Radiosporten rustar inför VM

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

 

Radiosporten får nya experter på vintersport, Tobias Hellman, Hanna Falk och Uschi Disl. Tillsammans med längdskidproffset Torgny Mogren förstärker de Radiosportens vintersportsändningar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

En intensiv säsong med bland annat tre världsmästerskap på skidor väntar och radiopubliken kommer under tävlingarna att få höra flera nya, men ändå välbekanta namn och röster under säsongen.

Uschi Disl, en av världens mest meriterade skidskyttar genom tiderna, med närmare 30 mästerskapsmedaljer varav elva OS-guld och VM-guld för Tyskland, blir ny skidskytteexpert tillsammans med nuvarande experten Carl-Johan Bergman.

– Det här ska bli jättekul och mycket spännande och dessutom lite pirrigt nu när det är på svenska, säger Uschi Disl som bor i Sverige och Mora sedan många år.

Hanna Falk kompletterar Torgny Mogren som expert på längdskidor. Hon avslutade sin karriär i våras som en av Sveriges främsta sprinters. På meritlistan finns bland annat fyra världscupsegrar och flera SM-guld.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba som expertkommentator på Radiosporten. Efter att nyligen avslutat min skidkarriär känns det roligt att kunna förmedla vidare den aktuella kunskap jag besitter inom längdskidåkning, säger Hanna Falk.

Tobias Hellman, som många känner igen efter hans många år som alpin expert på SVT får nu en liknande roll på Radiosporten. Tobias tar över stafettpinnen efter Torgny Svensson som slutar efter otroliga 40 år som alpin expert på Radiosporten. Torgny Svenssons sista tävling som expert på Radiosporten blir i Sölden i oktober.

– Mottagandet på Radiosporten har varit toppen och jag har redan märkt ett härligt driv och tempo bland medarbetarna som jag lärt känna ute på tävlingar genom åren, så övergången känns smidig även om jag kommer att sakna mina tidigare kollegor, säger Tobias Hellman.   

Radiosporten har genom ett nytt avtal säkrat sändningsrättigheterna för samtliga världscuptävlingar och VM inom både längdskidor, skidskytte och alpin skidåkning inklusive skicross, fram till säsongen 2025/26.

– Vi är oerhört glada över att även kommande år kunna erbjuda publiken massor av högkvalitativ vintersport och är väldigt stolta över att ha lyckats knyta till oss så bra expertnamn. De kommer att komplettera våra övriga experter på ett perfekt sätt, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.