"De fick tag på en persons bank-id!"

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Eslövs IK finns ett antal lag för i synnerhet flickor. Nu drabbas lagen när pengarna saknas.

 

Ungdomslagens konton är tömda, pengar saknas precis när alla serier ska starta.

– Det var vår buffert för den här och kommande säsonger, berättar Lisbeth för Sydsvenska Dagbladet.

En tragisk historia är avslöjad.  Vägen in var ett kapat bank-id. En person i föreningen utsattes för ett bedrägeri, och på den vägen kom förövarna även över klubbens tillgångar.

– Den personen mår väldigt, väldigt dåligt just nu, säger Lisbeth Larsson.

Samtalet från bankens säkerhetsavdelning kom som en chock. Nylige hade bedragare tagit sig in på Eslövs IK:s bankkonton och tömde i stort sett allt 

Lisbeth Larsson ställdes inför fakta. Klubben var i det närmaste ruinerad. 

– Det har varit insättningar och uttag mellan ungdomslagens konton och vårt huvudkonto och sedan har pengarna flyttats ut till en och samma mottagare, berättar Lisbeth Larsson i Sydsvenskan.

Eslövs IK är en klubb för tjejhandboll på orten och lockar många ungdomar. Ett antal lag ingår i verksamheten, var och ett med sina aktiviteter med olika arrangemang.

– Det känns fruktansvärt trist. Ett lag hade planerat att åka till Prag i vår. Det var inte roligt att på ett föräldramötet berätta att de får börja från noll.

Klubben har bara ett par tränare avlönade och spelarna har endast en minimal ersättning- så lönedelen är begränsad

– Annars gör vi allt ideellt. Därför känns det extra deppigt. Vi försöker hålla nere våra kostnader. Det som har blivit taget är det vi har lyckats spara. Det var vår buffert för den här och kommande säsonger.

Lisbeth Larsson försöker att vara hoppfull och se ljust på framtiden. Hon får stöd från boende i Eslöv och från föräldrar till barn som är aktiva i klubben

–  Tur i oturen, berättar hon, var att man inte hade gjort utskicket om den stundande säsongens medlemsavgifter.

– Nu har vi vädjat att ”Snälla, betala era medlemsavgifter så snart ni kan”. Våra serier startar ju nu i september, då tillkommer domarkostnader och mycket annat.

Parallellt med det har klubben startat en insamling, med hopp om stöd från sponsorer och supportrar.

Polisen har inlett en utredning och i klubben vill man behålla ett visst hopp om att få pengarna tillbaka.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.