"De fick tag på en persons bank-id!"

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Eslövs IK finns ett antal lag för i synnerhet flickor. Nu drabbas lagen när pengarna saknas.

 

Ungdomslagens konton är tömda, pengar saknas precis när alla serier ska starta.

– Det var vår buffert för den här och kommande säsonger, berättar Lisbeth för Sydsvenska Dagbladet.

En tragisk historia är avslöjad.  Vägen in var ett kapat bank-id. En person i föreningen utsattes för ett bedrägeri, och på den vägen kom förövarna även över klubbens tillgångar.

– Den personen mår väldigt, väldigt dåligt just nu, säger Lisbeth Larsson.

Samtalet från bankens säkerhetsavdelning kom som en chock. Nylige hade bedragare tagit sig in på Eslövs IK:s bankkonton och tömde i stort sett allt 

Lisbeth Larsson ställdes inför fakta. Klubben var i det närmaste ruinerad. 

– Det har varit insättningar och uttag mellan ungdomslagens konton och vårt huvudkonto och sedan har pengarna flyttats ut till en och samma mottagare, berättar Lisbeth Larsson i Sydsvenskan.

Eslövs IK är en klubb för tjejhandboll på orten och lockar många ungdomar. Ett antal lag ingår i verksamheten, var och ett med sina aktiviteter med olika arrangemang.

– Det känns fruktansvärt trist. Ett lag hade planerat att åka till Prag i vår. Det var inte roligt att på ett föräldramötet berätta att de får börja från noll.

Klubben har bara ett par tränare avlönade och spelarna har endast en minimal ersättning- så lönedelen är begränsad

– Annars gör vi allt ideellt. Därför känns det extra deppigt. Vi försöker hålla nere våra kostnader. Det som har blivit taget är det vi har lyckats spara. Det var vår buffert för den här och kommande säsonger.

Lisbeth Larsson försöker att vara hoppfull och se ljust på framtiden. Hon får stöd från boende i Eslöv och från föräldrar till barn som är aktiva i klubben

–  Tur i oturen, berättar hon, var att man inte hade gjort utskicket om den stundande säsongens medlemsavgifter.

– Nu har vi vädjat att ”Snälla, betala era medlemsavgifter så snart ni kan”. Våra serier startar ju nu i september, då tillkommer domarkostnader och mycket annat.

Parallellt med det har klubben startat en insamling, med hopp om stöd från sponsorer och supportrar.

Polisen har inlett en utredning och i klubben vill man behålla ett visst hopp om att få pengarna tillbaka.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen