Den sanslösa tv-lördagen

Sportutbudet i tv på lördagen slår alla rekord, åtminstone om du är fotbollsfan. Det blir nära tio timmar med direktsändning toppfotboll, svensk som engelsk och framför allt mötet Manchester United-Arsenal i Premier League.

En typisk helg i dagens tv-värld, kan någon tycka. Nej, den här helgen är utbudet värre än värst. Utöver alla kanaler pumpar också Viasat och Eurosport, men det är i första hand Canal+ som laddar. Klockan 13.30 på Canal+ hälsar Lasse Granqvist, Richard Henriksson och Peter Henriksson välkommen till Premier League Lördag. Sju timmar och tre toppmatcher senare är det tackohej.

Först ut tar obesegrade Chelsea, tre raka segrar, emot nykomlingarna Burnley, som har två raka segrar. Därefter följer Johan Elmanders Bolton mot Liverpool. Är det dags för Elmander att göra sitt första mål i Premier League sedan 13 december? Och till sist – säsongens första supermöte: Manchester United-Arsenal.

De fotbollsentusiaster med tillgång till extrakanalerna i Canal+ kan också se Tottenham-Birmingham samt Blackburn-West Ham. 

Canal+ fullföljer sedan helgen med tre engelska matcher, Portsmouth-Manchester City, Everton-Wigan, Aston Villa-Fulham, på söndagen samt det holländska mötet Groningen-PSV Eindhoven och kanske framför allt IFK Göteborg-Elfsborg.

Därtill sänder Svt 2 dryga tre timmar på lördagen och två timmar på söndagen från Finnkampen i friidrott.

TV4 har också bullat upp. Som om det inte vore nog med fotboll på lördagen sänds AIK – Trelleborg, liksom sista matchen i grupp A vid damernas EM, dessutom två matcher från La Liga, Real Madrid-Deportivo och Real Zaragoza-Tenerife. På söndagen blir det mera damfotboll från EM samt tre matcher från Spanien, Osasuna-Villarreal, Valencia-Sevilla och Almeria-Valladolid.

Asus (inte verifierad)

lör, 2009-08-29 13:33

1. Oändligt med sport

Det har t o m blivit FÖR MYCKET sport på TV. Nu kommer man aldrig ut ur dörren typ.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.