Eurosports anlitar experter

Marie-Helen ”Billan” Östlund, ”Peja” Lindholm, Anders Hedberg och Aprilia Hägglöf är fyra experter som förstärker Eurosport under OS i Vancouver.

Det finns fortfarande platser kvar att kämpa om i den svenska OS-truppen men Eurosport har nu spikat sitt lag för Vancouver. Kanalen gör en påkostad satsning.

I uppställningen finns för Eurosporttittarna välkända namn men även spännande nyförvärv som ”Billan” Östlund i längdåkning, ”Peja” Lindholm i curling, Anders Hedberg i ishockey och Aprilia Hägglöf i snowboard.

Eurosport sänder dygnet runt från Vancouver. Samtliga 15 olympiska idrotter sänds och i alpint, backhoppning, konståkning, längdåkning, nordisk kombination och skidskytte direktsänds alla tävlingar.

En internationell redaktion bestående av 50 personer på plats ser till att de dagliga nyhetsmagasinen Olympic Countdown, Olympic Finish Line och Olympic Breakfast har rykande färska intervjuer och reportage.


Fakta

Kommentatorer  och experter på Eurosport under vinter-OS

Alpint: Håkan Bergholtz, Mats Ericsson och Martin Hansson (expert)

Backhoppning & Nordisk kombination: Marit Nybelius

Bob & rodel: Per-Anders von Schéele

Curling: Paul Ahlgren och Peter ”Peja” Lindholm

Freestyle: Petter Levin och Patrik Sundberg (expert)

Invigning & avslutning: Håkan Bergholtz

Isdans: Ulla Örnmarker och Karin Skarstedt

Ishockey: Mats Larsson och Anders Hedberg (expert)

Konståkning: Camilla Sylvan, Niklas Hogner (expert) och Cecilia Willberg (expert)

Längdskidor: Roberto Vacchi och Marie-Helen ”Billan” Östlund (expert)

Short Track & Skridsko: Kenth Borgström

Skidskytte: Karin Svingstedt och Henrik Forsberg (expert)

Snowboard: Petter Levin och Aprilia Hägglöf (expert)

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen