Uppladdning inför New York Marathon

Löparprogrammet "Sverige springer" är tillbaka med en ny säsong i TV4 Sport. Nu får Kajsa Bergqvist en roll i programmet, inte minst därför att siktar mot New York Marathon.

Programledaren Andreas Odén och experten Anders Szalkai fortsätter att ge konkreta tips och träningsråd till utövare i en av Sveriges största folkrörelser - löpning. Säsongsstart sker kommande tisdag i TV4Sport. Sport.

- Det känns otroligt roligt att komma igång med en ny säsong. Jag fick blodad tand för löpning under vårsäsongen och nu har jag en utmaning, i NYC Marathon, som jag inte kan låta bli att anta, säger Andreas Odén.

Maratonloppet i New York är även Kajsa Bergqvists stora löparmål i år och under hösten får tittarna följa hennes noggranna förberedelser mot folkfesten 7 den november.

Tittarna får nyttiga råd och hjälp med träningsprogram av experten Anders Szalkai, en av Sveriges mest meriterade maratonlöpare.

- Mycket i programmet handlar om Andreas och Kajsas satsningar på NYC Marathon i höst, men jag har laddat upp med löpskolning och träningstips för alla, även för dem som inte har så extrema mål med sin löpning som de, säger Anders Szalkai.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.