med början på onsdagen inleds  den nya podden:  "Läget". Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter. Där finns Sport men också nöje, krim, politik och längre fördjupningar. 

– Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.