Tobias blir ny chef på Radiosporten

Tobias Rosvall, idag nyhetschef för TV4-sporten, blir ny chef för Radiosporten med start i mars 2023. Radiosporten är med sin miljonpublik för Sportextra, poddar och dokumentärer  en av Sveriges ledande sportredaktioner.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Radiosportens arbete. Ända sedan mitt sportintresse väcktes som liten har Radiosporten och framför allt Sportextra haft en naturlig plats i min vardag. Att nu få jobba tillsammans med redaktionen med att fortsätta att utveckla innehållet känns fantastiskt, säger Tobias Rosvall.

På TV4-sporten ansvarar Tobias Rosvall för redaktionens nyhetsarbete på samtliga plattformar: linjärt, digitalt och på sociala medier. Tobias och hans redaktion har utvecklat verksamheten utifrån publikbeteenden och behov som är ständigt och snabbt föränderliga. I sin roll på TV4 är han ansvarig utgivare både för TV4:s sportnyheter och för Fotbollskanalen, plattformar med ett stort genomslag och som når hundratusentals svenskar varje vecka.

Som chef för Radiosporten kommer Tobias Rosvall att leda den fortsatta utvecklingen med mål att publiken, genom Radiosporten, får den bästa och mest angelägna idrottsupplevelsen, oavsett om den lyssnar direkt på Sportextra i P4, på en podd, ett nyhetsklipp, en dokumentär eller följer Radiosporten via sociala medier. Tobias Rosvall har erfarenhet av att arbeta med utveckling i gränslandet mellan innehåll, teknik och distribution för att nå publiken på fler och nya sätt.

– Ljudmediet har fullkomligt exploderat senaste åren och där är jag övertygad om att Radiosporten har ett fantastiskt läge att fortsätta att nå ut brett till hela Sverige. Givetvis genom lägerelden Sportextra men även i nya former som jag ser fram emot att utveckla ihop med redaktionen, säger Tobias Rosvall.

Radiosportens flaggskepp Sportextra är ett av Sveriges mest framstående program, med bland annat cirka 1,5 miljoner lyssnare på lördagar och söndagar. Radiosporten är en angelägenhet för många, med röster och perspektiv som hörs och ger avtryck i radio, genom poddar och nyheter, genom referat och stor närvaro på mästerskap och vid de stora idrottsögonblicken.

– Tillsammans med redaktionen kommer Tobias att vidareutveckla allt det som gör Radiosporten så omtyckt och värdefullt i dag - som poddarna, dokumentärerna och de levande referaten både i vardag och vid de stora mästerskapen. Hans nyfikenhet, initiativförmåga och digitala kompetens kommer också att vara ytterligare injektioner i utvecklingen av nyhetsarbetet och det digitala innehållet, , säger Jakob Sillén, områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen där Radiosporten ingår och fortsätter: 

– Syftet äratt hela tiden förstärka erbjudandet till den stora publiken

Tobias Rosvall tillträder som chef för Radiosporten den 1 mars och efterträder Markus Boger, som sedan den 1 oktober är kanalchef för P4 Uppland.

Fakta

Radiosporten har intervjuat Tobias Rosvall idag, lyssna på intervjun i appen Sveriges Radio Play eller på Radiosportens webb här

Radiosportens alla program, livesändningar, poddar och dokumentärer finns i appen Sveriges Radio Play via Sveriges Radios webb.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen