Lasse Granqvists 35 år i lyssnarnas tjänst

Lasse Granqvist är lika uppskattad, om det så är med eller utan mikrofon.

Han vann ytterligare synpatisörer när han medverkade  i Carina Bergfeldts talkshow i SVT och i vardagen är han alltid lika populär när han kommenterar en fotbollsmatch.

Lasse Granqvist som 24-åring. Han inledde karriären på radiosporten, Här i redaktionens pikétröja 1992. numer är det tv-sändningar som främst gäller.

Och alltid tar han allt beröm med ro. Han bara är den han är. 

Nu har TV 4 säkrat hans tjänster framöver.  Han har förlängt kontraktet som inne bär framträdanden i både TV4 och C More, avslöjar Sportbladet.

Närmast EM och VM

Han blir kanalerna trogen över fotbolls-VM 2026. I ett samtal med Sportbladet berättar Granqvist

– Att jobba med idrott är ett kolossalt privilegium. Så länge de är intresserade av att jag ska fortsätta är jag glad, säger Lasse Granqvist, 54- åring med 35 år bakom sig i etermedia.

Närmast väntar EM för damer och VM för herrar under 2022.

– Jag trivs mycket bra på C More och TV4. Jag har liksom ingen anledning att köra i någon annan riktning. 

Han kan ändå se ett avsked:

- Jag är glad över att de vill att jag ska fortsätta gnugga till åtminstone 2026. Då fyller jag 60 år året därpå, det kanske är ett bra läge då att känna att vi landar alltihopa.

- Det kanske tar slut tidigare? Att jobba i den här branschen är en färskvara. Det är oerhört viktigt att du fortfarande fungerar för all publik och för alla som följer och tittar.

Hans ambition består och viljan att bidra är oförändrat stor:

– Jag vill utveckla! Där har du en nyckel av det jag känner funkar bra med C More och TV4. 

– Jag är med i projektet för att finna kvinnliga sportkommentatorer. Det blev livat. Jag har blivit kontaktad av folk som säger ”det här är diskriminering”. Men vi måste öppna dörren för att fler tjejer ska komma in i en bransch som inte har varit så fylld av tjejer. Det brinner jag för.

Hyr ut till Ukrainafamilj

Och mitt uppe i alltihopa har han också engagerat sig i flyktingproblematiken från Ukraina.

– Jag tror inte att man ska vara rädd för att prata om det och vara tydlig med den egna uppfattningen, var man står. Och hjälpa till med det man kan, berättar han för Sportbladet. 

- Som många andra har jag skänkt pengar till UNHCR och på Gotland är jag med på ett Attefallshus med en större tomt där en flyktingfamilj från Ukraina bor nu. 

- Samtidigt vill jag inte stå och vifta med armarna på det sättet, jag tycker att var och en ska hjälpa till med det den kan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang och a, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.