Tobias blir ny chef på Radiosporten

Tobias Rosvall, idag nyhetschef för TV4-sporten, blir ny chef för Radiosporten med start i mars 2023. Radiosporten är med sin miljonpublik för Sportextra, poddar och dokumentärer  en av Sveriges ledande sportredaktioner.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Radiosportens arbete. Ända sedan mitt sportintresse väcktes som liten har Radiosporten och framför allt Sportextra haft en naturlig plats i min vardag. Att nu få jobba tillsammans med redaktionen med att fortsätta att utveckla innehållet känns fantastiskt, säger Tobias Rosvall.

På TV4-sporten ansvarar Tobias Rosvall för redaktionens nyhetsarbete på samtliga plattformar: linjärt, digitalt och på sociala medier. Tobias och hans redaktion har utvecklat verksamheten utifrån publikbeteenden och behov som är ständigt och snabbt föränderliga. I sin roll på TV4 är han ansvarig utgivare både för TV4:s sportnyheter och för Fotbollskanalen, plattformar med ett stort genomslag och som når hundratusentals svenskar varje vecka.

Som chef för Radiosporten kommer Tobias Rosvall att leda den fortsatta utvecklingen med mål att publiken, genom Radiosporten, får den bästa och mest angelägna idrottsupplevelsen, oavsett om den lyssnar direkt på Sportextra i P4, på en podd, ett nyhetsklipp, en dokumentär eller följer Radiosporten via sociala medier. Tobias Rosvall har erfarenhet av att arbeta med utveckling i gränslandet mellan innehåll, teknik och distribution för att nå publiken på fler och nya sätt.

– Ljudmediet har fullkomligt exploderat senaste åren och där är jag övertygad om att Radiosporten har ett fantastiskt läge att fortsätta att nå ut brett till hela Sverige. Givetvis genom lägerelden Sportextra men även i nya former som jag ser fram emot att utveckla ihop med redaktionen, säger Tobias Rosvall.

Radiosportens flaggskepp Sportextra är ett av Sveriges mest framstående program, med bland annat cirka 1,5 miljoner lyssnare på lördagar och söndagar. Radiosporten är en angelägenhet för många, med röster och perspektiv som hörs och ger avtryck i radio, genom poddar och nyheter, genom referat och stor närvaro på mästerskap och vid de stora idrottsögonblicken.

– Tillsammans med redaktionen kommer Tobias att vidareutveckla allt det som gör Radiosporten så omtyckt och värdefullt i dag - som poddarna, dokumentärerna och de levande referaten både i vardag och vid de stora mästerskapen. Hans nyfikenhet, initiativförmåga och digitala kompetens kommer också att vara ytterligare injektioner i utvecklingen av nyhetsarbetet och det digitala innehållet, , säger Jakob Sillén, områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen där Radiosporten ingår och fortsätter: 

– Syftet äratt hela tiden förstärka erbjudandet till den stora publiken

Tobias Rosvall tillträder som chef för Radiosporten den 1 mars och efterträder Markus Boger, som sedan den 1 oktober är kanalchef för P4 Uppland.

Fakta

Radiosporten har intervjuat Tobias Rosvall idag, lyssna på intervjun i appen Sveriges Radio Play eller på Radiosportens webb här

Radiosportens alla program, livesändningar, poddar och dokumentärer finns i appen Sveriges Radio Play via Sveriges Radios webb.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.