Paret Elmander startar Skönhetsfabriken

Galatasaray-proffset Johan Elmander och hans fru Amanda satsar på skönhet och startar Skönhetsfabriken i Göteborg. Konceptet bygger på samverkan med kunderna – och jämlikhet. Och det blir medalj i EM i sommar, om vi får tro landslagscentern.

Hudvård, hårvård, träning och relax, allt samlat under ett tak. Det är vad Skönhetsfabriken, som är en 1 200 kvadratmeter stor del av nya Clarion Hotel Post i centrala Göteborg, erbjuder.

Skapar behandlingar på plats

- Vårt koncept är unikt, oss veterligt. Vi fokuserar på individanpassade behandlingar. Hos oss köper man tid och därefter skapar vi behandlingar på plats tillsammans med kunderna, berättar Johan Elmander exklusivt för Idrottens Affärer och fortsätter:

- Att läsa en behandlingsmeny kräver ofta stor kunskap, både om produkter och om sig själv. Generellt har människor inte den kunskapen. Vi tror att vi kan få flera människor att känna sig välkomna och bekväma om vi tar bort de kraven.

Inredningen lockar männen

Män är en uttalad målgrupp för Skönhetsfabriken.

- Vi satsar på jämlik skönhet och vill få män att på eget initiativ besöka oss. Vi har arbetat extra med både vårt utbud och vår inredning för att locka männen.

Idén till Skönhetsfabriken kläcktes av Johan Elmanders fru Amanda. Hon är sjuksköterska, brinner för att förebygga ohälsa och ville skapa ett ställe att må bra på, och att komma bort ifrån vardagen på.

Ytterligare en sporre

- Vi har rest mycket och sett många anläggningar som enligt vår åsikt inte håller måttet, jämfört med vad du betalar. Det blev ytterligare en sporre till att skapa ett bättre utbud på marknaden, säger Johan Elmander som aldrig tvekade att etablera verksamheten i Göteborgs nya superhotell:

- Ett sådant erbjudande dyker bara upp en gång i livet och då gäller det att våga, säger Johan Elmander som bland annat bidragit med att testa träningsformen, Fustra-metoden, samt fungerar som rådgivare till sin fru i frågor som gäller koncept och utbud som skall kunna locka män.

- Och barberare var det jag som vill ha! Tiden får utvisa, men jag tror att det kommer finnas en roll för mig i företaget framöver.

Trivs i Turkiet

Paret Elmander sköter verksamheten på distans – vilket går tack vare målmedvetna medarbetare.
- Vi trivs väldigt bra i Turkiet. Vi bor i en fantastisk stad och människorna är helt underbara. Det har gått bättre och bättre för varje match jag har spelat. Vi har ett riktigt bra lag och trivs väldigt bra med klubben och killarna i laget.

Några som också trivdes bra är medarbetarna på ventilationsföretaget Swegon, som var de första konferensgästerna som testade Skönhetsfabrikens behandlingar.

- Proffsiga Evelina förvandlade snabbt en sliten projektledare till en grekisk gudinna i linje med det festtema vi hade på vår företagsfest.  På bara 40 minuter blev jag snyggare än någonsin och var mycket nöjd med deras ekologiska produkter, säger Satu Palmgren, projektledare på Swegon.

Medalj med lite tur

Bara fyra månader kvar till EM. Frågan är given: Hur går det för Sverige i EM i sommar?

- Det är ju en svår grupp vi har hamnat i men jag tror att vi kan ta oss vidare. Vi behöver ha lite tur och arbeta hårt om vi vill nå våra mål i EM. Jag tror på medalj!

Säger Johan Elmander, Alingsås mest kände son tillsammans med potatisens fader, Jonas Alströmer.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.