Ska överleva via supportrarnas banklån

Stjärnfyllda Sandvikens AIK är favorit till mästartiteln när bandysäsongen går mot kulmen. Samtidigt kämpar klubben för att stoppa det ekonomiska raset. Skulderna är uppe i 2 miljoner kronor och hoppet står till supportrarna som erbjuds banklån där pengarna går till klubben!
Annons

Situationen är och har varit allvarlig länge. När inte ens bussbolaget ville köra lagen till bortamatcherna utan betalning i förväg stod sanningen klar för gästrikarna.

- Låna och skänk pengarna!

Nu introduceras en högst ovanlig metod för alla supporters och andra eventuella intresserade.

- Ta ett lån och skänk pengarna till oss, är budskapet.

I lokaltidningen, Arbetarbladet, ifrågasätter läsarna metoden och undrar om det är ett tidigt aprilskämt?

Det här är vad intresserade erbjuds

Privatpersoner och företag uppmanas att delta. Antingen via egna banklån där pengarna styrs till klubben eller som borgenärer när klubben tecknar lånet hos SEB.

Vid ett eget lån får personen i gengäld ett paket av olika s k förmåner. 100 000 kr är den högsta lånesumman och erbjuds matchbiljetter till ett värde av max 20 000 kronor till alla hemmamatcher i tio år, två matchbiljetter till alla SM-finaler med SAIK, fritt medlemskap i tio på (värt cirka 2 000 kronor) och en namnskylt i entrén vid Göransson Arena.

I fallande skala för såväl insats och utbyte erbjuds olika paket.

Erbjuds också att bli borgenär

Förutom banklånen och pengar som slussas vidare till klubbar kan enskilda också bli borgenärer till lån om 50 000 kr som tecknas av klubben.

På hemsidan förklarar klubbens ordförande, Lars-Olof Skoog, att styrelsen har antagit ett tufft åtgärdsprogram.

- Alla i och kring SAIK har insett allvaret i situationen och bidragit med vad de kan. Speciellt glädjande är att både supporters och sponsorer engagerat sig för att rädda SAIK:s ekonomi. Vi har ett fortsatt allvarligt läge men vi har kopplat greppet och vi följer planen, säger Lars-Olof.

Värst är de stora leverantörsskulderna som är uppe i 2 miljoner kronor. Här krävs ett omedelbart resultat.

- För att göra det möjligt så har föreningen fört samtal med ett antal tänkta borgenärer (privatpersoner och sponsorer), intresset har varit stort och vi är mycket tacksamma för den support vi får, säger Lars-Olof Skoog.

Åtgärdsprogram

De viktigaste punkterna i åtgärdsprogrammet är:

* Handlingsplan för att öka publikintäkterna

* Handlingsplan för att öka sponsor- och reklamintäkterna

* Sparkrav på 10 procent inom alla verksamhetsgrenar

* Överenskomma med spelare, ledare och anställda att innehålla 10-15% av lönen under fyra (4) månader (januari – april)

* Ett långsiktigt låneupplägg med en ny samarbetspartner gör det möjligt att betala våra leverantörsskulder

* Fortsätta det långsiktiga arbetet med att anpassa verksamheten till de finansiella förutsättningarna för föreningen

Måste få ett slut på skulderna

Lars-Olof Skoog tror att det finns människor som vill skänka pengar. I en kommentar säger han:

- Litar människor på att vi klarar upp ekonomin nu en gång för alla? Har vi deras förtroende? Det måste vi visa att vi är värdiga att få.

- Vi kan helt enkelt inte fortsätta hålla på så här år efter år, säger han.

Claes Hallqvist (inte verifierad)

tors, 2011-03-10 16:10

1. Ska överleva viasupportrarnas banklån

"Privatpersoner och företag uppmanas att vara borgenärer via banklån till Sandvikens AIK hos SEB" Man kan ju inte låna och vara borgenär samtidigt. Borgenär är den som är fordringsägare, d.v.s. SEB. Möjligen kan man vara borgensman, d.v.s. garant för att gäldenären/låntagaren, SAIK, betalar lånet till borgenären/SEB. (Således mycket stor skillnad mellan borgenär och borgensman)

Kontinuitet och långsiktighet  stavas Växjö Lakers, hockeyns mästarlag för tredje gången sedan 2015.

Över hela det småländska bygget svävar Piteåbördige, 57-årig entreprenör, industrialist och förre ordföranden Anders Öhmans ande.

- Jag vill rekrytera personer som är bättre än mig själv, lär han sagt när han blev tillfrågad om koden till lyckade rekryteringar.

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.