Streaming, en tjänst som har exploderat

Med över 1 miljon användare har Solidsport, streamingtjänst för live-sänd idrott, passerat en  historisk milstolpe. Bara under september kunde tjänsten betala tillbaka cirka tre miljoner kronor till svenskt föreningsliv. Miljonstrecket firades med tårta i företagets lokaler vid Skanstull i Stockholm.

Huvudägaren Johan Lundqvist, som tog fram idén 2004 och nu har Telia som samarbetspartner, sammanfattar för Idrottens Affärer.

Riggen som är automatiserad och som har använts vid ett stort antal matcher

- Intresset för live sänd idrott har exploderat, och dagligen kontaktas vi av ett 50-tal lag som vill som vill ansluta sig till oss. Vår plattform är landets största räknat i antal sändningstimmar.

- För september redovisar vi 10 000 timmar, jämför med Svt Sport som på under 2019, helår, har 1 800 sändningstimmar. Miljonstrecket i antal användare har varit ett långsiktigt mål, nu är vi där och det känns omtumlande, säger Johan Lundqvist.

pandemin har bidragit

Pågående pandemi har påskyndat utvecklingen av streamingtjänster. Föreningar, och enskilda lag, har tvingats att  tänka i nya banor för sin verksamhet. Solidsports koncept är baserat på 50-50 basis, abonnemangsavgifter delas lika mellan företaget och sändande förening/lag.

Avgiften varierar, ett månadsabonnemang kan ligga på 59 kronor för ett enskilt lag i en förening, för 129 kronor erbjuds tillgång till föreningens samtliga matcher under en månad.

Solidsport finns också i dag i Finland och har även användare utanför Europa. Den nya tekniken, med mobiltelefonen som avsändare, har öppnat alla gränser.

På streamingmarknaden fick också Fotbollförbundets egen app, Min Fotboll, Ishockeyförbundet har samarbete med Sportway vars plattform bygger på AI-teknologi, artificell intelligence online. 

I branschen fick också Never Offiside, ett företag som specialiserat sig på digitala mötesplatser för supporters, företag och föreningar, dessa knyts ihop via avancerad datateknik. Med syfte att skapa intäkter i coronans fotspär.

innebandy, handboll och basket. störst

Solidsports hemmaplan är innebandy, handboll och basket.  I fotboll går företaget igenom en rättighetsstrid med Fotbollförbundet.

Sedan de första verksamhetsåren har Solidsport levererat över 40 miljoner kronor till föreningslivet.

-Ute bland klubbarna, och i enskilda lag, finns en stor nyfikenhet. Många är också väldigt drivna och ser nya möjligheter. Ersättningen från Solidsport läggs in i budgeten, avslutar Johan Lundqvist.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang och a, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.