Radiosporten rustar inför VM

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

 

Radiosporten får nya experter på vintersport, Tobias Hellman, Hanna Falk och Uschi Disl. Tillsammans med längdskidproffset Torgny Mogren förstärker de Radiosportens vintersportsändningar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

En intensiv säsong med bland annat tre världsmästerskap på skidor väntar och radiopubliken kommer under tävlingarna att få höra flera nya, men ändå välbekanta namn och röster under säsongen.

Uschi Disl, en av världens mest meriterade skidskyttar genom tiderna, med närmare 30 mästerskapsmedaljer varav elva OS-guld och VM-guld för Tyskland, blir ny skidskytteexpert tillsammans med nuvarande experten Carl-Johan Bergman.

– Det här ska bli jättekul och mycket spännande och dessutom lite pirrigt nu när det är på svenska, säger Uschi Disl som bor i Sverige och Mora sedan många år.

Hanna Falk kompletterar Torgny Mogren som expert på längdskidor. Hon avslutade sin karriär i våras som en av Sveriges främsta sprinters. På meritlistan finns bland annat fyra världscupsegrar och flera SM-guld.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba som expertkommentator på Radiosporten. Efter att nyligen avslutat min skidkarriär känns det roligt att kunna förmedla vidare den aktuella kunskap jag besitter inom längdskidåkning, säger Hanna Falk.

Tobias Hellman, som många känner igen efter hans många år som alpin expert på SVT får nu en liknande roll på Radiosporten. Tobias tar över stafettpinnen efter Torgny Svensson som slutar efter otroliga 40 år som alpin expert på Radiosporten. Torgny Svenssons sista tävling som expert på Radiosporten blir i Sölden i oktober.

– Mottagandet på Radiosporten har varit toppen och jag har redan märkt ett härligt driv och tempo bland medarbetarna som jag lärt känna ute på tävlingar genom åren, så övergången känns smidig även om jag kommer att sakna mina tidigare kollegor, säger Tobias Hellman.   

Radiosporten har genom ett nytt avtal säkrat sändningsrättigheterna för samtliga världscuptävlingar och VM inom både längdskidor, skidskytte och alpin skidåkning inklusive skicross, fram till säsongen 2025/26.

– Vi är oerhört glada över att även kommande år kunna erbjuda publiken massor av högkvalitativ vintersport och är väldigt stolta över att ha lyckats knyta till oss så bra expertnamn. De kommer att komplettera våra övriga experter på ett perfekt sätt, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.