MTG ska övertyga med jättepaket från OS

Åtta av tio svenskar tror fortfarande att SVT ska sända vinter-OS i Sotji 2014. När det i själva verket är MTG och deras kanaler. Alltså i kommersiella kanaler och inte i SVT som har sänt OS i 60 år. Nu lockar MTG med ett rekordstort utbud.
Bolsjoj-hallen tar 12 000 åskådare och här ska OS-hockeyn spelas. Foto: Viktor Nummelin, TT Nyheter


Om inte förr så blev nu MTG:s ansvariga övertygade av TNS-Sifo:s undersökning om vinter-OS i Sotji 2014. Undersökningens viktigaste fråga  - vet du vilka tv-kanaler som sänder vinter-OS?

SVT är borta

Åtta av tio tror att det är SVT1 och/eller SVT2 och en stor andel svarar TV4.

Endast 5 procent har angett Viasat Sports kanaler...

Så det står helt klart - svenskarna har inte förstått innebörden av att Viasat förvärvade de exklusiva sändningsrättigheterna för både vinterspelen i Sotji 2014 och sommarspelen i Rio 2016.

Rekordmånga timmar

En kommersiell kanal tar över OS-bilderna och det innebär att tittarna behöver betala för att följa allt vad som sker.

Viasat vill få tittarna att se ett ökat värde via 1 300 sändningstimmar vilket är mer från ett vinter-OS än någonsin tidigare. Det bästa från vinterspelen kommer att sändas på MTG:s breda kanaler där TV3, TV6, TV8 och TV10 finns till förfogande.

Och så framhålls att allt direktsänds, utan reklam, på Viasat Sportkanalerna. Och med hjälp av onlinetjänsten Viaplay erbjuds tittaren möjlighet att följa spelen i direktsändning var man vill genom datorn, mobilen, surfplattan eller spelkonsollen.

SVT har sänt i 60 år

Erik Westberg, ansvarig för Viasat OS, medger:

- Det här visar att vi har ett gediget arbete framför oss att förklara för svenskarna hur de kommer ta del av OS i TV-rutan framöver.

- Jag förstår att man tror att SVT kommer sända OS, eftersom de har har gjort det de senaste 60 åren.

Han intygar att man på MTG är enormt taggade inför OS.

- Vi ska leverera en fantastisk upplevelse för TV-tittarna.

Stjärnorna ska locka

MTG har insett att en väg att nå bra tittarsiffror och nå uppskattning är att värva folkkära före detta stjärnor. Därför är kontrakt skrivna med Per Elofsson, Anja Pärsson, Carolina Klüft, Anette Norberg och Emelie Öhrstig.  Fler lär komma.

MTG och SOK har också blivit partners på kuppen.

- Att MTG köpt rättigheterna har öppnat för ett helt nytt samarbete  mellan oss båda för  att lyfta intresset för OS och OS-idrotterna även mellan spelen. Tillsammans  vill vi ge fler chansen att lära känna de annars mindre exponerade idrotterna och deras profiler, säger Stefan Lindeberg, ordförande i SOK.

Fakta

Så tittar vi på TV-sport

Att titta på sport på TV gör många, 41 procent svarar att de tittar minst en gång i veckan medan 22 procent  svarar att de tittar när det är OS, VM eller EM i folkkära sporter såsom fotboll, hockey och handboll. 37 procent svarar att de inte tittar på sport på TV.

Av de som sagt att de ser på sport på TV, regelbundet eller vid större evenemang, svarar 33 procent  att det viktigaste när de tittar är att reklamen inte tar för stor plats på bekostnad av viktiga idrottshändelser eller studiodiskussioner.

26 procent svarar att det viktigaste är att sändningarna håller hög kvalitet gällande bild, ljud, experter och reportage. 22 procent tycker att det är viktigt att det finns ett stort utbud så att man kan se sina favoritsporter.

Helena (inte verifierad)

tis, 2013-10-08 08:30

1. OS i TV allas rätt då det ska stå för fred och MTG bör skämmas!

Vissa saker såsom OS och julens Kalle Anka har lång tradition och bör av det naturliga skälet ligga på SVT. Ni borde skämmas som går o förstör!!!! Pinsamma och patetiska är vad detta är! Nu drabbas svaga och gamla med små plånböcker! Dessutom väcker ert agerande min avsmak så era kanaler kan vi leva utan! Skapa nytt eget! Låt bli våra traditioner!

Helena (inte verifierad)

tis, 2013-10-08 10:04

2. Övertyga med jättepaket.... Patetiskt av MTG

Hur skall man övertyga med ett jättepaket då detta fortfarande drabbar äldre otekniska, fattiga samt de som tex ligger på sjukhus där utbudet begränsas. OS står för fred och kärlek och för alla att ta del och glädje av men inte här inte! Här gäller girighet och coolaste kör över för att tjäna ytterligare pengar... Kan man aldrig vara nöjd och storsint och tänka påtradition och kärlek?!?!

Nejson (inte verifierad)

tis, 2013-10-08 10:13

3. Idrotten är förloraren

Tror helt klart att inblandade förbund/grenar är förlorare i detta. Är det någon som realistiskt tror att den "stora massan" kommer att lätta rejält på lädret och hoppa in i MTG/Viasat:s snåriga programpaket för att se OS? Det kommer att bli en riktig folkstorm när det går upp för den "stora massan" att det inte bli något OS i rutan. Såklart att OS-basen är nöjd, de har väl fått slantar av MTG/Viasat? om inte är ju Lindeberg rätt insnöad tyvärr, blir klart mindre exponerat till den "stora massan" trots möjligen många flera timmar som visas från OS, då det är ofantligt färre som kan se sändningarna.

Gräsroten (inte verifierad)

tis, 2013-10-08 18:57

4. Olymisk TV-katastrof

Det finns ju många, inte minst äldre, som bara har markkanalerna. Där finns kanal 6, kommer MTG att ge oss det vi brukar ha fått via TV1 eller TV2, så kan de komma undan med skinnet i behåll - om ändå delvis avslitet. Men jag fruktar att OS blir en katastrof för oss tittare. De får plocka in så många gamla stjärnor de vill, men det är ändå de rutinerade reportrarna som är viktiga. När Stefan Lindberg uttalar sig är det litet av biskop Brasks: Härmed är jag nödd och tvungen. Bered er på den största TV-stormen någonsin. Leve Sammarach som ansåg att OS skulle ses i de stora nationella kanalerna.

Helena (inte verifierad)

tis, 2013-10-08 19:55

5. Med andra ord MTG / Viasat försämrar Sveriges framtida OS hopp

Nejson har helt rätt. Genom detta kundmonopolpå OS kommer Även många barn och framtida ev OS kandidater missa att få ta del och lära av utbudet idrotter samt få se och känna önskan/ sporre / längtan att nå dit. Då försvinner moroten för den som sportar. Sveriges riksdag och regering borde reagera och värna att OS skall kunna ses av alla då friskvård och motion gynnar produktivitet och därmed landet.

Annika Johnsson (inte verifierad)

lör, 2013-10-12 13:00

6. os

Detta är djupt sorgligt! Alla vi som älskat OS och nu inte kommer att kunna se detta utan att först betala för att få titta på reklam, hur är detta möjligt? Det kommer att bli som med Ishockeyvm, när de la sina matcher i TV3 så slutade de vara det stora svenska landslaget som förr fick eskort av JASplan när det blev guld. Det skulle aldrig hända idag för de inte har inte längre den folkliga förankringen som SVT ger.

Helena (inte verifierad)

lör, 2013-10-12 13:09

7. Bojkotta MTG helt! Markera OS åt folket!

MTG förstör så VI= det svenska folket, bör agera kraftfullt och enat! Vårt svar bör bli vägra MTG och sprida detta på Facebook! OS åt alla bör vara en självklarhet!

Lars Andersson (inte verifierad)

lör, 2013-10-12 14:02

8. os

Tror det är idrotten som förlorar mest på det, när ishockeyn bytte kanal märktes det bl.a. på jobbet hur intresset dök, jag är rädd samma sak men med ännu värre konsekvenser för vintersporterna som inte har samma publika stöd som hockeyn

Göran Axell (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 14:41

9. OS-sändningarna i TV

Inte förvånande att OS-sändningarna hamnar i kommersiella kanaler. Idrotten är ju numera bara en fråga om pengar. Löften om möjlighet att se OS reklamfritt är ju bara skitsnack och inget annat. Se hur det blev när TV 4 sände världskuppen i skidskytte - reklam mitt i loppen. Vill spy åt den förbannade reklamen. Den där Stefan Lindeberg på SOK är ju en idrottens förrädare. Men som sagt det är ju bara pengar i allt nu. Klart att idrottsstjärnorna ställer upp som kommentatorer för pengar så är det ju bara. Det är ju horribelt att betala 7000 - 15000 kr/året för OS och sedan få dras med den förbannade reklamen hela året i övrigt. - 77-åring som alltid gillat idrott

