Den sanslösa tv-lördagen

Sportutbudet i tv på lördagen slår alla rekord, åtminstone om du är fotbollsfan. Det blir nära tio timmar med direktsändning toppfotboll, svensk som engelsk och framför allt mötet Manchester United-Arsenal i Premier League.

En typisk helg i dagens tv-värld, kan någon tycka. Nej, den här helgen är utbudet värre än värst. Utöver alla kanaler pumpar också Viasat och Eurosport, men det är i första hand Canal+ som laddar. Klockan 13.30 på Canal+ hälsar Lasse Granqvist, Richard Henriksson och Peter Henriksson välkommen till Premier League Lördag. Sju timmar och tre toppmatcher senare är det tackohej.

Först ut tar obesegrade Chelsea, tre raka segrar, emot nykomlingarna Burnley, som har två raka segrar. Därefter följer Johan Elmanders Bolton mot Liverpool. Är det dags för Elmander att göra sitt första mål i Premier League sedan 13 december? Och till sist – säsongens första supermöte: Manchester United-Arsenal.

De fotbollsentusiaster med tillgång till extrakanalerna i Canal+ kan också se Tottenham-Birmingham samt Blackburn-West Ham. 

Canal+ fullföljer sedan helgen med tre engelska matcher, Portsmouth-Manchester City, Everton-Wigan, Aston Villa-Fulham, på söndagen samt det holländska mötet Groningen-PSV Eindhoven och kanske framför allt IFK Göteborg-Elfsborg.

Därtill sänder Svt 2 dryga tre timmar på lördagen och två timmar på söndagen från Finnkampen i friidrott.

TV4 har också bullat upp. Som om det inte vore nog med fotboll på lördagen sänds AIK – Trelleborg, liksom sista matchen i grupp A vid damernas EM, dessutom två matcher från La Liga, Real Madrid-Deportivo och Real Zaragoza-Tenerife. På söndagen blir det mera damfotboll från EM samt tre matcher från Spanien, Osasuna-Villarreal, Valencia-Sevilla och Almeria-Valladolid.

Asus (inte verifierad)

lör, 2009-08-29 14:33

1. Oändligt med sport

Det har t o m blivit FÖR MYCKET sport på TV. Nu kommer man aldrig ut ur dörren typ.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Äntligen blir det rejäla tag mot svenskar som inte har vaccinerat sig. Till större evenemang är de inte välkomna.

”De bör stanna hemma”, meddelar Folkhälsomyndigheten och generaldirektör Johan Carlson och är rak i sitt budskap:

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Tillsammans med Svenska Spel gör Svenska Ishockeyförbundet nu en flick- och damsatsning som bland annat innehåller utökat stöd för Damkronorna, riktat stöd till DamEttan, ett juniorslutspel samt en satsning på målvaktstalanger.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Inte nog med alla tv-kanaler som slåss om rättigheterna att få sända från all sköns sport. Nu gör sig tidningarna allt mer gällande här. Senaste exemplet - Expressen köper rättigheterna till den franska toppligan i fotboll, Ligue 1. Samtliga matcher med superstjärnorna Messi, Neymar och Mbappé sänds live på Expressens plattformar med start redan på söndag.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.