TV-avtal splittrar parterna i hockeybråk

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

På förbundet har frågan tills vidare bordlagts, och räkna därför med fortsatt infekterad stämning i hockey-Sveriges tredje liga – så till den grad att lag uteblir från seriespel.

Idrottens Affärer har i tidigare artiklar skildrat Boden och Karlskronas uppror mot ligan, de anser att de, och ingen annan, ska bestämma över hur verksamheten ska bedrivas i den egna föreningen.

TV-avtal splittrade parterna 

Missnöjet har sin grund i de kommersiella avtal som Hockeyettan har tecknat med Kanal 75, eller ATG, om sändningsrätten till lagens matcher.

Thomas Regemalm, ordförande i Boden, lägger stor skuld på Ishockeyförbundet, som inte visat något intresse av att lösa upp alla knutar – trots det kräva beskedet från RIN.

-Nu har jag åter kontaktat RF, och påtalat att Ishockeyförbundet tycks vägra att behandla ärendet. Vi har också skickat en räkning till Örnsköldsvik för de kostnader vi hade när de uteblev från söndagens möte.

-I kommande omgång har vi Kiruna på bortais, vi åker självklart dit, vi vill spela ishockey, säger Bodens ordförande.

Ligachefen Mats Johansson medger att situationen är svår men betonar att Hockeyettan är en förbundsserie och anmälda, och kvalificerade lag, är skyldiga att delta. Han värjer sig bestämt mot påståenden att Hockeyettan som organisation har uppmanat lag att bojkotta Boden och Karlskrona.

-Dessa uppgifter är helt felaktiga, och jag har ingen vetskap om att lag har pratat sig samman.  Jag kan bara hänvisa till förbundets tävlingsnämnd och Olof Östblom, tävlingschef, allt detta ligger på hans bord, menar Mats Johansson

En hockeysåpa

Ytterst handlar striden om att upplåta rättigheter för ljud och bild i samband med lagens hemmamatcher.  Ersättningen är inte tillräcklig hävdas både från Boden och Karlskrona.

-Vi förlorar stora belopp jämfört med att sända på egen hand. Vi måste ta ansvar för vår ekonomi, skriver klubbchefen Per Rosenqvist på Karlskronas hemsida.

Ligachefen Mats Johansson hänvisar till avtalet med Kanal 75 där vite, böter, blir en följd om inte samtliga lag i Hockeyettan är beredda leva upp till avtalet. Det vill säga totalsumman till ligan blir lägre.

Fortsättning lär följa i denna hockeysåpa som ingen tycks se något slut på och bara innehåller förlorare, ligaorganisationen, förbundet, och Hockeyettans samtliga klubbar.

Idrottens Affärer har sökt Olof Östblom som inte har återkommit.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

14 är nominerade. Här är alla aktuella idrottshjältar till det åtråvärda Jerringpriset 2022. Radiosportens utmärkelse till minne av Sven Jerring.

Vvärldens bäste stavhoppare, Armand Duplantis, har en speciell position ocvh lär bli svår att överträffa. Han har både VM-guld och EM-guld runt halsen och är den givne favoriten. Tre världsrekord gör honom ännu större.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.