Todde (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 19:28

10. Detta kommer att bli grymt bra

Jag ser mycket sport på TV och Viasat visar gång på gång att de kan modern sport-TV. Champions Leauge, Golf, Amerikansk Fotboll för att inte tala om Hockey är grymma sändningar med kunniga kommentatorer och studio med experter. Allt nytt är inte bra och all förändring är inte förbättring, men detta ser jag fram emot mer oftare och bättre är min tro att MTG kommer att leverera.

Helena (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 19:33

11. Kul att de gör något bra. Du

Kul att de gör något bra. Du beskriver just "icke" OS grenar. Tyvärr ändrar det inte min syn att OS bör kunna ses av hela Svenska folket! Det är många grenar i OS och de visas då inte frekvent någonstans. Dessutom bör tjejspirter få större plats och bättre respekt.

Göran Axell (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 19:50

12. OS-sändningarna i TV

Såg just på SVT:s Sportnytt att SVT får sända OS för handikappade. Typiskt att MTG inte lägger beslag på det. För det finns ju inga pengar i det!

Helena (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 19:57

13. Ytterligare ett lågvattensmärke av MTG

Är man förvånad? Nej! Jag skriver bara en sak och menar det. De som tävlar Paralympics förtjänar ännu mer tid i rutan och respekt! men, men det är nog för mycket att begära att pengakåta tv- bolag skall förstå, respektera och offra tid på dem. moral och empati saknar de ju helt. Bojkotta MTG! OS åt alla!

Göran Hartmann (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 20:01

14. Förstår inte vad det är med

Förstår inte vad det är med oss här i Sverige. OS är en kommersiell företeelse från start till mål. OS skulle inte kunna fungera eller kunna arrangeras över huvudtaget om det inte vore för alla kommersiella aktörer som bidrar till att finansiera spelen genom att de köper sändningsrättigheter mm. Inse att det behövs kommersiella aktörer som bidrar till att finansiera denna otroliga happening. Att man här i Sverige tror att idrotten utanför Sveriges gränser drivs i någon ideell godhet har inte reflekterat speciellt mycket. MTG genom Viasat erbjuder ju alla möjligheter till tittarna. Allt direktsänds utan reklam, på Viasat Sportkanalerna om man tycker att reklamen är störande. Med hjälp av onlinetjänsten Viaplay erbjuds tittaren möjlighet att följa spelen i direktsändning var man vill genom datorn, mobilen, surfplattan eller spelkonsollen snacka om valmöjligheter. SVT i all ära men inte fan ger det mer pengar till SOK och Svensk idrott, det behövs pengar för att våra Svenska idrottsutövare skall kunna vara konkurrenskraftiga också. MTG och Viasat har erbjudit sig att betala mer pengar än SVT, för att få rätten att sända OS i TV. Viasat har även om man skall tro SOK haft ett erbjudande som gör deras erbjudande mer intressant för Svenska Olympiska Kommitten och de aktiva. De aktiva har också mycket att vinna på ett bra TV upplägg för deras karriär är beroende av att det finns kommersiella aktörer som vill satsa och sponsra deras ansträngningar. Så ett bra mediaupplägg ger Sveriges aktiva i slutändan förhoppningsvis starkare sportsliga förutsättningar.

Göran Axell (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 20:19

15. Hej Göran H. Sanningen är väl

Hej Göran H. Sanningen är väl den som du säger det är pengar och åter pengar som det handlar om. Men tala då inte om idrott, dom som deltar är ju endast med i en kringresande cirkus. Titta på fotbollen det finns ju ingen klubbkänsla kvar då de allsvenska lagen har massor av inköpta spelare, golfen kan man ju tjäna massor av miljoner på att putta en liten boll i ett hål, Bolt skall ju ha miljoner för att ställa upp i ett lopp, Zlatan som för visso är duktig men är han värd över hundra miljoner i årslön, klubbar blir aktiebolag etc. Kom inte och snacka om idrott den tiden är förbi. Skall vi då via kommersiella TV-bolag stoppa ännu fler miljoner i dessa cirkusartisters plånböcker - nej det är något sjukt över det hela. SOK börsintroduceras väl när som helst kan jag tro!

Göran Hartmann (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 21:00

16. Ja du Göran Axell vad skall

Ja du Göran Axell vad skall man säga, idrotten ser annorlunda ut idag, framförallt utanför Sveriges gränser. Om det är bra eller dåligt kan man naturligtvis tycka om. Utanför Sveriges gränser så är toppidrott en del av underhållningsindustrin och inte en folkhemsmodell. Så det finns en kulturell betingad svårighet som gjort att Sverige har tappat en hel del de senaste 20-25 åren. Visst jag kan hålla med om att det är sjuka pengar det handlar om men att pengarna är så stora är även ett mått på att det finns en gigantisk marknad (människor) som gärna konsumerar idrott. Det är många människor som vill följa sitt lag eller en enskild idrottare. Zlatans lön är stor absolut men jag tror inte han tjänar en bråkdel av vad han genererar, för hans kostnad i PSG ingår säkerligen i någon form av kalkyl också. Men för att återknyta till artikeln här om MTG´s förvärv av sändningsrättigheterna till OS i Sotli 2014 helt allvarligt vem skall ta notan för OS i framtiden om inte de kommersiella aktörerna gör det, FN´s medlemsstater? För någon måste ju betala för att denna happening skall kunna arrangeras utan några kommersiella insatser och för att kunna sändas i statskontrollerade medier. För mig är valet enkelt är idrotten finansierad av de som är intresserad så är det att föredra kan jag tycka och så ser det ut idag när det gäller OS vill jag se OS kan jag se det i MTG´s breda kanaler TV3, TV6, TV8 och TV10. Vill jag se OS utan reklamavbrott ja då tecknar jag ett abonnemang hos Viasat Sport eller Viaplay och betalar för att slippa reklamen. Vill jag inte se OS så slipper jag betala för det via tv licens eller skattsedel. Alla som vill kan ta del av OS i vart fall.

Gräsroten (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 22:36

17. Många blir blåsta

Göran! TV3, TV8 och TV 10 kan inte ses av de som har markbundna kanaler. Det gäller många äldre. Det gäller även sjukhus, ålderdomshem mm. OS blir en besvikelse för många och PENGARNA FÖR SÄNDNINGSRÄTTIGHETERNA GÅR INTE ALLS TILL SVERIGE OCH SVENSK IDROTT.

Helena (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 23:42

18. Ja du G. Hartmann så talar ett sant ego

Idrotten i Sverige går in som folksport. Dvs sport åt alla oavsett frisk eller funktionshindrad. Det bygger på att skapa god folkhälsa. Verkligheten är dock krassare och hårdare. Nyfattigdom ökar och allt fler slås ut. Alla har inte fet plånbok att köpa det du skriver om. Du må ha det gott ställt och skita i andra men det gör inte jag. OS bör finnas på SvT då alla kan se det oavsett plånbok eller om de ligger på sjukhus mm. Och du... Oavsett alls dina fina kanaler du kan köpa till så måste du betala tv- licens!

Helena (inte verifierad)

sön, 2013-10-20 23:44

19. Ja du G. Hartmann så talar ett sant ego

Idrotten i Sverige går in som folksport. Dvs sport åt alla oavsett frisk eller funktionshindrad. Det bygger på att skapa god folkhälsa. Verkligheten är dock krassare och hårdare. Nyfattigdom ökar och allt fler slås ut. Alla har inte fet plånbok att köpa det du skriver om. Du må ha det gott ställt och skita i andra men det gör inte jag. OS bör finnas på SvT då alla kan se det oavsett plånbok eller om de ligger på sjukhus mm. Och du... Oavsett alls dina fina kanaler du kan köpa till så måste du betala tv- licens!

Göran Hartmann (inte verifierad)

