Miljonavtal säkrar Östers ekonomi

Öster är mitt inne i ett kval och hoppas på spel i Superettan nästa säsong. En bästa uppmuntran är beskedet från spelarbolaget Östers Support AB som går in med 2 miljoner kronor i klubben.

Bolaget betalar två miljoner kronor till Östers IF för rätten till 50 procent av eventuella vinster som föreningen gör på kommande spelarförsäljningar.

Ett fem-årsavtal

- Vi betalar 2 miljoner kronor för en avtalsförlängning med fem år, till och med år 2019. Nuvarande avtal sträcker sig nämligen bara till 2014, säger Ösabs styrelseordförande Curt Persson till Smålands-Posten.

Beskedet innebär att klubben kommer stärkt till nästa säsong, oavsett divisionstillhörighet.

- Jag vågar redan nu säga att vi, bland annat tack vare det nya avtalet med Ösab, kommer att klara alla ekonomiska åtaganden, inklusive höjda hyror, som vi får när den nya arenan står färdig, säger Claes Lövgren, ordförande i Östers IF.

50/50-uppgörelse vid spelarförsäljningar

Uppgörelsen mellan parterna innebär en förlängning av avtalet, om än lite förändrat.

Ösab har tidigare haft rätt till 80 procent av eventuella vinster på Östers spelarförsäljningar. Nu blir det 50 procent. Curt Persson påpekar:

- 50 procent på något är bättre än 80 procent på ingenting.

- En 50/50-delning kan synas vara en försämring för Ösab. Vi tror dock att ett ökat ekonomiskt incitament stimulerar föreningen till fler spelaraffärer.

"Öster ska bli ett elitlag"

I klubben medger också Claes Lövgren att i framtiden kan det bli en helt annorlunda i fortsättningen:

- Ärligt talat har vi inte varit jätteaktiva när det gäller ansträngningarna att sälja spelare. Men när vår del av vinsten nu ökar från 20 till 50 procent kommer saken i ett annat läge.

Ösabs satsar för att Öster ska utvecklas och det kan nu ske via värvningar. Ösab tar hela risken vid rekryteringen, men delar behållningen med föreningen vid en försäljningsvinst. Samma fördelning när en egen produkt säljs.

- Den här satsningen ska hjälpa Östers IF att etablera sig i elitfotbollen. Lyckas Öster sportsligt och ekonomiskt finns förutsättningarna för att arenabygget fortskrider planenligt, vilket gynnar både dam- och herrfotbollen i länet, säger Persson.

Inte nog med det, Ösab sponsrar klubbens Tipselitverksamheten där talanger ska utvecklas och står också för en del av lönen för instruktören Tonny Westring.

Krille (inte verifierad)

ons, 2010-11-03 13:17

1. Om fyra år, när Öster nått

Om fyra år, när Öster nått toppen och börjar kränga spelare, kör drevet igång... "Giriga affärsmän som ska roffa åt sig 50% på klubbens intäkter från spelartransfers"

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.