TV-avtal splittrar parterna i hockeybråk

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

På förbundet har frågan tills vidare bordlagts, och räkna därför med fortsatt infekterad stämning i hockey-Sveriges tredje liga – så till den grad att lag uteblir från seriespel.

Idrottens Affärer har i tidigare artiklar skildrat Boden och Karlskronas uppror mot ligan, de anser att de, och ingen annan, ska bestämma över hur verksamheten ska bedrivas i den egna föreningen.

TV-avtal splittrade parterna 

Missnöjet har sin grund i de kommersiella avtal som Hockeyettan har tecknat med Kanal 75, eller ATG, om sändningsrätten till lagens matcher.

Thomas Regemalm, ordförande i Boden, lägger stor skuld på Ishockeyförbundet, som inte visat något intresse av att lösa upp alla knutar – trots det kräva beskedet från RIN.

-Nu har jag åter kontaktat RF, och påtalat att Ishockeyförbundet tycks vägra att behandla ärendet. Vi har också skickat en räkning till Örnsköldsvik för de kostnader vi hade när de uteblev från söndagens möte.

-I kommande omgång har vi Kiruna på bortais, vi åker självklart dit, vi vill spela ishockey, säger Bodens ordförande.

Ligachefen Mats Johansson medger att situationen är svår men betonar att Hockeyettan är en förbundsserie och anmälda, och kvalificerade lag, är skyldiga att delta. Han värjer sig bestämt mot påståenden att Hockeyettan som organisation har uppmanat lag att bojkotta Boden och Karlskrona.

-Dessa uppgifter är helt felaktiga, och jag har ingen vetskap om att lag har pratat sig samman.  Jag kan bara hänvisa till förbundets tävlingsnämnd och Olof Östblom, tävlingschef, allt detta ligger på hans bord, menar Mats Johansson

En hockeysåpa

Ytterst handlar striden om att upplåta rättigheter för ljud och bild i samband med lagens hemmamatcher.  Ersättningen är inte tillräcklig hävdas både från Boden och Karlskrona.

-Vi förlorar stora belopp jämfört med att sända på egen hand. Vi måste ta ansvar för vår ekonomi, skriver klubbchefen Per Rosenqvist på Karlskronas hemsida.

Ligachefen Mats Johansson hänvisar till avtalet med Kanal 75 där vite, böter, blir en följd om inte samtliga lag i Hockeyettan är beredda leva upp till avtalet. Det vill säga totalsumman till ligan blir lägre.

Fortsättning lär följa i denna hockeysåpa som ingen tycks se något slut på och bara innehåller förlorare, ligaorganisationen, förbundet, och Hockeyettans samtliga klubbar.

Idrottens Affärer har sökt Olof Östblom som inte har återkommit.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.