mån, 2013-10-21 12:26

20. Realist inte egoist

Jag sitter inte på svaret konstaterar bara att man bör förstå hur saker och ting förhåller sig innan man sätter igång och kritiserar de media bolag och kommersiella aktörer som syns runt och även faktiskt tar ansvar för OS. Sanningen är ju den att utan dessa aktörer skulle dagens OS format inte kunna arrangeras i dess nuvarande form. Ja jag påstår att utan deras pengar skulle inte OS finnas i dagens format och då skulle det ej heller finnas något OS att titta på. De som stoppar in pengarna gör det inte av välgörenhet utan det är en del i deras affärsidé därför att det finns en marknad som är villiga att konsumera tv som sänder idrott mot betalning och som kan paketeras på ett sätt som ger reklamintäkter. Den Svenska folkhälsan vad har den med OS att göra, väldigt lite anser åtminstone jag. Sverige är ett litet land men trångsyntheten är monumental det finns en verklighet utanför Sveriges nationsgränser, med länder som valt att organisera och finansiera sin idrott på andra sätt än den Svenska folkhemsmodellen. Vilka är vi att diktera villkoren för vad som är rätt eller fel. Att Sverige var ett av de länder som sent gav efter för reklam finansierade kanaler är också en sak som gjort att vi har en kulturellt betingad tröskel i förhållande till länder där TV mediet varit reklam finansierat under en längre tid. OS är en global företeelse som drar in enorma summor pengar från vilka, jo TV bolag, sponsorer och andra kommersiella aktörer, vem skall ta tag i frågan och säkerställa att det arrangeras på icke kommersiella grunder och att det är en mänsklig rättighet att få tillgång till OS sändningar. Är inte emot att OS skall kunna ses av alla men undrar bara vem skall ta det globala ansvaret för att det skall kunna bli en realitet. SVT räckte inte till för att köpa sändningsrättigheterna MTG och Viasat vann den fighten. SVT tyckte inte sig ha råd att betala de pengarna då det skulle få för stora konsekvenser för deras programtablå helt enkelt, jag tycker att SVT prioriterade rätt för det är deras uppgift att visa det breda utbudet av sport i Sverige det är därför vi betalar tv licensen. Så SVT får stå för det folkliga idrotts Sverige medan det mer kommersiellt gångbara sporterna deras sändningsrättigheter köps upp av mediebolag med ett mer kommersiellt finansierat utbud som reklam tv eller betal tv tjänster. Men snälla kalla mig inte egoist, jag är bara en realist om du läst det jag har skrivit. Kommer inte svara på några mer inlägg i den här frågan.

Göran Hartmann (inte verifierad)

mån, 2013-10-21 12:37

21. Blåsta är många

Gräsroten jag kan dela din poäng med många äldre och offentliga inrättningar såsom sjukhus mfl. Men alla kan se om man vill betala för det, så är det. Det är ju inte sämre eller mindre OS i Viasats kanaler det är ju mer okej det är inte gratis men det är inte Public Service, läs SVT heller det finansieras genom licenspengar eller en tv skatt. I de sporter i Sverige som är kommersiellt starka har det ju bevisligen varit så att tv-pengarna från sändningsrättigheterna bidragit starkt till klubbarna och ligornas ekonomiska utveckling allt annat är dravel. Att delta i ett OS är inte gratis för ett land TV pengarna tas in av IOK och fördelas sedan ut till IOK´s medlemsstater, så lägg ned tjatet om att de kommersiella krafterna sabbar Svensk idrott det är snarare som så att de är dom som ser till att Sverige kan hävda sig någorlunda fortfarande. Jag är förespråkare för en total avreglering av den Svenska idrotten ju snabbare desto bättre för Svensk idrotts konkurrenskraft i framtiden.

Gräsroten (inte verifierad)

mån, 2013-10-21 12:54

22. Ja, det vor ju intressant att

Ja, det vor ju intressant att se om pengarna från IOK till SOK ökat i och med MTG:s inträde... Du har nog heller inga siffror på detta. Men det är klart att de förbund som själva säljer rättigheter kan öka inkomsterna. Tror dock inte att svensk ishockey tjänade speciellt mycket på de år VM gick i trean. Däremot degraderades VM i fråga om intresset för hela svenska folket, ett kraftigt fall. OS är ett gemensamt mästerskap för de flesta sporter och borde sändas i de kanaler som når alla utan att man behöva gå in och köpa andra abonnemang som man inte är intresserad av.

