Ska överleva via supportrarnas banklån

Stjärnfyllda Sandvikens AIK är favorit till mästartiteln när bandysäsongen går mot kulmen. Samtidigt kämpar klubben för att stoppa det ekonomiska raset. Skulderna är uppe i 2 miljoner kronor och hoppet står till supportrarna som erbjuds banklån där pengarna går till klubben!
Annons

Situationen är och har varit allvarlig länge. När inte ens bussbolaget ville köra lagen till bortamatcherna utan betalning i förväg stod sanningen klar för gästrikarna.

- Låna och skänk pengarna!

Nu introduceras en högst ovanlig metod för alla supporters och andra eventuella intresserade.

- Ta ett lån och skänk pengarna till oss, är budskapet.

I lokaltidningen, Arbetarbladet, ifrågasätter läsarna metoden och undrar om det är ett tidigt aprilskämt?

Det här är vad intresserade erbjuds

Privatpersoner och företag uppmanas att delta. Antingen via egna banklån där pengarna styrs till klubben eller som borgenärer när klubben tecknar lånet hos SEB.

Vid ett eget lån får personen i gengäld ett paket av olika s k förmåner. 100 000 kr är den högsta lånesumman och erbjuds matchbiljetter till ett värde av max 20 000 kronor till alla hemmamatcher i tio år, två matchbiljetter till alla SM-finaler med SAIK, fritt medlemskap i tio på (värt cirka 2 000 kronor) och en namnskylt i entrén vid Göransson Arena.

I fallande skala för såväl insats och utbyte erbjuds olika paket.

Erbjuds också att bli borgenär

Förutom banklånen och pengar som slussas vidare till klubbar kan enskilda också bli borgenärer till lån om 50 000 kr som tecknas av klubben.

På hemsidan förklarar klubbens ordförande, Lars-Olof Skoog, att styrelsen har antagit ett tufft åtgärdsprogram.

- Alla i och kring SAIK har insett allvaret i situationen och bidragit med vad de kan. Speciellt glädjande är att både supporters och sponsorer engagerat sig för att rädda SAIK:s ekonomi. Vi har ett fortsatt allvarligt läge men vi har kopplat greppet och vi följer planen, säger Lars-Olof.

Värst är de stora leverantörsskulderna som är uppe i 2 miljoner kronor. Här krävs ett omedelbart resultat.

- För att göra det möjligt så har föreningen fört samtal med ett antal tänkta borgenärer (privatpersoner och sponsorer), intresset har varit stort och vi är mycket tacksamma för den support vi får, säger Lars-Olof Skoog.

Åtgärdsprogram

De viktigaste punkterna i åtgärdsprogrammet är:

* Handlingsplan för att öka publikintäkterna

* Handlingsplan för att öka sponsor- och reklamintäkterna

* Sparkrav på 10 procent inom alla verksamhetsgrenar

* Överenskomma med spelare, ledare och anställda att innehålla 10-15% av lönen under fyra (4) månader (januari – april)

* Ett långsiktigt låneupplägg med en ny samarbetspartner gör det möjligt att betala våra leverantörsskulder

* Fortsätta det långsiktiga arbetet med att anpassa verksamheten till de finansiella förutsättningarna för föreningen

Måste få ett slut på skulderna

Lars-Olof Skoog tror att det finns människor som vill skänka pengar. I en kommentar säger han:

- Litar människor på att vi klarar upp ekonomin nu en gång för alla? Har vi deras förtroende? Det måste vi visa att vi är värdiga att få.

- Vi kan helt enkelt inte fortsätta hålla på så här år efter år, säger han.

Claes Hallqvist (inte verifierad)

tors, 2011-03-10 15:10

1. Ska överleva viasupportrarnas banklån

"Privatpersoner och företag uppmanas att vara borgenärer via banklån till Sandvikens AIK hos SEB" Man kan ju inte låna och vara borgenär samtidigt. Borgenär är den som är fordringsägare, d.v.s. SEB. Möjligen kan man vara borgensman, d.v.s. garant för att gäldenären/låntagaren, SAIK, betalar lånet till borgenären/SEB. (Således mycket stor skillnad mellan borgenär och borgensman)

SHL-giganten Färjestad, med nio SM-guld, upplever sin värsta kris sedan säsongen 1993-94.  En elfteplats i Elitserien gav då biljett till allsvenskt spel våren 1994  En ny tränarduo, Per Bäckman/Gunnar Johansson räddade kontraktet via kvalseger mot Boden med Niklas Wikegård i tränarbåset

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Vintern och snön är här med besked och intresset för längdskidåkning är stort runt om i landet. I Vasaloppsarenan är förhållandena just nu i det närmaste idealiska med ett snödjup på närmare metern uppe i Sälen och fina skidspår hela vägen till Mora. Organisationens arbete med att anpassa verksamheten och planera Vasaloppspåret i vinter pågår för fullt.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.