Lasse Granqvists 35 år i lyssnarnas tjänst

Lasse Granqvist är lika uppskattad, om det så är med eller utan mikrofon.

Han vann ytterligare synpatisörer när han medverkade  i Carina Bergfeldts talkshow i SVT och i vardagen är han alltid lika populär när han kommenterar en fotbollsmatch.

Lasse Granqvist som 24-åring. Han inledde karriären på radiosporten, Här i redaktionens pikétröja 1992. numer är det tv-sändningar som främst gäller.

Och alltid tar han allt beröm med ro. Han bara är den han är. 

Nu har TV 4 säkrat hans tjänster framöver.  Han har förlängt kontraktet som inne bär framträdanden i både TV4 och C More, avslöjar Sportbladet.

Närmast EM och VM

Han blir kanalerna trogen över fotbolls-VM 2026. I ett samtal med Sportbladet berättar Granqvist

– Att jobba med idrott är ett kolossalt privilegium. Så länge de är intresserade av att jag ska fortsätta är jag glad, säger Lasse Granqvist, 54- åring med 35 år bakom sig i etermedia.

Närmast väntar EM för damer och VM för herrar under 2022.

– Jag trivs mycket bra på C More och TV4. Jag har liksom ingen anledning att köra i någon annan riktning. 

Han kan ändå se ett avsked:

- Jag är glad över att de vill att jag ska fortsätta gnugga till åtminstone 2026. Då fyller jag 60 år året därpå, det kanske är ett bra läge då att känna att vi landar alltihopa.

- Det kanske tar slut tidigare? Att jobba i den här branschen är en färskvara. Det är oerhört viktigt att du fortfarande fungerar för all publik och för alla som följer och tittar.

Hans ambition består och viljan att bidra är oförändrat stor:

– Jag vill utveckla! Där har du en nyckel av det jag känner funkar bra med C More och TV4. 

– Jag är med i projektet för att finna kvinnliga sportkommentatorer. Det blev livat. Jag har blivit kontaktad av folk som säger ”det här är diskriminering”. Men vi måste öppna dörren för att fler tjejer ska komma in i en bransch som inte har varit så fylld av tjejer. Det brinner jag för.

Hyr ut till Ukrainafamilj

Och mitt uppe i alltihopa har han också engagerat sig i flyktingproblematiken från Ukraina.

– Jag tror inte att man ska vara rädd för att prata om det och vara tydlig med den egna uppfattningen, var man står. Och hjälpa till med det man kan, berättar han för Sportbladet. 

- Som många andra har jag skänkt pengar till UNHCR och på Gotland är jag med på ett Attefallshus med en större tomt där en flyktingfamilj från Ukraina bor nu. 

- Samtidigt vill jag inte stå och vifta med armarna på det sättet, jag tycker att var och en ska hjälpa till med det den kan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hugo Larsson räddade MFF från ekonomisk förlust. Malmö FF: s ordförande, Anders Pålsson, går nu ut och öppet medger:

– Tack vare försäljningen av Hugo Larsson gick ekonomin ihop även 2023 och vi fick ett plus på 1 miljon kr. Det egna kapitalet är oförändrat, men samtidigt har likviditeten minskat.

– Det är varken oroande eller överraskande. Vi har fortsatt att investera i både spelare och anläggning, utan Uefaintäkter, men det är klart att vi inte kan göra det för evigt, säger Pålsson i Sydsvenska Dagbladet. 

Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

Racingserien STCC  åtyerkommer i Göteborg och det innebär att en 625  meter lång bana ska byggas mitt inne i stan till premiären den 8-9 juni.. I dag  avslöjas att ett stort tävlingsområde ska anläggas vid sidan av Ullevi för premiären av världens första 100- procentiga elektriska nationella mästerskap.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

De är fyra stjärnor inom parasport och nu ska de profilerasDen 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på  TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.