Tobias (inte verifierad)

tis, 2013-10-29 20:31

23. Sport är pengar och det kan ingen stoppa

Visst är OS på SVT mycket tillgängligt och omges av en fantastisk tilläggsproduktion. SVT har hög kompetensnivå och erfarna medarbetare. Men, hur kan någon tro att det kommer att vara för evigt. Spelplanen ritas om och lagen i högsta TV-ligan är beroende av en Abramovitj och en fungerande affärsmodell. Jag håller med, det är fantastiskt att kolla på SVT men det är ju detsamma som att låta kommuner ute i landet driva verksamheter konkurrerar med privata näringsidkare, finansierat av skattepengar! Eftersom det moderna samhället drivs i formen marknadsekonomi så är det egentligen bedrövligt att låta SVT bestå, även om jag naturligtvis delar majoritetens uppfattning att de levererar fantastiskt bra TV! Använder mig av Smartphone, kollar idrott i mobilen, på datorn och TV. Ibland i min Nexus padda.. Kanske är det dock så att det går att värna ett visst TV utbud utifrån ett planekonomiskt tänk. Men hur ska vi i framtiden kunna reglera det? Går det och hur påverkar det i så fall vår framtid? Skulle gärna ta del av en utredning som presenterar möjliga/troliga konsekvenser av olika vägval i denna fråga.

Bertil Byström (inte verifierad)

sön, 2013-11-03 23:59

24. Inga problem

TV4 agerande i allmänhet och sporten i synnerhet har gjort att jag aldrig köper de tjänster/produkter TV4 och MTG sänder reklam för. Något jag hittills lyckats med i 6 år. Har i bland varit svårt men hittar alltid alternativ.

Gräsroten (inte verifierad)

tis, 2013-11-05 09:42

25. Väntar mig en debatt av orkanstyrka.

Jag såg nu i efterhand att Hartman skrivit att OS i dess nuvarande form inte skulle finnas om man inte fick höja TV-intäkterna. Då kommer förstås också frågan om det är bra att OS antagit så stora proportioner att alla inte kan arrangera. Satsningen i Sotji - över 300 miljarder - kan ju aldrig försvaras. Numera krävs det miljonstadsresurser för att arrangera ett vinter OS. Eller oljepengar som i Norge... Jag skulle nog helst se att det skulle räcka med en miljonstad för sommar-OS och en mindre stad för vinter-OS där befintliga anläggningar med marginella komplement räckte. Men det är ju en annan debatt. Räknar med, trots en del värvningar av både kommentatorer och stjärnor, en debattstorm - förlåt orkan - när alla ser hur det blir i vinter. Men å andra sidan är de mest drabbade kanske mer hovsamma och har inte så lätt att komma till tals. Om några dagar presenterar MTG sitt upplägg.

Otto (inte verifierad)

ons, 2013-11-06 00:10

26. Sanslöst...

..att folk ser fri tillgång till OS som någon form av mänsklig rättighet. OK, då ser jag det som en mänsklig rättighet att åka tåg gratis, få mat gratis osv osv. Inse att världen förändras, priser på sporträttigheter har gått upp kraftigt på grund av en ökad efterfrågan och då kan vissa aktörer inte längre hänga med. Det kallas marknadsekonomi och vill man försöka bromsa den med diverse listor så bör alla känna till att en s k lista med "skyddade evenemang" inte kommer ändra någonting. Alla större TV-aktörer i Sverige har kanaler som når de flesta hushåll och en lista kommer därmed bli mer eller mindre verkningslös. Ni som kritiserar, ta istället reda på fakta i målet. 1) Alla events av nationellt intresse kommer att gå på kanaler som kan ses av flertalet svenskar 2) MTG kommer att visa ALLT från OS, något SVT aldrig varit i närheten av 4) Vill man ta del av OS utan reklam som heller inte är licensfinansierat så kan man teckna abonnemang på Visats sportkanaler 3) MTG/Viasats sändningar kommer att vara ljusår bättre än vad SVT presterat, kolla bara in var man idag levererar från ex. Champions League eller HockeyAllsvenskan 4) MTG/Viasat är en betydligt bättre partner för SOK än vad SVT är, den sistnämnda kan erbjuda noll mervärde (reklamtid och annan exponering) för ex. SOK:s egna partners till skillnad från MTG vilket på sikt såklart gynnar svenska olympier.

Mange (inte verifierad)

lör, 2014-02-08 20:37

27. Tittar naturligtvis inte pa OS i MTG kanalerna

OS som varit en fantastisk TV-publik fest i sa lange jag kan minnas har nu forlorat majoriteten av sin attraktionskraft. SVT har alltid statt for hog kvalitet, kunniga kommentatorer och inga reklamavbrott bar 5e minut - Kommer naturligvis inte att titta pa OS i MTG's kanaler utan det far bli SVT's OS studio och streama speciella tavlingar pa natet. Glom det MTG - detta var ingen bra satsning.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.