Lasse Granqvists 35 år i lyssnarnas tjänst

Lasse Granqvist är lika uppskattad, om det så är med eller utan mikrofon.

Han vann ytterligare synpatisörer när han medverkade  i Carina Bergfeldts talkshow i SVT och i vardagen är han alltid lika populär när han kommenterar en fotbollsmatch.

Lasse Granqvist som 24-åring. Han inledde karriären på radiosporten, Här i redaktionens pikétröja 1992. numer är det tv-sändningar som främst gäller.

Och alltid tar han allt beröm med ro. Han bara är den han är. 

Nu har TV 4 säkrat hans tjänster framöver.  Han har förlängt kontraktet som inne bär framträdanden i både TV4 och C More, avslöjar Sportbladet.

Närmast EM och VM

Han blir kanalerna trogen över fotbolls-VM 2026. I ett samtal med Sportbladet berättar Granqvist

– Att jobba med idrott är ett kolossalt privilegium. Så länge de är intresserade av att jag ska fortsätta är jag glad, säger Lasse Granqvist, 54- åring med 35 år bakom sig i etermedia.

Närmast väntar EM för damer och VM för herrar under 2022.

– Jag trivs mycket bra på C More och TV4. Jag har liksom ingen anledning att köra i någon annan riktning. 

Han kan ändå se ett avsked:

- Jag är glad över att de vill att jag ska fortsätta gnugga till åtminstone 2026. Då fyller jag 60 år året därpå, det kanske är ett bra läge då att känna att vi landar alltihopa.

- Det kanske tar slut tidigare? Att jobba i den här branschen är en färskvara. Det är oerhört viktigt att du fortfarande fungerar för all publik och för alla som följer och tittar.

Hans ambition består och viljan att bidra är oförändrat stor:

– Jag vill utveckla! Där har du en nyckel av det jag känner funkar bra med C More och TV4. 

– Jag är med i projektet för att finna kvinnliga sportkommentatorer. Det blev livat. Jag har blivit kontaktad av folk som säger ”det här är diskriminering”. Men vi måste öppna dörren för att fler tjejer ska komma in i en bransch som inte har varit så fylld av tjejer. Det brinner jag för.

Hyr ut till Ukrainafamilj

Och mitt uppe i alltihopa har han också engagerat sig i flyktingproblematiken från Ukraina.

– Jag tror inte att man ska vara rädd för att prata om det och vara tydlig med den egna uppfattningen, var man står. Och hjälpa till med det man kan, berättar han för Sportbladet. 

- Som många andra har jag skänkt pengar till UNHCR och på Gotland är jag med på ett Attefallshus med en större tomt där en flyktingfamilj från Ukraina bor nu. 

- Samtidigt vill jag inte stå och vifta med armarna på det sättet, jag tycker att var och en ska hjälpa till med det den kan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.