Stena Line kan rädda Örgryte

Stena Line är berett att rycka in för att rädda Örgryte IS undan en hotande konkurs. Skatteskulden på 3,5 miljoner kronor, med sista betalningsdag i dag, fredag, risker att sänka föreningen men nu finns öppningar.

- Vi har haft kontakt med Öis under hösten, men jag visste inte att situationen var så här allvarlig, säger informationschefen Joakim Kenndal till Göteborgs-Posten.

- Vi har varit sammankopplat med Öis i många år, så det är klart att vi är beredda att ta en diskussion och stänger inga dörrar.

En dyrbar satsning

Örgryte har begärt tillstånd för företagsrekonstruktion efter tillkännagivandet i ett pressmeddelande:  "Örgryte Fotboll AB saknar för närvarande förmåga att betala förfallna fakturor på grund av likviditetsproblem".

Satsningen på att direkt återvända till allsvenskan samtidigt som publik och sponsorer försvann har försatt ÖIS i en mycket svår situation.

- Intäkterna har från 2009 till 2010 fallit med 22 miljoner kronor. Hade vi haft ett annat sportsligt resultat hade vi haft andra sponsorpengar, bättre publikintäkter och fått en större del av superettans tv-intäkter som baseras på placering i tabellen. Det är stor skillnad på att komma etta eller tvåa mot att komma nia, säger Lars Ranäng i ÖIS i ett uttalande.

Ska bygga sporthotell

Förhoppningen hos ÖIS är ändå att fortsätta med elitfotboll i reducerad skala, men med förhoppning om att stanna i Superettan.

I torsdags lämnades en begäran om rekonstruktion till Göteborgs tingsrätt och nu pågår ett räddningsarbete.

I de planerna ingår bygget av ett sporthotell vid ÖIS-gården, ett projekt som är möjligt tack vare en extern partner.

"Genom detta avtal kommer Örgryte Fotboll att tillföras ett väsentligt belopp, innefattande att samtliga nu förfallna skulder kan betalas", skriver klubben.

Krille (inte verifierad)

fre, 2010-11-12 16:13

1. Konkurshot, nu? Det måste

Konkurshot, nu? Det måste vara ett missförstånd! Licensnämnden beviljade ju elitlicens för 2011 till SAMTLIGA klubbar så sent som för knappt en vecka sedan.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.