Tobias blir ny chef på Radiosporten

Tobias Rosvall, idag nyhetschef för TV4-sporten, blir ny chef för Radiosporten med start i mars 2023. Radiosporten är med sin miljonpublik för Sportextra, poddar och dokumentärer  en av Sveriges ledande sportredaktioner.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Radiosportens arbete. Ända sedan mitt sportintresse väcktes som liten har Radiosporten och framför allt Sportextra haft en naturlig plats i min vardag. Att nu få jobba tillsammans med redaktionen med att fortsätta att utveckla innehållet känns fantastiskt, säger Tobias Rosvall.

På TV4-sporten ansvarar Tobias Rosvall för redaktionens nyhetsarbete på samtliga plattformar: linjärt, digitalt och på sociala medier. Tobias och hans redaktion har utvecklat verksamheten utifrån publikbeteenden och behov som är ständigt och snabbt föränderliga. I sin roll på TV4 är han ansvarig utgivare både för TV4:s sportnyheter och för Fotbollskanalen, plattformar med ett stort genomslag och som når hundratusentals svenskar varje vecka.

Som chef för Radiosporten kommer Tobias Rosvall att leda den fortsatta utvecklingen med mål att publiken, genom Radiosporten, får den bästa och mest angelägna idrottsupplevelsen, oavsett om den lyssnar direkt på Sportextra i P4, på en podd, ett nyhetsklipp, en dokumentär eller följer Radiosporten via sociala medier. Tobias Rosvall har erfarenhet av att arbeta med utveckling i gränslandet mellan innehåll, teknik och distribution för att nå publiken på fler och nya sätt.

– Ljudmediet har fullkomligt exploderat senaste åren och där är jag övertygad om att Radiosporten har ett fantastiskt läge att fortsätta att nå ut brett till hela Sverige. Givetvis genom lägerelden Sportextra men även i nya former som jag ser fram emot att utveckla ihop med redaktionen, säger Tobias Rosvall.

Radiosportens flaggskepp Sportextra är ett av Sveriges mest framstående program, med bland annat cirka 1,5 miljoner lyssnare på lördagar och söndagar. Radiosporten är en angelägenhet för många, med röster och perspektiv som hörs och ger avtryck i radio, genom poddar och nyheter, genom referat och stor närvaro på mästerskap och vid de stora idrottsögonblicken.

– Tillsammans med redaktionen kommer Tobias att vidareutveckla allt det som gör Radiosporten så omtyckt och värdefullt i dag - som poddarna, dokumentärerna och de levande referaten både i vardag och vid de stora mästerskapen. Hans nyfikenhet, initiativförmåga och digitala kompetens kommer också att vara ytterligare injektioner i utvecklingen av nyhetsarbetet och det digitala innehållet, , säger Jakob Sillén, områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen där Radiosporten ingår och fortsätter: 

– Syftet äratt hela tiden förstärka erbjudandet till den stora publiken

Tobias Rosvall tillträder som chef för Radiosporten den 1 mars och efterträder Markus Boger, som sedan den 1 oktober är kanalchef för P4 Uppland.

Fakta

Radiosporten har intervjuat Tobias Rosvall idag, lyssna på intervjun i appen Sveriges Radio Play eller på Radiosportens webb här

Radiosportens alla program, livesändningar, poddar och dokumentärer finns i appen Sveriges Radio Play via Sveriges Radios webb.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Ishockeyförbundets licensnämnd får allt fler ärenden på sitt bord. I helgen rapporterade allsvenska Tingsryd ett minusresultat på 4 miljoner kronor.
Licenskravet är tydligt; den 30 april 2024 ska förening kunna redovisa ett eget kapital på minst åtta procent i relation till intäkterna enligt årsredovisningen.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.