Radiosporten rustar inför VM

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

 

Radiosporten får nya experter på vintersport, Tobias Hellman, Hanna Falk och Uschi Disl. Tillsammans med längdskidproffset Torgny Mogren förstärker de Radiosportens vintersportsändningar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

En intensiv säsong med bland annat tre världsmästerskap på skidor väntar och radiopubliken kommer under tävlingarna att få höra flera nya, men ändå välbekanta namn och röster under säsongen.

Uschi Disl, en av världens mest meriterade skidskyttar genom tiderna, med närmare 30 mästerskapsmedaljer varav elva OS-guld och VM-guld för Tyskland, blir ny skidskytteexpert tillsammans med nuvarande experten Carl-Johan Bergman.

– Det här ska bli jättekul och mycket spännande och dessutom lite pirrigt nu när det är på svenska, säger Uschi Disl som bor i Sverige och Mora sedan många år.

Hanna Falk kompletterar Torgny Mogren som expert på längdskidor. Hon avslutade sin karriär i våras som en av Sveriges främsta sprinters. På meritlistan finns bland annat fyra världscupsegrar och flera SM-guld.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba som expertkommentator på Radiosporten. Efter att nyligen avslutat min skidkarriär känns det roligt att kunna förmedla vidare den aktuella kunskap jag besitter inom längdskidåkning, säger Hanna Falk.

Tobias Hellman, som många känner igen efter hans många år som alpin expert på SVT får nu en liknande roll på Radiosporten. Tobias tar över stafettpinnen efter Torgny Svensson som slutar efter otroliga 40 år som alpin expert på Radiosporten. Torgny Svenssons sista tävling som expert på Radiosporten blir i Sölden i oktober.

– Mottagandet på Radiosporten har varit toppen och jag har redan märkt ett härligt driv och tempo bland medarbetarna som jag lärt känna ute på tävlingar genom åren, så övergången känns smidig även om jag kommer att sakna mina tidigare kollegor, säger Tobias Hellman.   

Radiosporten har genom ett nytt avtal säkrat sändningsrättigheterna för samtliga världscuptävlingar och VM inom både längdskidor, skidskytte och alpin skidåkning inklusive skicross, fram till säsongen 2025/26.

– Vi är oerhört glada över att även kommande år kunna erbjuda publiken massor av högkvalitativ vintersport och är väldigt stolta över att ha lyckats knyta till oss så bra expertnamn. De kommer att komplettera våra övriga experter på ett perfekt sätt, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.