Eurosports anlitar experter

Marie-Helen ”Billan” Östlund, ”Peja” Lindholm, Anders Hedberg och Aprilia Hägglöf är fyra experter som förstärker Eurosport under OS i Vancouver.

Det finns fortfarande platser kvar att kämpa om i den svenska OS-truppen men Eurosport har nu spikat sitt lag för Vancouver. Kanalen gör en påkostad satsning.

I uppställningen finns för Eurosporttittarna välkända namn men även spännande nyförvärv som ”Billan” Östlund i längdåkning, ”Peja” Lindholm i curling, Anders Hedberg i ishockey och Aprilia Hägglöf i snowboard.

Eurosport sänder dygnet runt från Vancouver. Samtliga 15 olympiska idrotter sänds och i alpint, backhoppning, konståkning, längdåkning, nordisk kombination och skidskytte direktsänds alla tävlingar.

En internationell redaktion bestående av 50 personer på plats ser till att de dagliga nyhetsmagasinen Olympic Countdown, Olympic Finish Line och Olympic Breakfast har rykande färska intervjuer och reportage.


Fakta

Kommentatorer  och experter på Eurosport under vinter-OS

Alpint: Håkan Bergholtz, Mats Ericsson och Martin Hansson (expert)

Backhoppning & Nordisk kombination: Marit Nybelius

Bob & rodel: Per-Anders von Schéele

Curling: Paul Ahlgren och Peter ”Peja” Lindholm

Freestyle: Petter Levin och Patrik Sundberg (expert)

Invigning & avslutning: Håkan Bergholtz

Isdans: Ulla Örnmarker och Karin Skarstedt

Ishockey: Mats Larsson och Anders Hedberg (expert)

Konståkning: Camilla Sylvan, Niklas Hogner (expert) och Cecilia Willberg (expert)

Längdskidor: Roberto Vacchi och Marie-Helen ”Billan” Östlund (expert)

Short Track & Skridsko: Kenth Borgström

Skidskytte: Karin Svingstedt och Henrik Forsberg (expert)

Snowboard: Petter Levin och Aprilia Hägglöf (expert)

Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.