TV-avtal splittrar parterna i hockeybråk

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

På förbundet har frågan tills vidare bordlagts, och räkna därför med fortsatt infekterad stämning i hockey-Sveriges tredje liga – så till den grad att lag uteblir från seriespel.

Idrottens Affärer har i tidigare artiklar skildrat Boden och Karlskronas uppror mot ligan, de anser att de, och ingen annan, ska bestämma över hur verksamheten ska bedrivas i den egna föreningen.

TV-avtal splittrade parterna 

Missnöjet har sin grund i de kommersiella avtal som Hockeyettan har tecknat med Kanal 75, eller ATG, om sändningsrätten till lagens matcher.

Thomas Regemalm, ordförande i Boden, lägger stor skuld på Ishockeyförbundet, som inte visat något intresse av att lösa upp alla knutar – trots det kräva beskedet från RIN.

-Nu har jag åter kontaktat RF, och påtalat att Ishockeyförbundet tycks vägra att behandla ärendet. Vi har också skickat en räkning till Örnsköldsvik för de kostnader vi hade när de uteblev från söndagens möte.

-I kommande omgång har vi Kiruna på bortais, vi åker självklart dit, vi vill spela ishockey, säger Bodens ordförande.

Ligachefen Mats Johansson medger att situationen är svår men betonar att Hockeyettan är en förbundsserie och anmälda, och kvalificerade lag, är skyldiga att delta. Han värjer sig bestämt mot påståenden att Hockeyettan som organisation har uppmanat lag att bojkotta Boden och Karlskrona.

-Dessa uppgifter är helt felaktiga, och jag har ingen vetskap om att lag har pratat sig samman.  Jag kan bara hänvisa till förbundets tävlingsnämnd och Olof Östblom, tävlingschef, allt detta ligger på hans bord, menar Mats Johansson

En hockeysåpa

Ytterst handlar striden om att upplåta rättigheter för ljud och bild i samband med lagens hemmamatcher.  Ersättningen är inte tillräcklig hävdas både från Boden och Karlskrona.

-Vi förlorar stora belopp jämfört med att sända på egen hand. Vi måste ta ansvar för vår ekonomi, skriver klubbchefen Per Rosenqvist på Karlskronas hemsida.

Ligachefen Mats Johansson hänvisar till avtalet med Kanal 75 där vite, böter, blir en följd om inte samtliga lag i Hockeyettan är beredda leva upp till avtalet. Det vill säga totalsumman till ligan blir lägre.

Fortsättning lär följa i denna hockeysåpa som ingen tycks se något slut på och bara innehåller förlorare, ligaorganisationen, förbundet, och Hockeyettans samtliga klubbar.

Idrottens Affärer har sökt Olof Östblom som inte har återkommit.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen